🏠 "Μένουμε Σπίτι" με... ρεμπέτικα!

Καλησπέρα σε όλους!

αφού πρέπει πρέπει όλοι να μείνουμε σπίτι, είναι ευκαιρία να ανταλλάξουμε ιδέες, τραγούδια και προτάσεις γύρω από την αγαπημένη μας ασχολία, τη ρεμπέτικη μουσική!

Αρχικά, να θυμίσω σε όλους ότι υπάρχει το θέμα “Τι τραγούδι ακούμε… τώρα!” όπου σας προτρέπω να μοιραστείτε κομμάτια που ακούτε μες στην ημέρα σας. Σίγουρα θα αρέσουν και σε άλλους!

Ακόμα, με τον άπλετο χρόνο που έχετε σπίτι… γιατί να μην σας έρθει έμπνευση για κάποια νέα δημιουργία; Πριν σας φύγει η έμπνευση, ηχογραφήστε - βιντεοσκοπήστε - γράψτε - φωτογραφήστε και ανεβάστε τη στην κατηγορία Δημιουργίες Μελών!

Επιπλέον, βλέπω αυτές τις ημέρες πολλά live stream στο Facebook αλλά και στο YouTube από διάφορους λαϊκούς και ρεμπέτικους μουσικούς. Οπότε αν βλέπετε κάτι ενδιαφέρον που συμβαίνει, μη διστάσετε να το ανεβάσετε εδώ, ώστε να μπορέσουμε να το παρακολουθήσουμε όλοι μαζί.

Τέλος, αν έχετε να προτείνετε κάποια δραστηριότητα που θα μπορούσαμε να κάνουμε ως φόρουμ από το σπίτι, εδώ είναι ο χώρος! :smiley:

Το μήνυμα αυτό θα ανανεώνεται με ό,τι νέο βρίσκουμε…

Λίστες αναπαραγωγής (Playlists)

 • Καραντίνα COVID-19 με ρεμπέτικα παλιά λαϊκά
  Μια λίστα τραγουδιών στο Spotify επιλεγμένα από την Ιωάννα Βικάτου (που είναι και φίλη μου). Όλα τα τραγούδια, έχουν κάποια αναφορά σε αρρώστια, επιδημία κτλ. Έχει κάνει την έρευνά της! Όπως γράφει και η ίδια στο Facebook: “η μετατροπή του σπιτιού σας σε τεκέ δεν συνίσταται από τον ΕΟΔΥ”.
 • To ραδιόφωνο του Sealabs
  Το εξαιρετικό ραδιόφων του rebetiko.sealabs.net! Σε αυτό το ραδιόφωνο, μπορεί ο καθένας (αφού γραφτεί στο sealabs να κάνει παραγγελιές από την τεράστια βάση τραγουδιών των 78 στροφών που διαθέτει η σελίδα.

Live Streams

 • Live.Aptaliko.Gr
  Στο group αυτό στο Facebook, αναρτώνται διάφορα live streams από λαϊκούς και ρεμπέτικους μουσικούς. Επιπλέον, και το ίδιο το aptaliko.gr βγαίνει live στο Facebook αλλά και στο Youtube.
 • Ζωή Τσινιάρη
  Τις τελευταίες ημέρες η Ζωή Τσινιάρη, βγαίνει σε ζωντανή μετάδοση στο προφίλ της στο Facebook συνήθως απογευματινές ώρες και παίζει μαζί με την παρέα της, ρεμπέτικα και λαϊκά κομμάτια.
 • Χαρούλα Τσαλπαρά
  H Χαρούλα Τσαλπαρά με τα #CoronaLive της, για τα οποία ειδοποιεί από πριν, από το προφίλ της στο Facebook. Τα τελευταίο ξεκίνησε στις 20:50.

Ευκαιρίες για μελέτη

 • Λαϊκή κιθάρα το βιβλίο
  Ο Δημήτρης Μυστακίδης (@dimitris_mystakidis) , με αφορμή το “Μένουμε Σπίτι”, έχει βγάλει μια σειρά από βίντεο που εξηγεί και δείχνει διάφορες ασκήσεις που περιέχονται στο βιβλίο του “Λαϊκή κιθάρα”. Δεν χρειάζεται το βιβλίο για να παρακολουθήσει κανείς τις ασκήσεις, αν και το συνιστώ ανεπιφύλακτα να το αγοράσετε μόλις καλυτερεύσουν τα πράγματα.

Άλλες μουσικές

12 «Μου αρέσει»

Η Ζωή Τσινιάρη τις τελευταίες ημέρες, “βγαίνει live” με την παρέα της στο προφίλ της στο Facebook παίζοντας ρεμπέτικα και λαϊκά.

Αυτή τη στιγμή, μπορείτε να την ακούσετε σε ζωντανή μετάδοση εδώ:

Για επόμενες μεταδόσεις, μπορείτε να παρακολουθείτε το προφίλ της στο Facebook:

1 «Μου αρέσει»

H Χαρούλα Τσαλπαρά με τα #CoronaLive της, για τα οποία ειδοποιεί από το προφίλ της στο Facebook. Τα σημερινό ξεκίνησε στις 20:50.

3 «Μου αρέσει»

Καραντίνα COVID-19 με ρεμπέτικα παλιά λαϊκά

Μια λίστα τραγουδιών στο Spotify επιλεγμένα από την Ιωάννα Βικάτου (που είναι και φίλη μου). Όπως γράφει και η ίδια στο Facebook: “η μετατροπή του σπιτιού σας σε τεκέ δεν συνίσταται από τον ΕΟΔΥ”

Να σημειώσω ότι όλα τα τραγούδια, έχουν κάποια αναφορά σε αρρώστια, επιδημία κτλ. Έχει κάνει την έρευνά της!

Απ’ό,τι βλέπω όμως, προτείνει την μετατροπή των εκκλησιών σε τεκέδες.

1 «Μου αρέσει»

Ναι! Που λειτουργούν κρυφά για να μην τις κλείσει το κράτος :wink:

Υ.Γ: Για να μην παρεξηγηθώ, έπρεπε να κλείσουν φυσικά.

1 «Μου αρέσει»

και λάιβ με ούτι από τον εξαιρετικό δημήτρη μικέλη απόψε!

https://www.facebook.com/events/350364369193391

2 «Μου αρέσει»

Σε λίγα λεπτά θα μπορούμε να τον παρακολουθήσουμε εδώ:

3 «Μου αρέσει»

Λιώνετε δωρεάν και με ασφάλεια…τρεις ωρίτσες!
Κορακακης και Ξηνταράκια

5 «Μου αρέσει»

Σήμερα στις 21:00, για τους ενδιαφερόμενους!!

1 «Μου αρέσει»

Ένα καραντινιασμένο ταξιμάκι και από μένα παίδες!! Να είστε όλοι καλά και υγιείς.

7 «Μου αρέσει»

Φρέσκο - φρέσκο σπαρταριστό από τον Δημήτρη Μυστακίδη! (@dimitris_mystakidis)

7 «Μου αρέσει»

και αριστερόχειρας και δεξιόχειρας; μπράβο!
έτσι, να είναι δημιουργική η καραντίνα.

2 «Μου αρέσει»

Φοβερό βίντεο!

Ο πάνω δεξιά βέβαια δεν είναι και τόσο δημιουργικός. Έτσι είναι: σ’ αυτή τη ζωή, όποιες και να 'ναι οι συνθήκες, πάντα κάποιοι θα ιδρώνουν τη φανέλα και κάποιοι θα φουμέρνουν και θα παίζουν με το κινητό τους.

2 «Μου αρέσει»

14 posts were split to a new topic: Δεξιόχειρες/Αριστερόχειρες και εκμάθηση οργάνου

Παύλος Μιχαηλίδης: εγγύηση ποιότητας :slight_smile: . Και ωραίο πιάνο σε κάποια τραγούδια.

2 «Μου αρέσει»

Σκόιλ ελικικού:

Το γνήσιο σημερινό λαϊκό τραγούδι.

6 «Μου αρέσει»

τώρα που τελείωσε η πρώτη φάση της καραντίνας, ανεβάζω μαζεμένες τις διασκευές που έκανα κατά την διάρκειά της. κάθε μια αντικατοπτρίζει την διάθεση της κάθε φάσης, αρχή μέση και τέλος του εγκλεισμού. σχεδόν όλες οι ηχογραφήσεις είναι μια κι έξω.

12 «Μου αρέσει»