Κομπανια απο γυναικεσ + 1 αντρασ

Να σημειωσω την εμφανιση σημερα στο “Εχει γουστο” της νεας κομπανιας που “εστησε” ο Παναγιωτης Κουναδης. Αποτελειται απο 5 γυναικες και 1 αντρα. Αν και δεν ακουσα ολο το σεναριο για το πως και το γιατι στηθηκε η κομπανια ακουσα ομως τα τραγουδια που ερμηνευσαν και το γενικοτερο κλιμα μου αρεσε !!
Στα κοριτσια κυριαρχει το μερακι και η αγαπη σε αυτο που κανουν και σιγουρα δεν θυμιζουν αναλογο παλιοτερο σχημα που δεν περπατησε αλλα και προτιμησαν το δυσκολο ενδεχομενα δρομο αυτο παρα να πανε σε καποιο φτηνο απο πασης αποψης “φειμ στορυ” … Σημειωσα τα ονοματα τους και πιστευω οτι θα αφησουν τα χναρια τους στο χωρο :
Ελευθερια Κουλιά : κιθαρα, τραγουδι
Ασπασια Στρατηγου : τραγουδι
Βασιλικη Τζαχρήστα : μπουζουκι, μπαγλαμα
Μαρια Νίτη : ακκορντεον
Κλαουντια Ροσινι : βιολι
και ηγετης (φανταζομαι) του σχηματος ο γνωστος Κωστας Κουκουλινης : μπουζουκι, τραγουδι
Ο Π.Κουναδης πιστευω εκανε μια καλη κινηση και επιλογη και στο βαθμο που ειναι ο πιο προβεβλημενος και “δικτυωμενος” απο τους “ρεμπετολογους” που λεει και ο Φερρης θα ειναι μια καλη αξιοποιηση του νεου μουσικου δυναμικου που δραστηριοποειται στο ρεμπετικο η κομπανια αυτη !
Ελπιζουμε βεβαια οι φερελπιδες και γιατι να το κρυψωμεν αλλωστε ομορφες εως πανεμορφες κοπελλες να μην καβαλησουν καλαμι και αλλαξουν στρατοπεδο …
Σαν οργανοπαικτισες (εχω το κοπυραιτ αυτης της λεξης) πολυ καλες με καλυτερη την ακκορντεονιστρια ενω η κιθαριστας θελει λιγη δουλιτσα. Η ξενη κοπελλα που παιζει βιολι παιζει ολοσωστα αλλα δε βαζει κλαμα …
Τωρα απο φωνες η Ασπασια εχει μεγαλες δυνατοτητες
μια και κατεχει το παραδοσιακο τραγουδι οπως φανηκε και αυτο ειναι μεγαλο οπλο. Αφου κατεχει την τεχνικη, εχει τα ακουσματα, εχει το μερακι και τις ευκαιριες απο κει και περα θα πρεπει να αφησει την καρδουλα να μιλησει, δηλ. να βαλει συναισθημα στο τραγουδι της γιατι αυτη τη στιγμη ειναι μια απλη εκτελεστρια που μπορει να κανει εως και παπαδες αλλα καπως ψυχρα.
Ετσι εγιναν κορυφαιες η Αλεξιου (Ρουπάκα) και η Βιταλη (Λαβίδα) και αλλες συναδελφοι τους, ενταξει μην τρελλαθουμε δε λεω να κοψει φλεβες το κοριτσι … αλλα ειναι το κατι που λειπει.
Ο Κωστας ειναι θετικος σαν αρχηγος και χαλαρος δηλ. οχι αυστηρος. Τα ευσημα του βεβαια τωρα και πανω απο 20 χρονια με Γκολε, Αριστειδη Μοσχο κ.α. ειναι πολλα και η εμπειρια ειναι κατι που φαινεται και μονο απο την ανεση του στο παλκο !
Σαν κομπανια δεν εχουν βεβαια τα γκαζια, τη δεξιοτεχνια και τα “γκα γκαν” ξεκινηματα και φιναλε των “Δρομος” αλλα αυτο ειναι κατι που κατακτιεται ! Μη βαρατε, ενταξει η δεξιοτεχνια θελει χρονια …
Ο μονος μου ενδοιασμος ειναι μηπως αυτο λειτουργει καπως ευκαριακα λογω της επιτυχιας (:wink: των “Δρομος” ή των “Ραστ” κλπ
Με αφησε αφωνο η επιλογη της “Καταιγιδας” που το ειπαν και καλα, αυτου του καταπληκτικου χασαπικου του ΧΑΡΜΑ το οποιο οταν ειχαμε βρεθει τυχαια εδω στα Σφακια το καλοκαιρι του 2000 με την Μελινα Κανα και ειχαμε συμπαιξει της ειπα οτι θα της φτιαξω μια κασετα με σπανια ρεμπετικα
και ενα απο τα πρωτα ηταν κι αυτο.
Επισης αξιοσημειωτες οι παρεμβασεις της Βασιλικης με αποψη και θαρραλεα απεναντι στην ξενερουά απ’ολες τις αποψεις παρουσιαστρια !!
Καλες πεννιες και επιτυχιες στην κομπανια λοιπον και στα κοριτσια ενα προς ενα οσο για τον Κωστα ηδη κανει επιτυχια σαν συνθετης απ’οτι ακουσα !!

(Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/ην yiorgosv 08 Φεβρουάριος, 2006)

Την είδα και εγώ την εκπομπή, από τη Μισιρλού και μετά. Είχα ήδη ακούσει για τα κορίτσια από τον Κουνάδη και ήθελα να πάω μία Δευτέρα όπου έπαιζαν στην Καρδιοκλέφτρα. Λέω έπαιζαν, γιατί ελέχθη ότι αυτή τη στιγμή δεν εμφανίζονται κάπου. Είχα την εντύπωση ότι στην Καρδιοκλέφτρα ήταν μόνες τους, χωρίς τον Κουκουλίνη.

Τη Βασιλική την ξέρω από παληά, χτές αδικήθηκε κατάφωρα όσον αφορά τις δεξιοτεχνικές της ικανότητες στο μπουζούκι. Μία από τις καθαρότερες πενιές που έχω ακούσει. Κατά τα άλλα συμφωνώ σχεδόν απόλυτα με τις κρίσεις του Γιώργου. Προσθέτω όμως ότι ελπίζω, όση περισσότερη πείρα και να αποκτήσουν, να μην φτάσουν στα γκαγκαν των φτασμένων, αλλά να κρατήσουν την αγάπη τους για αυτό που κάνουν και να μην εκμαιεύουν χειροκροτήματα με τέτοιους τρόπους.

Δέν γνώριζα κανέναν τους…μου άρεσαν πάρα πολύ τα κορίτσια που ερμηνεύανε(η καθεμιά έχει τον τρόπο της,η Ασπασία ερμηνεύει υπέροχα ότι άκουσα!η Ελευθερία βγάζει μεράκι και μαγκιά στη φωνή της κι αυτό μου άρεσε πολύ!η δέ Βασιλική δεν ξέρω γιατί αλλά είναι μορφή!προσωπικά έμεινα έκπληκτη με το ρεπερτόριο και την εκτέλεση…μου αρέσανε πάρα πολύ!

Υπάρχει περίπτωση να επαναληφθεί η εκπομπή; ή πως θα μπορούσαμε να την δούμε διαφορετικά;

Την εκπομπή δεν την είδα, δυστυχώς.
Τη Βασιλική τη γνωρίζω από παλιά και πρόκειται, όντως, για εξαιρετική μουσικό. Κρίνοντας από το χαρακτήρα της και την αγάπη για την τέχνη της και το ρεμπέτικο - αγάπη που δεν είναι χτεσινή - είμαι σίγουρος ότι θα διατηρήσει την ποιότητά της.

εμφανίζονται κάπου?

όχι,από ότι είπανε στην εκπομπή δεν εμφανίζονται κάπου αυτή τη περίοδο.καλημέρα

Γιώργο Βαβουλέ, λες παραπάνω:
“Σαν οργανοπαικτισες (εχω το κοπυραιτ αυτης της λεξης)…”.
Κράτα το και χαλάλι σου.
Εμείς προτιμούμε το “μπουζουκτσούδες”.
Όπως λέμε -ας πούμε-“γιαβουκλούδες”, “καραμπουζουκλούδες”, “μερακλούδες” και “πανηγυρτζούδες”.

Σ.Π.

(Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/ην ΣΑΚΗΣ 14 Φεβρουάριος, 2006)

Πέρα από την πλάκα, είναι ιδιαίτερα αξιέπαινη, αξιοπρεπής και εντυπωσιακή θα 'λεγα η συμμετοχή των γυναικών στο σημερινό μουσικο-ρεμπετο-λαϊκό γίγνεσθαι. Και γιατί όχι.
Μάλιστα, πριν λίγο καιρό, άκουσα για λίγο (εδώ στη Σαλονίκη) δυο κοπέλες από το συγκρότημα “Καφέ Αμάν” του Φέρρη (δεν ξέρω ονόματα) και έπαθα κολούμπρα! Τις άκουγα και τις κοίταγα σαν …μπαρμπουνόχανο από την έκπληξη!! Μπράαααβο κορίτσια. Και εις ανώτερα…

Σ.Π.

Σάκη,που εμφανίζονται αυτές οι 2 κοπέλες?

Δεν ξέρω. Εδώ είχαν εμφανιστεί για μια μόνο μέρα.
Αυτός που μπορεί να δώσει απάντηση είναι ο Κώστας Φέρρης. Κώστα μας παρακολουθείς?

Σ.Π.

Τόστειλα και χτες, παραδόξως χάθηκε.
Περιληπτικά:
Το “Καφέ Αμάν του Φέρρη” πρωτοεμφανίστηκε το 2001, γύρω στην 11 Σεπτέμβρη, στ’ Αστέρια της Γλυφάδας γιά μιάμισυ σαιζόν.
Υπάρχει και κουτί με 4 CD από κείνη την εμφάνιση.
Σαιζόν επίδης κάναμε πριν δύο χρόνια, στις Ερμηνείες.
Τα καλοκαίρια (και συχνά τον χειμώνα) κάνομε περιοδείες στους Δήμους της Ελλάδας και… του εξωτερικού (Κύπρος, Βουδαπέστη κ.ά.)
Έχουν παρελάσει πάμπολλοι τραγουδιστές και αρκετοί μουσικοί, από Χρυσούλα Χριστοπούλου ίσαμε Σοφία Εμφιετζή και Σωτηρία Λεονάρδου, και αρκετοί μουσικοί, από Ηλία Σούκα ίσαμε Νίκο Φιλιππίδη.

Σήμερα έχει διαμορφωθεί ένα σχήμα με τους εξής:

από την αρχή με το συγκρότημα

Γιώργος Κουτουλάκης τραγούδι - μπουζούκι
Θοδωρής Λίζος τραγούδι - μπαγλαμάς
Νίκος Ανδριάς μπουζούκι
Γιώργος Γκίκας κρουστά (από τάμπλα ίσαμε νταούλι)
Δημήτρης Σούτας κλαρίνο

από τις Ερμηνείες και πέρα

Θεοδοσία Στίγκα τραγούδι
Αντώνης Σαργολόγος κοντραμπάσο

πρόσφατα αποκτήματα

Τζίνα Δαλάκα τραγούδι - τζουράς
Βασίλης Γιαννίσης βιολί

Ενίοτε τραγουδάω κι εγώ, συνήθως την “αντιαμερικάνικη” έκδοση της “Μπόμπας”.

Μ’ αυτό το σχήμα εμφανιζόμαστε την Τσικνοπέμπτη 23 του μήνα στην Βαρβάκειο Αγορά, στις 1.00 το μεσημέρι, κι αμέσως μετά από τις 4.30 περίπου, στο Κερατσίνι. IT’S A FREE CONCERT.

Οι δύο κοπέλλες΄που λέει ο Σάκης, είναι η Θεοδοσία Στίγκα και η Τζίνα Δαλάκα. Αστέρια όντως, και οι δύο. Όπως άλλωστε κι ο Κουτουλάκης.
Σύντομα θα κυκλοφορήσει το νέο CD KAI DVD, από το οποίο και χάρισα ήδη σ’ αυτό το Φόρουμ, το “Λέου Λέου” και τους “Μπάτσους”.

Χθές λοιπόν το μεσημέρι για δύο ώρες απόλαυσα, όρθιος είναι αλήθεια, “Το καφέ αμάν του Φέρρη”. Υπαίθριο υπερυψομένο πάλκο-σκηνή, απένατι απ΄την είσοδο της δημοτικής αγοράς, με την πολύβοη “Αθηνάς” ανάμεσα. Επί σκηνής 12μελής κομπανία. Από αριστερά προς τα δεξιά: Βιολί, κλαρίνο, φωνη-φωνητικά-σχόλια (Φέρρης), φωνή (Στίγκα), τριά μπουζούκια στη σειρά, τζουράς-φωνή, μπαγλαμάς-φωνή, και πίσω κιθάρα,τουμπελέκι και ακουστικο κόντραμπάσο. Όλοι τους καλοί, πολύ καλοί. Άνετοι, επικοινωνιακοί, με σχόλια και “πειράγματα” μεταξύ τους, χαμογελαστοί, ευχάριστοι.
Μπροστά στη σκηνή, στο αρκετά φαρδύ πεζοδρόμιο, κόσμος, λαϊκός αλλά και “κυριλέ”, αλλοδαποί και τουρίστες.
Απνευστί θα έλεγα επί δίωρο η κομπανία έπαιξε , λαϊκά, ρεμπέτικα, πολίτικα, σμυρνέικα, παραδοσιακά αλλά και έντεχνα και δημοτικά και νησιώτικα. Ζεϊμπέκικα, χασάπικα, σέρβικα, καρσιλαμάδες, αλλά και συρτάκι και τσάμικα και συρτά και ό,τι θές, προκάλεσαν, εκεί στο πεζοδρόμιο,…συμβάντα ευχάριστα, καθηλωτικά. Χορευτές που δεν γνώριζαν χορό αλλά και ταλέντα, νεαρές τουρίστριες, αλλά και καταπληκτικές γιαγιάδες και… παπούδες.
Στίς τρεις και κάτι αναχώρησε η μισή κομπανία, καθώς κι εγώ με την συμβία μου, όλοι λόγω άλλων υποχρεώσεων. Η Στίγκα “στα μάρμαρα” ήταν συγκλονιστική.
Πάντα τέτοια Φέρρη. Ξαναεμφανίζεστε; Πότε, πού;
Ευχαριστούμε, να είστε καλά.
Υ.Γ. : Συγνώμη για το “εκτός θέματος” αλλά ήθελα να τα γράψω και δεν ήξερα πού, ούτε ήθελα να “ανοίξω” νέο θέμα.

Αυτά φίλε adiam πρέπει να επισημαίνονται και να λέγονται. Τυχεροί εσείς που (από αυτή την άποψη) ζώντας στην Αθήνα μπορείτε να απολαμβάνετε τέτοιες εκδηλώσεις.

Φέρρη, θα έχουμε τη χαρά να σας απολαύσουμε και κατά 'δώ 'πάνω,??

Σ.Π.