Δεξιοτέχνες σε Ελληνικές ταινίες

Ρε σεις, εσείς ξέρετε πολλά!..

Για ρίξτε σχετικές πληροφορίες και λινκ για τον Ιορδάνη Τσομίδη, που έλεγε σε ένα παλιότερο τόπικ η παρέα ότι ζει και παίζει ακόμα και τον έχουν δει κι απο κοντά (ή κακώς ερμήνευσα όσα αναφέρονται περί Τζόρνταν;) 'Εχω την περιέργια να τον δω μετά από κείνη την κουβέντα που είχαμε τότε για τις “Ομορφιές του Πειραιά”. Πρέπει ο τύπος να είναι πολύ… πρώτος εν πάσει περιπτώσει!

Και μην πειτε γιατί δεν κάνεις έρευνα στο διαδίκτυο… Ξέρει κανείς πόσους συνωνόματους έχει;;;!

Αλήθεια, ρε τζιμάνια, ο ένας με τον άλλο μοιράζετε τα λινκ (αυτά με τα όμορφα video clipάκια εννοώ, τα ζωντανά); Εμείς γιατί δεν πέφτουμε ποτέ “όλως τυχαίως” σε κανένα στο youtube κι όλο κάτι άσχετα μας βγάζει;;;

Ας είστε πάντως καλά, έχω χώσει μερικές δεκάδες τέτοια κλιπάκια από τις συζητήσεις μας στον υπολογιστή, έχω κόψει και ράψει κομάτια με το μπουζουξή κοντινό και προσπαθώ να κλέψω κάτι… ό,τι μπορώ τέλος πάντων…

ckdmt υπάρχει δυστυχώς και άλλο ένα τοπικ που λέει ότι ο τζόρνταν δεν βρίσκεται πλέον αναμεσά μας:106:Όσο για λινκ αν γράψεις στην αναζήτηση Ιορδάνης Τσομίδης θα δεις αρκετά!

Υπαρχει μια ταινια στην οποια εμφανιζεται ο Χιωτης με τριχορδο παιζουν το ο μηνας εχει 9 .Νομιζω οτι ειναι σε καλλιστεια η κατι τετοιο.Αλλα εχουν περασει πολλα χρονια απο τοτε που το ειδα μηπως ξερει κανεις κατι για την ταινια?

Υπάρχει μια εκπληκτική εκτέλεση με τον Καζαντζίδη στο “Κάποια μάνα αναστενάζει”.
Θα ήθελα κι εγώ να ρωτήσω ποιος παίζει μπουζούκι σ΄αυτή την εκτέλεση;
Όποιος δεν το έχει ακούσει, απλά χάνει !

Αν μιλάμε για την “αυστραλέζικη” ηχογράφηση του 1962, παίζει ο Γιαννάκης Αγγέλου. Εκείνο που επίσης μου έκανε εντύπωση είναι η διακριτική παρουσία του βιολιού(!) σ’ ένα τέτοιο ζεϊμπέκικο.

Όπως λέμε: “η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι”… :slight_smile:
Πάντως, μήπως πάλι τυγχάνει να παίζει βιολί ο Στέλιος Λαζάρου; (παρεμπιπτόντως, ήταν θείος κάποιου μέλους αυτού του φόρουμ! Αν θέλει, μπορεί να μας πει περισσότερα…) :241:

Δεν είναι αυτή με τα καλλιστεία, Κώστα. Αυτή με τα καλλιστεία είναι το “Λαος και Κολωνάκι”(1959 - Σκην. Γιάννης Δαλιανίδης), με τον Κώστα Χατζηχρήστο.

Αυτή που ψάχνεις με τον Χιώτη και το “Και ο μήνας έχει 9”, είναι η ταινία “Το σωφεράκι”(1953 - Σκην. Γιώργος Τζαβέλλας).

Είναι η σκηνή που ο Μίμης Φωτόπουλος έχει πάρει κούρσα με το σαραβαλάκι-ταξί του, την Σπεράντζα Βρανά και έχουν πάει σε θερινό κέντρο στις Τζιτζιφιές για να γλεντήσουν.
Στο πάλκο παίζουν ο Χιώτης με τον Τατασόπουλο και μάλιστα εκεί που λέει το τραγούδι: “Τη ζωή σου γλέντησε πριν να 'ρθούν γεράματα”, αυτοί το αλλάζουν και λένε: “Με μικρούλες γλέντησε πριν να 'ρθούν γεράματα”. (Άψογοι!!!)

Αυτά.

Υ.Γ. Δηλώνω φανατική του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Δείτε κι εδώ για περισσότερα…

Και εδώ επίσης, από τους “Φωνογραφητζήδες”, του Δ. Μανιάτη, σελ.221-226, αναλυτικά η παρουσία λαϊκών καλλιτεχνών στον κινηματογράφο.

Χασκιλ σε ευχαριστω.Εχει περασει τοσος καιρος που ειδα την ταινια που στο τελος νομιζα οτι μαλλον ηταν στη φαντασια μου.:088:

http://www.myspace.com/iordanistsomidis. Εδω θα βρεις κανα δυο πραγματακια.

Στην ταινία “Χαμενοι Άγγελοι” του Νίκου Τσιφόρου (παραγωγης 1948-49) εμφανίζεται ο Μανώλης Χιώτης με τρίχορδο μπουζούκι,συνοδεία λαϊκής ορχήστρας και ερμηνεύει μαζί με τον κιθαρίστα και τραγουδιστή Ανδρέα Σπαγγαδώρο τη συνθεσή του"Εσυ είσαι η αιτία που υποφέρω".Στην ορχήστρα συμετέχει και ο Γιώργος Λάυκας.

Ψάχνοντας βρήκα ταινίες στις οποίες συμμετείχε παίζοντας ο Μακρυδάκης:

1953, “Ρωμαίϊκη καρδιά” σε σενάριο Θέμη Νάλτσα, με το λαϊκό συγκρότημα του Γιάννη Παπαδόπουλου.
Ακούγεται το τραγούδι “Να ζήσουν οι γυναίκες”, με τη Νανά Γκρέτα.
Παίζουν μπουζούκι ο Μακρυδάκης και ο Γιαννάκης Αγγέλου που ήταν τότε 10 - 12 χρονών!.

1965, " Σπαραγμός", σενάριο Καίτης Δετζώρτζη, σκηνοθεσία Ηλία Μαχαίρα.
Συνόδευσε με το μπουζούκι τη Ρ΄τα Σακελλαρίου.

1968, “Όλγα αγάπη μου”, σενάριο και σκηνοθεσία Δαλιανίδη.
Ακούγεται το τραγούδι “Τι σου ΄κανα και πίνεις”, σε στίχους Λ. Παπαδόπουλου και μουσική Πλέσσα και συνοδεύει με το μπουζούκι την Πόλυ Πάνου και το Μάριο Κώστογλου.

Δική του σύνθεση είναι το τραγούδι “Το΄πες και το΄κανες”, ενώ ξεχωριστός και ολοκάθαρος είναι ο ήχος του μπουζουκιού του, ανάμεσα στα άλλα, στα “Υπάρχουν και καλά παιδιά” και “Φεύγω με πίκρα στα ξένα”.

Κάποια καλά sites για τους οπαδούς του παλιού ελληνικού κινηματογράφου είναι:

[ul]
[li]cinehellas.com. Δεν αναφέρεται, μεν, στους μουσικούς συντελεστές των ταινιών, αλλά έχει πολύ ενδιαφέρον.[/li][li]90lepta.com. Περιέχει πλούσια πληροφόρηση για όλους τους συντελεστές, συμπεριλαμβανομένων των μουσικών, αν αντέξει κανείς τον κακό σχεδιασμό της.[/li][*]finosfilms.gr. Μόνο της μειονέκτημα είναι ότι περιέχει μόνο τις ταινίες παραγωγής… Φίνος Φιλμ.[/ul]

Κάπου διάβασα οτι στην ταινία “Τα ντερβισόπαιδα” εμφανίζεται ο Μπάτης!!! Είναι αλήθεια???
Πάντως οσο κι αν έψαξα να βρω τους Παπατζίδες, δεν καταφερα να την βρω:016:
Εχει κάποιος χριστιανός κανένα Link να την κατεβάσω?? Διαβασα και το σχετικό θέμα εδω μέσα αλλα δεν έβγαλα άκρη, και κατέβασα και καταλάθος την ταινια “Της νύχτας τα καμώματα”

Επίσης σε κάποια ταινία εμφανίζεται ο Μάρκος να χορευει. Ποια είναι αυτή και πού μπορώ να την βρώ??

Ευχαριστω

Για να γουστάρουμε:

:slight_smile:

Τατασοπουλος και Χιωτης απο την ταινια Το σωφερακι

Τατασοπουλος - Σπαγγαδωρος - Λαυκας απο την
ταινια Δυο κωθωνια στο ναυτικο

Να το πάρει το ποτάμι! Ποιανού είναι το κανάλι;

Του Νίκου Τατασόπουλου βεβαίως βεβαίως.

Μπορούμε να βρούμε μια σκηνή απο μια ελληνική ταινία ,δεν θυμαμαι ποια είναι, που παίζει ο Ζαμπέτας μπουζούκι και ο Ηλιόπουλος “παίζει” μπαγλαμά?