Τακτική συνάντηση - Μάρτιος 2020

Προκαταβολικά ζητώ συγνώμη από τον Χρήστο για το σπαμ αλλά η ψηφοφορία μου θυμίζει αυτό:


:rofl: :rofl: :rofl:
4 «Μου αρέσει»

οπότε πάμε για παρασκευή; θα προσπαθήσω να μην λείψω.

Με μια μικρή καθυστέρηση…

Μετά το τρομερό ντέρμπυ της επαναληπτικής ψηφοφορίας, η μάζωξη θα γίνει την Παρασκευή 27/3.

Συμμετοχές μπορείτε να ξεκινήσετε να στέλνετε με προσωπικό μήνυμα σε εμένα (@chrispanag).

Το μαγαζί της μάζωξης θα αποφασιστεί σύντομα…
(ρίχνω και τα 6 αδέρφια στο “τραπέζι”).

Υ.Γ: Αν δεν μας αλλάξει τα σχέδια ο κορωνοϊός…

2 «Μου αρέσει»

Καλημέρα.
Μήπως ΔΕΝ πρέπει να γίνει η μάζωξη λόγω του κορωνοϊού;
Καλό είναι να μη παίζετε με την υγεία, τη δική σας και των οικείων σας …

Οι μαζώξεις δεν διοργανώνονται από μαγαζιά ή συγκεκριμένους ανθρώπους. Είναι αυτό που λέει η λέξη “μάζωξη”. Επομένως όποιος θέλει μπορεί να πάει (ή να μη πάει) με δική του απόφαση.

Είναι σωστή σαν τοποθέτηση και όντως δεν είναι καλό να παίζει κανείς με την υγεία, αλλά και πάλι είναι επιλογή του. Πχ όταν κάποιος καπνίζει κάνει κακό στην υγεία του (και την υγεία των γύρω του) και το ξέρει, αλλά συνεχίζει να καπνίζει (ή και όχι) :wink:

Καλημέρα σε όλους,

αν μέχρι την Δευτέρα δεν αλλάξει κάτι (προς το καλύτερο), η μάζωξη θα ακυρωθεί.

Νομίζω όλοι οι φίλοι εδώ, θα καταλάβουν ότι η ατομική ευθύνη του κάθε ενός από εμάς αλλά και η συλλογική ευθύνη της παρέας μας, είναι απαραίτητη για να προστατευθεί το κοινωνικό σύνολο και ειδικά οι ευάλωτες ομάδες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο.

8 «Μου αρέσει»

με τις τελευταίες εξελίξεις νομίζω κι εγώ ότι πάμε για ακύρωση. εξάλλου πολλοί δεν θα μπορούσαν να έρθουνε λόγω της κατάστασης.
μακάρι να τα ξεπεράσουμε όλα αυτά με προσοχή και εγρήγορση, και να επανέλθουμε το συντομότερο δυνατόν χωρίς απώλειες!

5 «Μου αρέσει»

εγώ πάντως δηλώνω από τώρα ότι δεν θα έρθω, κι ας προκρίθηκε η Παρασκευή, που Τρίτη δεν θα μπορούσα…

5 «Μου αρέσει»

Όπως επισημαίνει και ο Χρήστος δεν είναι απλά κάτι που αφορά τον καθένα μας ατομικά. Δυστυχώς δεν πιστεύω ότι τα πράγματα θα καλυτερέψουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είμαστε ακόμα στις αρχές. Ελπίζω όλοι να είμαστε καλά και να συναντηθούμε σε καλύτερες συνθήκες. Κουράγιο και υπομονή.

3 «Μου αρέσει»

Σπύρο κανείς δεν παίζει ή έχει την διάθεση να παίξει με την υγεία οικογενειών, γνωστών και φίλων. Έχουμε αποδείξει πολλές φορές την σοβαρότητα που έχουμε ως παρέα και φόρουμ. Δεν λειτουργούμε, και δεν θα μπορούσαμε άλλωστε, έξω από τις συνθήκες που μας περιβάλλουν.

Θα κανονίσω να βάλω κανένα θέμα που να σηκώνει πολλή αντιπαράθεση για να ξεδώσουμε. Σκέφτομαι ότι ένα καλό τόπικ θα ήταν, κατά πόσο το ρεμπέτικο ήταν όντως “αγκάθι” στα πλευρά την άρχουσας τάξης, ή απλά ένα ¨εύκολο θύμα" για στοχοποίηση ενώ πέρναγαν πιο σημαντικά ζητήματα και πολιτικές. Σε αυτό συνηγορεί ότι το ρεμπέτικο χρησιμοποιήθηκε από τον πιο σκληρό κρατικό μηχανισμό (Μακρόνησος, Γιάρος, και αλλού), όταν το χρειάστηκε το κράτος και οι μηχανισμοί του χωρίς ενδοιασμούς από μεριάς του. Και δη, η πιο “παραβατική” μορφή του τα χασικλίδικα.
Τι λέτε? Έχετε διάθεση να διαφωνήσουμε λιγάκι?

5 «Μου αρέσει»

Γι’ αυτό έχουμε το φόρουμ, για να διαφωνούμε και μετά να ξεσπάμε στις μαζώξεις!

Πάντα όμως διαφωνούμε με σεβασμό στην διαφορετική άποψη, καταθέτοντας πηγές και έχοντας στο νού μας ότι πίσω από την οθόνη υπάρχει άνθρωπος :slight_smile:

3 «Μου αρέσει»

Μόλις μπήκα να προτείνω και εγώ να μην γίνει η συνάντηση και είδα ότι υπάρχει αντίστοιχο κλίμα
Θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για αυτή ίσως από Μάιο που οι θερμοκρασίες θα είναι πιο υψηλές

2 «Μου αρέσει»

Τέλος και τυπικά στα σχέδια μας. Κλείνουν μαγαζιά που εχουν καρέκλες για να το θέσω απλά. Καφετέριες και εστιατόρια…

2 «Μου αρέσει»

μωρέ το κάναμε και σε κάνα πάρκο ή πλατεία, αλλά ας περάσει η ιστορία και θα ξαναβρεθούμε με πολλή όρεξη!

7 «Μου αρέσει»

Μπράβο! πολύ υπεύθυνη η στάση σου! Συγχαρητήρια!

1 «Μου αρέσει»

Σπύρο, χωρίς να θέλω να κάνω τον δικηγόρο κανενός δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος για αντιπαράθεση. Εξάλλου άλλα δεδομένα είχαμε πριν από τρεις μέρες και άλλα δεδομένα έχουμε σήμερα.
Και για μένα υπάρχει και το άλλο ζήτημα. Συμφωνώ ως προς το θέμα της ατομικής ευθύνης, αλλά δεν είναι η ατομική ευθύνη που θα μπει στο προσκήνιο.
Ειδικά, όταν έχουν κλείσει νοσοκομεία, (πολυκλινική Πατησίων, Δυτικής Αττικής, Μπόμπολα κλπ), όταν οι ελλείψεις σου είναι 35000 γιατροί και νοσηλευτές πριν την κρίση που έχει ξεσπάσει, και προσλαμβάνεις έκτακτα 2000, που εκ των πραγμάτων είναι σταγόνα στον ωκεανό, όταν μαζεύονται οι ελληναράδες να δουν τον Τζέισον Μπάτλερ, και να τον ακούσουν να φωνάζει “This is Sparta”, με τις ευλογίες του επίσημου κράτους, ή όταν παραμένουν οι εκκλησίες ανοιχτές για να μεταλάβουν οι πιστοί.
Όταν σκεφτείς όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, και (κατά την άποψή μου), την γελοιότητα της αντιμετώπισης του προβλήματος, τότε αυτό που είπε ο Αλέξανδρος περί προσωπικής επιλογής για την συμμετοχή σε μια μάζωξη, θεωρώ ότι είναι το λιγότερο.

3 «Μου αρέσει»

Θα απαντήσω, όχι στον Σπύρο προσωπικά γιατί δεν τον ξέρω, αλλά γενικά.

Η φράση που πρέπει να περνάει από το μυαλό μας είναι αυτό που πολύ έξυπνα και καυστικά είχε πει κάποτε ο Αρκάς:

image

Εάν ο καθένας μας φροντίσει να κρατάει τον εαυτό του ασφαλή και μακρυά από τις “κακοτοπιές”, τότε το καλό θα είναι γενικότερο.
Ο “Έλληνας” έχει τη νοοτροπία να ψάχνει “παραθυράκια” σε νόμους και αποφάσεις του κράτους, ιδιωτικές πλαζ και χιονοδρομικά. Άρα ας κρατήσει καθένας μας τον εαυτό του ασφαλή και υγιή και ας μην κοιτάμε το τι κάνει ο γείτονας.
Εάν θέλουμε να πετάξουμε τις ευθύνες αλλού ή τη μπάλα στην εξέδρα είναι εύκολο. Για όλα φταίνε οι γκόμενες οι πρώην και οι επόμενες έλεγε ο Λουκιανός. Άρα ναι, όλα ξεκινούν από τη προσωπική μας ευθύνη και πρώτα προς τον ίδιο μας τον εαυτό και φυσικά αυτό επηρεάζει και τους γύρω μας.

Καθώς η μάζωξη ΔΕΝ θα γίνει, το παρόν μπορεί να κλειδώσει. Ελπίζω να περάσει γρήγορα και όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα, αυτή η δυσκολία. Και να οργανώσουμε σύντομα την επόμενη μάζωξή μας… :slight_smile:

Στο μεταξύ, μπορείτε να δείτε το θέμα: