Λαική μουσική στα FM

Ξαναφέρνω στην επικαιρότητα τη μουσική που αναπαράγουν τα FM. Ενώ το λαικό τραγούδι είναι σε άτυπο διωγμό από το ραδιόφωνο προς χάριν των κάθε είδους pop (ξένων αλλά και βαλκάνιων), αξίζει νομίζω να ξαναγίνει μνεία των ελάχιστων σταθμών που παίζουν λαική μουσική ή κάποιων εκπομπών σε συγκεκριμένες ώρες και μέρες,.

Ξεχωρίζει πιστεύω η περίπτωση του Πειρατικός FM στα 99.5 (στην Αθήνα) που έχει αποκλειστικά λαικό τραγούδι και μάλιστα χωρίς περιττά σχόλια ή ειδησεογραφία ανάμεσα στα τραγούδια.

Εχω προσωπικά την αίσθηση πως αξίζει να διαφημιστεί (*) σε αυτό εδώ το forum καθώς νέα μέλη ή επισκέπτες που αναζητούν τη λαική μουσική πιθανώς να μην γνωρίζουν σχετικά.

Αντιγράφω την περιγραφή του σταθμού από το live24.gr :

Το παλιό καλό λαϊκό τραγούδι στα FM της Αθήνας. Ο Πειρατικός FM παίζει όλες τις μεγάλες διαχρονικές λαϊκές επιτυχίες. Εκπέμπει εδώ και ένα χρόνο στα ερτζιανά της Αθήνας στη συχνότητα 99.5! Από 19/3/2019 τον ακούτε και μέσα από το live24.gr.

*δεν έχω καμία σχέση με το σταθμό

3 «Μου αρέσει»

Μερικές φορές έχει λαϊκά και ρεμπέτικα το Β’ Πρόγραμμα 103.7

2 «Μου αρέσει»

Οι ρεμπέτικες εκπομπές του Δεύτερου είναι πολύ καλές, οι δε παραδοσιακές άνισες (μερικές φορές διαμάντια). Νομίζω ότι και οι λαϊκές είναι πολύ καλές, αν και τις έχω ακούσει ξώφαλτσα. Όμως μοιάζουν να απευθύνονται στο αρχαίο και εξαφανισμένο εκείνο είδος ακροατή που διαβάζει το πρόγραμμα και κανονίζει, μια συγκεκριμένη ώρα της εβδομάδας, να βάλει ραδιόφωνο να παρακολουθήσει.

2 «Μου αρέσει»

Ανεξάρτητα από τους συνειρμούς που φέρνει η ονομασία του σταθμού, ξέρουμε αν έχει άδεια; Πάντως, προσωπικά δεν είμαι καθόλου φιλικός προς μια τέτοιαν ιδέα, ειδικά σε μια κοινωνία και μίαν εποχή όπου η πληροφορία κατακλύζει τα πάντα και είναι ευκολότερο και φθηνότερο παρά ποτέ να ακούς όποτε θες, ό,τι θές.

Στο αυτοκίνητο (εκεί ουσιαστικά ακούω FM) η ακρόαση ραδιοφώνου είναι ο μόνος ενδεικνυόμενος τρόπος ασφαλούς ακρόασης μουσικής -αν βέβαια δεν το’χεις στο διαπασών. Ολοι οι άλλοι τρόποι για να φτάσει η μουσική πληροφορία στα αφτιά μας εμπεριέχουν κινδύνους ενασχόλησης και απόσπασης της προσοχής.

3 «Μου αρέσει»