Κοίτα τι έκανες

Γιώργο, έχεις ακούσει τον βιολιτζή Τζουγανάκη;
(Ξάδερφο του Μιχάλη, νομίζω)
Λέει πράμα;

Οντως το αφιέρωμα της ΝΕΤ στον Ακη Πάνου ήταν σαφώς ανώτερο του απέναντι καναλιού (Αλφα). Οχι ότι ήταν κάτι τρομερό, αλλά στα χάλια που ζούμε κάποια πράγματα -έστω με αρκετά αρνητικά- ξεχωρίζουν.
Εκείνο που συνεχίζει να μου κάνει αρνητική εντύπωση είναι η στάση του Γιώργου Κοντογιάννη! Κι όχι μόνο στη συγκεκριμένη εκπομπή, αλλά σε όλες όσες έχει συμμετάσχει. Μιλάνε όλοι ασταμάτητα με το ύφος του ειδικού ή του “κολλητού” του προσώπου στο οποίο γίνεται το αφιέρωμα. Συνήθως “κολλητός” σημαίνει ότι κάθισε κάποια μέρα πρώτο τραπέζι στο μαγαζί ή ότι συναντήθηκαν ένα μεσημέρι σε χαλασμένα φανάρια και, αφού έδωσε ο ένας στον άλλον προτεραιότητα, χαιρετήθηκαν.
Αντίθετα ο Κοντογιάννης, έχοντας προσωπικές σχέσεις με πολλούς απ’ τα πρόσωπα (στα οποία αφιερώνονται οι εκπομπές), έχοντας πάρα πολλές πληροφορίες συγκεντρωμένες, σε συνδυασμό με την πείρα του στο χώρο της μουσικής και της δημοσιογραφίας, αφήνει αυτό το ακατάσχετο μπλα μπλα των άλλων, παρεμβαίνοντας μόνο αν υποχρεωθεί να μιλήσει, αν δηλαδή του απευθύνουν προσωπικά το λόγο!
Προφανώς ο άνθρωπος φοβάται να μην τον χώσουν στο τσουβάλι με τους “μαϊντανούς” και προσπαθεί να είναι διακριτικός. Ομως θα ήθελα πολύ να τον ακούσω, όχι μόνο για να πάρω κάποια πληροφορία (κάτι που μπορώ να το κάνω και με άλλους τρόπους, καθώς έχω την τύχη να τον γνωρίζω προσωπικά), αλλά γιατί μπορεί να βάλει πράγματα και ανθρώπους στη θέση τους.
Και για να γίνω και κακός, θα ήθελα πολύ προχτές να ρώταγε τον λαλίστατο Στέλιο Ελληνιάδη με ποια δικαιολογία δεν του δίνει το βίντεο στο οποίο ο Ακης Πάνου παίζει “πριβέ” με το γιο του Κοντογιάννη, σε μια απ’ τις σπάνιες φορές που ο Ακης μερακλωνόταν και έπαιζε μπροστά σε κόσμο.

Βεβαιως Πανο και τον εχω ακουσει και εχουμε παιξει και μαζι και πολλες αλλες ιστοριες …
Καλος ειναι ο Περικλης ο Τζουγανακης στο βιολι, καλυτερος στη φωνη αν και “μιμειται” στη χρεια, προφορα και στυλ το Νικο το Γωνιανακη …
Παντως ειναι ο μονος βιολατορας που εχει καταφερει να παιζει εκτος του Νομου Χανιων αλλα και στα ανατολικα του Νομου, (Αποκορωνα) οπου οπως ξερεις περναει μονο η λυρα.

Για την κοπελλια την Αννα θα πρεπει να ενημερωθει για την ιστορια του βιολιου στην Κρητη και μετα να κανει παραινεσεις αυτου του στυλ.
Παρολο οτι ο προπαππος μου ο Λιοπανάγος επαιζε λιγο λυρακι, οπως μου εχει πει ο πατερας μου, δεν μπορω παρα να αποδεχτω οτι το βιολι πρωτοηρθε στην Κρητη και με το βιολι γραφτηκαν τα Χανιωτικα συρτα που ειναι αυτη τη στιγμη το 50 % της κρητικης μουσικης.
Επισης Πεδιαδα, Βιαννος, Σητεια και Ιεραπετρα ακομα και σημερα εχουν βιολατορες (Αβησσυνος, Φραγκουλης, Τσαντακης, Βαρδακης κ.α.)
Αν θες να συνεχισουμε τη συζητηση να ανοιχτει καποιο αλλο τοπικ και ευχαριστως.

Αρη, ξέρεις ότι ο Γιώργος είναι χαμηλών τόνων και ποτέ, ειδικά σε τηλεοπτική εκπομπή κιόλας, δε θα επενέβαινε προκειμένου να βάλει κάποιους άσχετους και επιδειξιομανείς στη θέση τους,παρά το ότι εμείς που ξέρουμε τις γνώσεις,τις σχέσεις του με τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ και το απίστευτο υλικό του θα το θέλαμε πολύ.
Αυτό για μένα δηλώνει την ποιότητα αυτού του ανθρώπου που εκτιμώ και υπεραγαπώ, γιατί αν και είναι από τους ελάχιστους με τόσο στενές επαφές από το παρελθόν είναι αυτός που λέει τα λιγότερα και ποτέ δεν τα προβάλει ούτε από το περιοδικό του, ούτε για να κάνει τον έξυπνο στις παρέες.
Ε,και επιτέλους ας μαθαίνουμε να διαβάζουμε τους ανθρώπους από τη στάση ζωής τους και να τους αξιολογούμε και όχι μόνο από αυτά που λένε.
Γιατί ξέρεις τι χρήμα θα μπορούσε να βγάλει αυτός ο άνθρωπος με όλα αυτά που ξέρει και το υλικό που έχει?Αλλά από εκει φαίνεται ποιος σκυλεύει το λαικό τραγούδι και ποιός το αγαπάει και το στηρίζει,ακομα και με προσωπικές θυσίες…
Αυτά,για να μη σχολιάζουμε όλη την ώρα τα κακώς κείμενα,αλλά να λέμε και τα μπράβο μας.

καλησπέρα,Γιώργο,με το συμπάθειο,δεν έκανα παραίνεση…αγαπώ πολύ τη λύρα και τη κρήτη!δέν κάνω στη άκρη ούτε αδιαφορώ για την ίστορία που έχει το βιολί στο νησί.απλά μια κουβέντα είπα…

Από “μπράβο” δεν έχει ανάγκη ο Γιώργος. Ετσι κι αλλιώς τα ακούει.
Το ζήτημα που μπαίνει είναι ότι κάποια στιγμή θα πρέπει τα παράσιτα, οι τυχάρπαστοι, οι ανίδεοι, οι ιερόσυλοι και γενικά όλοι αυτοί που γέμισαν τα ΜΜΕ -ηλεκτρονικά και μη- να μπουν στη θέση τους, δηλαδή να πάνε, αν όχι στα σκουπίδια, στο σπίτι τους.
Ο Γιώργος (πέστε το σαν ένα είδος “μομφής” εκ μέρους μου) θα μπορούσε να συμβάλει αρκετά σ’ αυτό, αν αλλάξει στάση. Η εντύπωση που έχω είναι ότι πηγαίνει στις εκπομπές από ευγένεια (για να μην πει όχι), προαποφασισμένος να μη μιλήσει -αν είναι δυνατό- καθόλου!
Πιστεύω πως αν αρχίσει να τους “τα χώνει” θα αραιώσουν αρκετά οι προσκλήσεις στην TV, θα τον βγάλουν δηλαδή απ’ το μαρτύριο να τους ανέχεται.

Συμφωνώ ως προς την αποψή σου και θα το χαιρόμουν κι εγώ να ξεβρώμιζε λίγο ο τόπος και σίγουρα απ τους πιο ικανός που να έχει λόγο και γνώση είναι ο Γιώργος. Αλλά αυτό που σίγουρα γνωρίζω είναι ότι δεν πηγαίνει από ευγένεια αλλά επειδή γουστάρει το ρεμπέτικο και λαικό. Τώρα κι εγώ θα θελα λίγο να τους έβαζε στη θέση τους αλλά τι να κάνουμε…παραείναι ευγενής.Είδες ε? Καταντάει και ελάττωμα στο τέλος…
Αλλά θα πω και κάτι έτσι για να ζηλέψετε.Τις ιστορίες που έχω ακούσει απ΄το Γιώργο,που ξέρω ότι είναι πέρα για πέρα αληθινές και χωρίς καμια δόση υπερβολής,δεν τις έχω ακούσει από κανένα.