Καλημέρα από Πάτρα

…και καλώς σας βρήκα!

Έχρομαι στη λαική και παραδοσιακή μουσική μέσα από μια ανατολικοδυτικη πορεία που ξεκίνησε συνηδειτά κάπου στην εφηβεία μου και συνεχίζει ως σήμερα που είμαι περίπου 30 χρονών. Για κάποια χρόνια (15-20) έπαιζα ηλεκτρική κιθάρα χωρίς ιδιαίτερες αξιώσεις αφενώς γαιτί το μουσικό μου αυτί είναι ανάπειρο και αφετέρου γιατί προσπάθησα να παίξω (και δεδομένης της αναπειρίας μου) ήχους ξένους με την έννοια πως ναι ρε παιδί μου μου αρέσουν οι Radiohead αλλά δεν τους καταλαβαίνω όπως τον Παπάζογλου ή τον Παπακωνσταντίνου.

Τελευταία, σκάβω ακόμα πιο βαθειά στη λαική μουσική του τόπου μας και τσουπ μια βάζω το δίσκο του Μυστακίδη και μια τα δημοτικά της Αλεξίου. Και βλέπω όλο και περισσότερο πως σε αυτούς τους ήχους βρίσκω πάτημα… Και, τσουπ… ήρθε πάλι και η όρεξη να ξαναπαίξω μουσική, αλλά αυτή τη φορά πιο στοχευμένα και πιο συνηδειτά σε συγκεκριμένο είδος και ρεπερτόριο.

Αρχικά πέρασε από το μυαλό μου να μείνω αφενώς στα έγχορδα αλλά να δοκιμάσω την τύχη μου με κανένα λαούτο ή κανένα ούτι που νομίζω πως με συγκινούν ιδιαιτέρως (τουλάχιστον ως ακούσματα) αλλά εκεί το πράγμα αλλάζει πολύ για μένα οπότε σκέφτομαι να προσσεγγίσω το θέμα λαική/παραδοσιακή μουσική από το κιθαριστικό μετερίζι μιας και εκεί έχω την καλύτερη κατανόηση και αργότερα βλέπουμε. Άλλωστε, η δουλειά του Μυστακίδη του οποίου τη ρεμπέτικη πλευρά ανακάλυψα πρόσφατα, είναι για μένα αποκάλυψη.

Αυτά λοιπόν. Καλως σας βρήκα και καλές ακροάσεις!

Μάνος

Καλώς ήρθες, Μάνο. Καλές συζητήσεις!!