Καποτάστο σε μπουζούκι / τζουρά

Καλησπέρα. Σκέφτηκα να χρησιμοποιώ ενίοτε καποτάστο σε τρίχορδο, για να διατηρώ αυτόν τον τρόπο παιξίματος σε τόνους που να με βολεύουν να τραγουδώ. Ξέρει κανείς να μου προτείνει καποτάστο (τύπο, ή μάρκα) ; Είδα πχ κάπου ένα καποτάστο για ταμπουρά που θέλω να δοκιμάσω.
Χρησιμοποιεί άλλος εδώ καποτάστο σε μπουζούκι / τζουρά;

νομίζω καλύτερα να εκπαιδεύσεις την φωνή σου και τα δάχτυλά σου. εξάλλου κάθε τόνος έχει την χάρη του χρησιμοποιώντας τις διαφορετικές ανοιχτές χορδές καθε φορά.

Μ’ αρέσει το ταμπουραδίστικο παίξιμο, ειδικά στον τζουρά. Προς το παρόν θέλω να δοκιμάσω τα τρανσπόρτα εκεί που βολεύομαι, παρά να τα παίζω όλα από ρε. Κάποιος άλλος πρόταση για τύπο καποτάστου ;

Το καλύτερο είναι να παίξεις στο σημείο που βολεύει τη φωνή σου. Με αυτόν τον τρόπο θα βελτιώνεις σταδιακά και την τεχνική σου στο μπουζούκι, καθώς συνηθίσεις να αλλάζεις τόνο κατά παραγγελία του τραγουδιστή.

Παρά ταύτα, αν θωρείς πως θα σε διεκολύνει, δες από κοντά καποτάστα να δεις ποιό ταιριάζει καλύτερα στο όργανό σου.

Εγώ έχω πάρει ένα, το οποίο χρησιμοποιώ στον τζουρά μου μόνο σε ένα συγκεκριμένο δημοτικό τραγούδι, για το οποίο επιδώκω να ακούγονται ελεύθερες χορδές σε ψηλούς τόνους & μερικές φορές σπανίως, στο στάδιο εξοικείωσης με δημοτικά τραγούδια.

Υπαρχουν καποταστα για μανδολινο και μπαντζο. Αυτα ταιριαζουν καλητερα στο μπουζουκι.

2 «Μου αρέσει»