Καλός ήχος για μπουζούκι - Μικρόφωνο (2004)

Παιδιά καταρχήν καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα.
Ονομάζομαι Λεονάρδος μένω στη Ρόδο και παίζω μπουζούκι από σχετικά μικρή ηλικία.
Κάποια στιγμή σταμάτησα εντελώς (για λόγους που δεν θα αναφέρω τώρα) και έκανα 7 χρόνια να το ξαναπιάσω στα χέρια μου μέχρι πριν 3-4 μήνες όπου και ξεκίνησα να δουλεύω σε ένα μαγαζί.
Το θέμα είναι ότι δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος με τον ήχο και αυτό οφείλεται βέβαια στον μαγνήτη.
Επειδή λοιπόν ψάχνομαι για μικρόφωνο, έχει κάποιος να προτείνει κάτι; Να σημειωθεί πως οι εντάσεις στα μονιτορ του πάλκου είναι πολύ δυνατές και μερικά μικρόφωνα που έχω δοκιμάσει αρπάζουν.
Είδα σε ένα άλλο θέμα πως κάποιος φίλος θα δοκίμαζε το akg C411 και θα έγραφε τις εντυπώσεις του αλλά αυτό τελικά δεν έγινει ποτέ και το topic έχει κλειδωθεί.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων…

Παρών…

Λοιπόν το ΑΚG δοκιμάστηκε σε τζουρά (στο μπουζούκι δεν το κατάφερα ακόμα γιατι όταν τα στήνουμε είμαστε μες στην βιασύνη και δεν υπάρχει χρόνος για πειραματισμούς) …
Δεν είμαι ευχαριστημένος με τον ήχο του τζουραδιού μέσω αυτού του μικροφώνου.Αρκετά μουντός αλλά και πάλι δεν πειραματίστηκα πολύ με διαφορετικές θέσεις κτλ κτλ…γι αυτό και δεν απάντησα τότε.

Πάντως στο ούτι ο ήχος βγαίνει πεντακάθαρος και δυνατός (πάντα σε συνεργασία με προενισχυτή)…

Επειδή όμως εσύ χρειάζεσαι κάτι δυνατό για μπουζούκι θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις τον μαγνήτη της EMG.Και ειδικά αν χρησιμοποιήσεις και εξωτερικό προενισχυτή-εκουαλάιζερ πιστεύω οτι θα είσαι πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα.

Νίκος

οκ … μάλλον λοιπόν θα ξεχάσω μια για πάντα το όνειρο του μικροφώνου

Να΄σαι καλά κι ευχαριστώ

Καλά μην το παίρνεις κατάκαρδα.Υπάρχουν τρόποι να χρησιμοποιήσεις μικρόφωνο σε μπουζούκι απλά πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι σε δυνατές εντάσεις θα αρχίσει να παίζει πίπιζα.

Για να γλιτώσεις κάτι τέτοιο θα μπορούσες να συνδυάσεις μικρόφωνο και κρυστάλλους ή μαγνήτη .Και να ρυ8μίζεις με εξωτερικό προενισχυτή για παράδειγμα 40% μικρόφωνο και 60% μαγνήτη η όπως σε βολεύει.Αλλά όλα αυτά είναι πάρα πάρα πολύ ακριβά.

Δές εδώ για παράδειγμα…
http://www.fishman.com/products/details.asp?id=29

file leonardo geia sou exw na sou proteinw enan kainourgio magniti o opoios vgazei matia legetai I.P. kai ton ftiaxnei enas larisaios…oi perissoteroi athinaioi ton foresane kai einai poly euxaristimenoi…an to skefteis steile mou apantisi…