Κάϊρο, συρτός Χαλκιδικής ...απο Πόλη;

Απ’ ό,τι διαβάζω σε σχόλιο του ΥΤ, υπάρχει εκτέλεση (λογικά ηχογραφημένη, αλλιώς τι…) με τον Στ. Λαζάρου. Και απ’ ό,τι διαβάζω εδωμέσα,

Πάντως Αλέξανδρε δε μου φαίνεται καμία από τις δύο εκτελέσεις τόσο ελεύθερη. Πολύ συγκεκριμένα πράγματα παίζουν. Ιδιαίτερα στην εκτέλεση του Δαφλίδη, αδιάψευστο τεκμήριο του τι είναι αυτοσχέδιο και τι κανονισμένο είναι το πού, μαζί με το κλαρίνο, παίζει τα ίδια και το βιολί. (Ο Γκουβέντας μες στο ταξίμι του σε κάποια σημεία κάνει προς στιγμήν πως ξαναγύρισε στο θέμα, σαν για να πάρει φόρα και να συνεχίσει το ταξίμι. Ίσως μοιάζει ότι παίζει το θέμα, ταξιμοειδώς, αλλά είναι το αντίστροφο.)

Εκτός αν εννοείς το πλήθος και τη σειρά των θεμάτων. Εκεί, προσωπική μου άποψη είναι πως εφόσον το κομμάτι δουλεύεται και σήμερα, πιο έγκυρες θα είναι οι σύγχρονες εκτελέσεις (εφόσον βέβαια φαίνονται γενικότερα έγκυρες, όπως αυτές οι δύο, και όχι ό,τι να ‘ναι) παρά οι παλιές. Και αν οι σημερινές δε συμφωνούν μεταξύ τους, που ομολογώ ότι δεν το καταλαβαίνω με μια ακρόαση σε κομμάτι που δεν το ξέρω απέξω, ή διαλέγεις όποιαν σ’ αρέσει ή κάνεις το προσωπικό σου κοκτέιλ.