Θέλω να μάθω μπουζούκι

Geia sas paides!

Edo kai xronia tora thelo na matho bouzouki, apo ilikia 13 eton, alla pote den eixe brethei i efkairia. Tora se ilikia 27 eton, exo parei tin apofasi pos tha to kano, eite einai arga s’afti tin ilikia i oxi.
Kai ithela na sas rotiso an mporeite na me symboulepsete ligaki, ti organo na paro, trixordo i tetraxordo, kai posa lefta na doso.

Καλως το παιδί
Αφου σ αρεσει ο Βαμβακάρης μάλλον το τρίχορδο θα πάρεις.
Μονο τα φράγκα που θα δώσεις κοιτα να μην τα μετανοιώσεις.
Τα 27 ειναι μια χαρά ηλικία για να μάθεις απο μπουζούκι εως αστροφυσική μην διστάζεις.
Πιστεύω οτι εαν θες στα σοβαρά να μάθεις πρέπει να πάρεις ενα καλό όργανο που θα σου κοστίσει περίπου ενα μισθό συν επίδομα αδειάς Ελλήνα δημόσιου υπάλληλου με 8 χρόνια προυπηρεσία και προοπτική σύνταξης στα 88 , δηλαδή 1500- 1800 ευρώ.
Οταν έρθεις στην πατρίδα με το καλό ρίξε κανα μήνυμα να σε παμέ καμμιά τσάρκα σε 2-3 μαστόρους για να δείς και μοναχός σου.

εγω ψηφιζω να παρεις και 3χορδο και 4χορδο αλλα ξεκίνα με 4χορδο με μολις αρχιζεις να γουσταρεις χτυπα ενα τριχορδο και δωσε το 4χορδο σε κανα ξαδερφο :112:

Δηλαδή προτείνεις σ’ έναν άνθρωπο που το αρέσει το μοτοκρός να πάρει ένα παπί, ν’ αρχίσει ν’ ανεβοκατεβαίνει τα πεζοδρόμιο κι ύστερα να χαρίσει το παπί στον ανιψιό του και να πάει ν’ αγοράσει ένα ΚΤΜ 530. Δες τη διαφορά::slight_smile:

Ποτε δεν ειναι αργα.Ενας φιλος του πεθερου μου,ξεκινησε να μαθαινει στα 45 του.Μερακι να υπαρχει…
Εγω ξεκινησα με φτηνο οργανο.8χορδο πλαστικο (10.000δρχ)το 1990 κ κατεληξα σε τριχορδο (1200ευρω) τωρα.Μεσολαβησαν βεβαια πολλες αλλαγες οργανων.Ταπεινη μου αποψη να μην παρεις ακριβο οργανο για αρχη.Ας ειναι κ λιγο σκληρο θα σου γυμνασει τα δαχτυλα.

Τι είπε πάλι το άτομο!!!:019:

525 κτμ , μια που το φερε η κουβεντα εχω και εγω ενα 640 sm ktm και 2 τετραχορδα :019:

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ 41 ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΝ ΟΛΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ. ΝΟΤΕΣ ΑΚΟΡΤΑ ΔΥΠΛΟΠΕΝΙΕΣ Κ.Λ.Π ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ ΑΛΛΑ ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΑ… ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΒΕΒΑΙΑ.ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΡΙΧΟΡΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟ. ΙΣΩΣ ΕΝΑ ΤΖΟΥΡΑΔΑΚΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΒΟΛΙΚΟ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΕΤΑ.ΤΑ 27 ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ.ΚΑΝΕ ΜΕ ΕΜΕΝΑ 27 ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ

Από webmaster: προσπάθησε να αποφεύγεις τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα…

πρόπερσι, μόλις στα 45 μου, ξεκίνησα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου προπτυχιακές σπουδές στις κοινωνικές επιστήμες και από από πέρσι την οργανοποιία και το τριχορδίζειν… Μήπως ξεκίνησα πολύ νωρίς? είμαι μόλις 47 χρονών παιδί… :084:δεν μου μένει καθόλου χρόνος για παιχνίδι και εξωσχολικές δραστηριότητες…:106:
να ανησυχώ, μήπως αυτό αποβεί σε βάρος της ψυχοσωματικής μου ανάπτυξης? είμαι μόνο 95 κιλά…:019:

Giannakos, εγώ παλεύω με το ρημάδι 30 χρόνια.
Επειδή ρώτησες, για το όργανο έχω δώσει λίγες φορές λίγα λεφτά, κι έχω δώσει πολλές φορές πολλά λεφτά. Αυτό όμως που κατάλαβα, είναι ότι για να παίξω (κανονικό) μπουζούκι πρέπει να κοντρολάρω το μυαλό μου και τα πάθη μου.
Που σημαίνει ότι πρέπει να τα απελευθερώσω εντελώς ώστε να μπορώ να πώ σε όσους μ’ ακούνε ότι “δεν είσαι μόνος σου με τους φόβους ρε!”
Κι επειδή αυτό μου φαίνεται τραγικά δύσκολο, όλο και το αναβάλω για μια άλλη ζωή.
Στο μεταξύ, ακούω όσους το προσπάθησαν: Μάρκος, Χιώτης, Joplin, Τσιτσάνης, Jefferson Airplane, Θεοδωράκης κ.λπ.

Ά, ρε Κουρούνη… Τι δεν θα ΄δινα, να μπορούσα και εγώ να εμφανιστώ στο Μάτσα, αλλά να μπορώ να του πώ «ακούστε κάτι που δεν το ΄χετε ξανακούσει!». Και ο Μάρκος είχε παλέψει με το ρημάδι κάποια λίγα χρονάκια, όχι 30 και βάλε πολλά ακόμα…

(τώρα, οι Jefferson Airplane, που κολλάνε; Πόσες μπάζες πιάνουνε μπροστά στους άλλους; Και μʼ αρέσουνε, δε λέω… πιό πολύ από τον Θεοδωράκη…)

Νίκο, κρυφοσφυρίζω στα μουγκά κάνα μήνα τώρα το white rabbit και αφήνει ένα ερωτικό αποτέλεσμα.
Θυμίζουν ένα κομάτι της νεότητας που χαραμίστηκε στις υποκρισίες και στους εγωισμούς.
Καταλαβαίνεις ίσως.

Πάντως πρέπει να παραδεχτείς ότι η Grace Slick ήταν (και θα εξακολουθεί να είναι) κουκλάρα:

Μα, σου είπα Κώστα μου, ότι μου αρέσουν οι άνθρωποι… αλλά ο Μάρκος (και ο τραγουδιστής των Blood, Sweat and Tears) μου αρέσουν περισσότερο!

Τώρα είδα και το λίνκ. Ωραία γκόμενα, αλλά έχω δή και ωραιότερες…

Ναί Νίκο, αλλά οφείλουμε να παραδεχτούμε (όπως ο Πανοραμίξ για την Κλεοπάτρα στο “Ο Αστερίξ και η Κλεοπάτρα”) :-Τί μύτη, άααχ τί μύτη:110:

Τώρα εσύ φίλε Giannako, θα έχεις μπερδευτεί τελείως:106:.

Γι’ αυτό ξεκίνα καλύτερα με τρίχορδο, και αν ποτέ το “δαμάσεις” (να με χ_σεις, με το συμπάθειο) τότε ξεκινάς κάτι πιό απαιτητικό, να σας πούμε … κανονάκι :082:

giannako, άσ΄ τη μύτη της γκόμενας. Τρίχορδο πάρε!

Για την ηλικία της συνάδελφε, νταξ’… Παρόλα ταύτα δες και μόνος σου τη φωτο ή αυτό εδώ το βιντεάκι όπου αφηγείται πως παραλίγο να ποτίσει τον Νίξον LSD… :019: .Κρίμα που δεν τα κατάφερε…

Α και που΄σαι Giannakos. Τρίχορδο αγόρι μου !!! Άσε τα …τετράτροχα για τους κιθαρίστες.

:)hahaha…nice fasi edo mesa!

Paides sas eyxaristo olous gia tis apantiseis sas. Otan erthei i ora mallon trichordo tha paro. OTAN…giati antimetopizo allo problima tora. Meno eksoteriko kai edo gyro stin poli pou meno den breisko daskalo…Gnorizete kanenan gyro apo Frankfurti/Tzermany?

Kai alli mia erotisi. Ton typo edo pera ton kserete? www.toutalas.com
Leei n’agoraso ap’ afton?

:127: