Κάποια πράγματα που αναφέρονται είναι λίγο παρατραβηγμένα. Π.χ.
Όπως όμως και να έχει το πράγμα, ο Παλαιολόγος μπορεί να θεωρηθεί ο πρώτος
επαγγελματίας δάσκαλος κλασικής κιθάρας στην χώρα (Τουρκία/Πόλη), χάρη στον οποίο μάλιστα έσπασε η παράδοση της κιθάρας ως συνοδευτικού οργάνου.
Ο Vrouyr Mazmanian έγραψε σχετικά: «Οι Έλληνες είναι ερωτευμένοι με την κιθάρα, άλλωστε στα μάτια των προγόνων τους ήταν θεϊκό όργανο. Στην Κωνσταντινούπολη παρατηρεί κανείς μια κιθάρα κρεμασμένη στους τοίχους των περισσότερων ελληνικών σπιτιών. Γενικά όμως τη χρησιμοποιούν για να συνοδεύουν τα τραγούδια της αγάπης και της νοσταλγίας για την πατρίδα. Ο Andres Paleologo ήταν ο πρώτος που έσπασε αυτή την πληβεία παράδοση [την εκτέλεση της κιθάρας ως οργάνου συνοδευτικού της φωνής] και έφερε την κιθάρα στο υψηλότερο σημείο της τελειότητάς της».Έτσι, λοιπόν, η κιθάρα έγινε στην Τουρκία ένα όργανο συναυλιακό, με δική της καλλιτεχνική αξία.
Διαφωνώ βέβαια γενικότερα, για μένα η συνοδεία είναι σημαντικό μέρος της μουσικής παιδείας ενός κιθαρίστα σε όλα τα είδη μουσικής, και στην κλασσική, αλλά ας το προσπεράσουμε. Παραπέμπω σε παλιότερη ανάρτηση, δική σου Άνθιμε, του περιοδικού «Μουσική» του Παχτικού,
περιλαμβάνεται η «Μελωδία οξύφωνου εκ του μελοδράματος Tosca διασκευασμένη δια κιθάραν» σόλο, «εκ της συλλογής Γ.Λ Ξανθόπουλου» με το χαρακτηριστικό σχόλιο:
Χάρις εις τον διακεκριμένον αυτής συνεργάτην κ. Γ.Λ. Ξανθόπουλον η «Μουσική» δια του τεμαχίου τούτου παρέχει ωραίαν διασκευήν της μονωδίας της Τόσκας του Πουτσίνη εις τους εραστάς της παθητικής Κιθάρας. Δεν αμφιβάλλομεν δ΄ότι θέλουσιν ούτοι δεόντως εκτιμήσει την περί την επιτηδείαν συναρμογήν ειδικότητα του μουσοτραφούς διασκευαστού και ημετέρου συμπαθούς συνεργάτου
Οπότε υπάρχει και κιθαρίστας που διασκευάζει κομμάτια για σόλο κιθάρα, και «εραστές» που τα παίζουν.