"η ΚΛΙΚΑ": Διαδικτυακό περιοδικό για το αστικό λαικό τραγούδι

Αγαπητοί φίλοι,

Το περιοδικό για το αστικό λαικό τραγούδι έχει δρομολογηθεί και ετοιμάζεται.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.klika.gr

Μπράβο Γιώργο και υπόλοιποι παίχτες. Με το καλό. Η επιλογή της ημερομηνίας ανακοίνωσης είναι τυχαία, έτσι;

Να ευχηθώ “καλοτάξιδο” και καλά κουράγια σε όλους.

Περιμένω με ανυπομονεσία το πρώτο τευχος.

Ελπίζουμε να υπερνικήσουμε όσες δυσκολίες βρούμε μπροστά μας και να βγει τελικά αρχές Μάη.

Για όσους αναρρωτιούνται να τονίσουμε ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πρωταπριλιάτικο αστείο !

γιώργος

Παιδιά καλή επιτυχία και δύναμη.
Χρήστος.

ΥΓ. Τι σημαίνει το “η κλίκα”;

Μπράβο παιδιά! Καλή αρχή!
Ελπίζω το site να είναι της προκοπής και να μην το έχετε δώσει σε κανένα άσχετο με βύσμα…

Βρήκαμε εκεί ένα μαλάκα και του το φορτώσαμε. Τώρα, τι θα βγει… είναι ένα ρίσκο

Μπήκα στο συγκεκριμένο site και προσπάθησα να στείλω την ηλεκτρονική μου διεύθυνση, αλλά η σελίδα φαίνεται δεν είναι έτοιμη ακόμα και δεν λειτουργεί.
Δεν πειράζει, ίσως είναι καλύτερα έτσι.
Λοιπόν το σχόλιο μου -χωρίς φόβο και πάθος- είναι το ακόλουθο:

Εύχομαι από βάθους καρδιάς υπομονή και καλή επιτυχία στην προσπάθεια αυτή. Όμως:
Επιτέλους, <u>σπάστε τα στεγανά σας</u>, για το ευρύτερο καλό. Γνωρίζετε πλέον πολύ καλά πως υπάρχουν άνθρωποι-μέλη του φόρουμ που έχουν τις δυνατότητες (γνώσεις, ικανότητα και μεράκι) να βοηθήσουν στην προσπάθειά σας αυτή και ίσως διαθέτουν περισσότερα προσόντα από μερικούς από την “κλίκα” σας…
Η διάκριση αυτή δημιουργεί προβλήματα. Σε μένα προσωπικά, σίγουρα. Και εκφράζω χωρίς περιστροφές τη δυσαρέσκειά μου.

Και το λέω γιατί κανένας σας ούτε τη γνώμη μου ζήτησε, ούτε και τη συμμετοχή μου στην κατεύθυνση αυτής της προσπάθειας.
Και αμφιβάλω αν ζητήθηκε η συνδρομή και κάποιου άλλου μέλους, πλην της “κλίκας” σας των καμιά … δεκαριά διαχειριστών (!!!) και ίσως και των 2-3 “διακεκριμένων στελεχών”, όπως αυθαίρετα, άσκοπα και προκλητικά διαχωρίσατε τους “αμνούς” από τα “ερίφια”.

Γιατί μας πετάτε ρε μάγκες στα μπάζα; Λίγα προσφέραμε και προσφέρουμε σ’ αυτό εδώ το site???

Με τον τρόπο που σκέφτεστε και λειτουργείτε δείχνετε να μην σέβεστε και υπολογίζετε κανέναν εκτός από τους υμέτερους. Αν θέλετε να μείνετε “τρεις και ο κούκκος” πέστε το να τελειώνουμε. Έτσι όπως πάτε, είναι σαν να μας δείχνετε την πόρτα εξόδου από εδώ. Κοινώς, ΜΑΣ ΔΙΩΧΝΕΤΕ.
Πολλές φορές στο παρελθόν εμένα προσωπικά μου επιτέθηκαν αρκετοί από την “κλίκα” σας. Έκανα υπομονή και έδωσα τόπο στην οργή, για το κοινό καλό. Είπα στον εαυτό μου, δεν πειράζει θα γνωριστείς καλύτερα με τα παιδιά αυτά και οι σχέσεις μας σιγά-σιγά ένοιωσα πως εξομαλύνθηκαν. Γνωριστήκαμε και από κοντά, τα είπαμε. Με αρκετούς από σας τους …κλικάρηδες, επικοινωνούμε με mail και τηλέφωνα. Ανταλλάσσουμε σκέψεις, γνώσεις, τραγούδια. Μοιραζόμαστε την ίδια ρεμπέτικη τρέλλα. Γιατί τα δίνετε όλα μια κλωτσιά;

Πριν λίγες μέρες ο Άρης ήταν λαλίστατος και παραπαίνεψε τον Αρναουτάκη (αν δεν κάνω λάθος), επειδή, λέει, μοιράζεται τις γνώσεις και τα στοιχεία-πληροφορίες με τους άλλους. Με ποιούς, πότε, και που??? Με κανα-δυό κολλητάρια του;
Είδε ποτέ κανείς να βγάλει δημόσια, χωρίς οικονομικό όφελος, κάτι στον αέρα;
Μα αν αυτός καλέ μου Άρη αξίζει επαίνων, εμείς που τα τελευταία 3-4 χρόνια βγάλαμε στον αέρα ένα σκασμό πληροφορίες για εκατοντάδες τραγούδια, δημιουργούς, συντελεστές, δίσκους, ιστορικά στοιχεία (που τα μαζεύουμε σαν το μελισσάκι εδώ και δεκαετίες και μας στοίχισαν μια ολόκληρη περιουσία) θα πρέπει να εισπράτουμε χλευασμούς, αρνητικές διακρίσεις και προγκίσματα??
ΕΛΕΟΣ πια!!!

Υ.Γ.: Το μήνυμά αυτό το κοινοποιώ αυτούσιο και σε κάποιους φίλους που επικοινωνώ μαζί τους.

Σ.Π.

Αγαπητέ κε Σάκη,

Με αυτές λίγες γραμμές θα ήθελα να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στο ξέσπασμα οργής και την αγανάκτηση την οποία σας διακατέχει. Απορώ πως τόσο καιρό ανθέξατε να κρατήσετε εντός σας τέτοιο χείμαρρο καταπιεσμένων συναισθημάτων χωρίς να οδηγηθείτε στα όρια της σχιζοφρένειας και παράνοιας, τουλάχιστον.

Είμαι ιδιαιτέρως ευτυχής που η ανακοίνωση της «κλίκας» αποτέλεσε το έναυσμα για να μοιρασθείτε με τα μέλη του forum τις μύχιες σκέψεις σας και να λυτρωθείτε από το βαρύ φορτίο που για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα φέρατε.

Όπως ίσως έχετε διαπιστώσει έως τώρα, η κλίκα είναι μία ελίτ διανοούμενων και τεχνοκρατών, ένα κονκλάβιο «καμμίας δεκαριάς διαχειριστών» το οποίο μέσα από τους διαδικτυακούς μηχανισμούς που έχει στήσει προσπαθεί να προβάλλει το λαϊκό τραγούδι δίχως τη γνώμη σας και την συμβολή σας σε αυτήν την προσπάθεια. Το ιδιότυπο αυτό «opus dei» του λαϊκού τραγουδιού, διακατέχεται από μία εσωστρέφεια και αγνοεί σημαντικούς εκφραστές της διανόησης όπως εσείς, που σκοπό έχουν την ανιδιοτελή διάδοση της γνώσης και της εμπειρίας που με τόσο κόπο, χρόνο και, ομολογουμένως, έξοδα αποκτήσατε. Την κληρονομιά σας αυτή, η «κλίκα» προσπαθεί να πλήξει αναγορεύοντάς σας σε «ερίφιο» το οποίο θα οδηγήσει σε σφαγή ώστε να κυριαρχήσουν οι δυνάμεις της επί ελληνικής γης και δη ελληνικού λαϊκού πενταγράμμου.
Όπως ίσως σας διαφεύγει, αρκετά μέλη της «κλίκας» προέρχονται από τον τεχνικό κλάδο και έχουν ιδιαιτέρως καλή σχέση με τα μπάζα. Δύνανται χωρίς καμία αιδώ να πετάξουν εκεί ανθρώπινες ψυχές, να ποδοπατήσουν συνειδήσεις και να πετάξουν στον Καιάδα των μπαζών, όποιον τολμήσει να αντιταχθεί. Η συμβολή σας, πολύ φοβούμαι, έχει εκληφθεί ως εργασία ενός απλού λεγεωνάριου, ο οποίος ουδεμία προοπτική διαθέτει να αναρριχηθεί εις τα ανώτερα κλιμάκια της ιεραρχίας.

Το γνωρίζω, είναι αλγεινό αλλά θα πρέπει να καταλάβετε ότι σεβασμός αρμόζει μόνο σε όσους εντάσσονται στους κόλπους της «κλίκας». Η παντελής περιφρόνηση είναι η στάση της προς τους κοινούς θνητούς που με άξονα το κοινό καλό επιδεικνύουν υπομονή και εγκαρτέρηση και αντιμετωπίζουν τις όποιες αντιξοότητες που αυτή παρατάσσει.
Είναι, τέλος, γεγονός πως η ανταμοιβή των μεγάλων ανδρών σε αυτόν τον τόπο είναι η χλεύη, η άρνηση και η αποδοκιμασία. Από αρχαιοτάτων χρόνων αυτή είναι η μοίρα των Ελλήνων ηγετών. Χαίρομαι όμως που με την αντικονφορμιστική σας στάση αποτελείτε έναν φάρο στο σκοτάδι της άγνοιας και της ημιμάθειας. Χαίρομαι επίσης που ορθώνετε το ανάστημά σας και ως «μελισσάκι» (και ουδόλως ως κηφήνας) εργάζεστε αόκνως για την καταπολέμηση της «κλίκας» και των συνεργατών της. Είμαι περήφανος δι’ υμάς που συνεχίζετε να αγωνίζεσθε ακαμάτως ενάντια στα Μολώχ που διαχειρίζονται fora και ανθρώπους, τα οποία αγκιστρωμένα στα οφίτσια της ματαιοδοξίας αδυνατούν να ανοίξουν τους κόλπους τους σε νέα μέλη και ιδέες.

Διατελώ μετά τιμής,
Γεώργιους Κατσιμπόκιους ο Πίος XVII

Υ.Γ. Παρακαλώ ενημερώσατέ μας για την πρόοδο των πωλήσεων του ηλεκτρονικού πονήματός σας, το οποίο, εάν ενθυμούμαι καλώς, προσπαθήσατε ανιδιοτελώς να εμπορευθείτε στα περιθώρια της συνάντησης των μελών αυτού του forum, εις την όμορφη πόλη του Βόλου, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Γιώργο, το μήνυμά σου το θεωρείς απάντηση στο μήνυμα του Σάκη Πάπιστα;

Πρωτοείδα το φόρουμ πριν από μια βδομάδα, δεν έχω ιδέα ποιος είναι ποιος, από που έρχεται και προς τα που πηγαίνει. Δεν έχω λοιπόν κοινωνικές σχέσεις να επηρεάσουν αυτό που λέω. Που είναι ότι, από καθαρά αισθητική και λειτουργική άποψη, ο τίτλος “η κλίκα” είναι απλώς άστοχος.

Δηλαδή τι ακριβώς σημαίνει αυτό το όνομα ως τίτλος μιας έκδοσης για το ελληνικό αστικό τραγούδι;

Όταν τον διάβασα, η πρώτη μου εντύπωση ήταν εντύπωση “αποκλεισμού”. Μετά σκέφτηκα ότι ίσως η λέξη έχει κάποιο ιδιαίτερο σημασιολογικό περιεχόμενο για τα μέλη του φόρουμ, και υπό αυτό το περιεχόμενο ενδεχομένως δεν είναι φορτισμένη με τον “αποκλεισμό” που εγώ κατάλαβα. Από την αντίδραση του Σάκη Πάπιστα, φοβάμαι ότι όντως έχει ιδιαίτερο σημασιολογικό φορτίο και αυτό είναι όντως ο “αποκλεισμός”.

Τι ακριβώς προσπαθεί να πετύχει ένα περιοδικό για το ελληνικό αστικό τραγούδι που έχει ως τίτλο ένα όνομα που προωθεί τον αποκλεισμό; Ιδιαιτέρως, από ποιούς επιθυμεί να διαβάζεται;

Χρήστος.

Εδώ και καιρό κάποιοι φίλοι που γνωριστήκαμε μέσα από αυτήν την ιστοσελίδα συζητούμε την πιθανότητα να κάνουμε κάτι «περισσότερο» ,δηλαδή να δραστηριοποιηθούμε πιο ουσιαστικά και με καινούργιους τρόπους επιδιώκοντας την προαγωγή του λαϊκού τραγουδιού και της μελέτης γύρω από αυτό.
Οι σκέψεις μας είναι πολλές και τολμηρές και δεν έχει νόημα να τις αναφέρω εδώ.
Καταλήξαμε να ξεκινήσουμε μια προσπάθεια έκδοσης δικτυακού περιοδικού γύρω από το αστικό τραγούδι , δημιουργήσαμε μια συντακτική ομάδα και σιγά σιγά το παλεύουμε.
Σκοπός μας είναι να ζητήσουμε από ανθρώπους που σεβόμαστε και εμπιστευόμαστε να μας βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν ,άλλος τεχνικά άλλος με στοιχεία κ.λ.π, αυτοί θα είναι οι συνεργάτες της έκδοσης ξέχωρα από την συντακτική ομάδα.
Ο τίτλος «κλίκα» έχει να κάνει με την ονομασία που μας είχε δώσει ένας παράξενος τύπος παλαιότερα σε μια κουβέντα που όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ψάξει να την βρει στα archives , μας άρεσε και την χρησιμοποιήσαμε αυτό είναι όλο ,ούτε αποκλεισμοί ούτε κατακλυσμοί.
Οι συνεργάτες ούτε λεφτά θα παίρνουν ούτε παράσημα , ούτε καν μιαν εύφημο μνεία,Θα είναι άνθρωποι που που έχουν κάτι να πουν για το αστικό τραγούδι , το περιοδικό θα είναι απλά ένας χώρος έκφρασης, κατάθεσης ψυχής και άποψης.
Το παραλήρημα του Σ.Πάπιστα είναι απλώς ακατανόητο και αναίτιο , ουδείς τον «έριξε» η αγνόησε η υποβάθμισε αντιθέτως σεβαστήκαμε την προσφορά του στον χώρο και του δίνουμε βήμα δια να ομιλεί .
Φυσικά το ότι σεβόμαστε την προσωπικότητα του δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να τον ρωτήσουμε η να επικοινωνήσουμε μαζί του για μια τελείως άσχετη με αυτόν προσπάθεια που κάνουμε όπως η διαδικτυακή έκδοση , για να πω την μαύρη αλήθεια ίσως κάποια στιγμή του προτείναμε να γράψει κάτι γιατί έδειχνε σεμνός και ταπεινός μέχρι πρότινος αλλά στο τέλος που ξυρίζουν το γαμπρό ξεκαθάρισε την εικόνα του .
Εδώ στο Φόρουμ με το ζόρι δεν κάθεται κανένας , όποιον τον χαλάει κάτι μπορεί απλώς να μην το παρακολουθεί , δεν θα κάτσουμε να ψυχαναλυθούμε ούτε να ψάξουμε για γωνίες στο αυγό , όλοι είναι ελεύθεροι στο να εκφραστούν στα πλαίσια του χώρου να έρθουν να γράψουν να φύγουν όποτε και όσο θέλουν , ο ρόλος των διαχειριστών δεν είναι εξουσιαστικός άλλα λειτουργικός και αφορά το τεχνικό κομμάτι της λειτουργίας του Φόρουμ και είναι μαλακία να μιλάμε για διακρίσεις γιατί απλά δεν υπάρχουν .
Οι χαρακτηρισμοί «μέλος» κ.λ.π αφορούν τον βαθμό συμμετοχής στο χώρο και δεν είναι γαλόνια ούτε δίνουν παραπάνω δικαιώματα σε κανέναν.
Θα παρακαλούσα λοιπόν όποιον αισθάνεται ότι ο χώρος δεν τον εκτιμά και τον καταπιέζει να μας συγχωρήσει μεγαλόψυχα και να κάνει την τσάρκα του στα απέραντα λιβάδια του διαδικτύου.
Η κλίκα θέλει να μεγαλώσει όσο πιο πολύ γίνεται , να γίνουμε χιλιάδες από όλα τα μέρη του κόσμου και όλοι μαζί να βγάζουμε περιοδικά να κάνουμε συναντήσεις εκδηλώσεις και ότι άλλο θέλουμε , αυτό που δεν θέλουμε είναι κομπλεξικούς ανθρώπους με ανάγκη επιβεβαίωσης και αποδοχής,τα μπράβο , ζήτω και Ωσαννά μόλις μας τελείωσαν.

Για καθήστε βρε παιδιά, για καθήστε…

<u>Πρώτα - πρώτα για τον Σάκη:</u>
Γιατί Σάκη νιώθεις ότι κάποιος σε πέταξε; Δεν καταλαβαίνω τίποτα από αυτά που λες. Δηλαδή πρέπει σώνει και καλά να ζητήσουμε τη γνώμη σου για κάτι που προσπαθούμε να φτιάξουμε; Τι είναι εκείνο που σε κάνει να πιστεύεις ότι ΕΣΥ θα ΠΡΕΠΕΙ να συμμετέχεις ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ του περιοδικού, μία προσπάθεια που ξεκίνησε μεταξύ φίλων που βλέπονται κάθε μέρα και μπορούν χωρίς παρεξήγηση να λένε και μία κουβέντα παραπάνω; Μάλλον σε τσίμπησε μύγα (ή μάλλον σε είχε τσιμπήσει κάποτε και τώρα εμφανίζονται τα συμπτώματά της).
Τέλος είσαι προπέτης (που δυστυχώς στην ηλικία σου είναι σοβαρό ελάττωμα). Κανένας δεν σε απέκλεισε απο καμία διαδικασία επειδή ανακοινώθηκε η δημιουργία περιοδικού χωρίς να σε ρωτήσουμε. <font color=“ff0000”>Το περιοδικό θα είναι ανοικτό σε ανθρώπους που έχουν ευρύτητα μυαλού και μπορούν να πουν τη γνώμη τους.</font> Πως λοιπόν είσαι και δυσαρεστημένος χωρίς να ξέρεις καν ποια θα είναι η σχέση του περιοδικού με τους φίλους αναγνώστες που θέλουν να προσφέρουν; Επιπλέον Σάκη λές βαριές κουβέντες για έναν χώρο που σε αγκάλιασε, σου έδωσε χώρο να πεις τις απόψεις σου, να βάλεις τη μικρή σου αγγελία (ώστε να πουλήσεις τη βάση δεδομένων σου - άρα να κερδίσεις από το δικαιολογημένο κόπο σου).

Εγώ που διατηρώ αυτό το site και πληρώνω τα 200 ευρώ μου το χρόνο στον provider, χωρίς να επιτρέψω ούτε μία φορά να μπει μία διαφήμιση από οποιονδήποτε, εγώ κάτι πληρώνω πράγματι. Εσύ το κάνεις για τη δική σου προσωπική ευχαρίστηση, την οποία προσπαθείς να πουλήσεις. Αν νομίζεις ότι το συγκεκριμένο φόρουμ δε σου κάνει, μπορείς να βάλεις σε οποιοδήποτε site τις πληροφορίες σου.

Κανένας από αυτό εδώ το φόρουμ δεν σου ζήτησε να πρωτοστατείς στις πληροφορίες για τα τραγούδια. Το έκανες φαντάζομαι από ευχαρίστηση που βοηθούσες αυτόν που ζήταγε τις πληροφορίες για το τραγούδι. Συνεπώς μη ζητάς να σου φιλήσουμε το χέρι. Ο καθείς που αγαπάει αυτή τη μουσική έχει υποχρέωση να βοηθάει.

Επίσης σου έχω εξηγήσει και κατ΄ ιδίαν ότι κανείς δεν είναι σημαντικότερος από τον άλλο όταν γράφει τις απόψεις του στο φόρουμ, είτε είναι δόκιμο μέλος, είτε διακεκριμένο στέλεχος κοκ. Σου εξήγησα ότι για το διαχωρισμό έχει σημασία η ποσότητα των μηνυμάτων και όχι η ποιότητα.

Τέλος με ενόχλησε αφάνταστα η ειρωνεία που ξεχειλίζει στο μήνυμά σου. Πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχουν και πιο ευγενικοί τρόποι να εκφράσεις τη δυσαρέσκειά σου. Άλλωστε έχεις και το τηλέφωνό μου και το email μου που το χρησιμοποίησες κατά κόρον όταν ήθελες να ανεβάσεις την αγγελία σου…

<u>Για το Χρήστο Ρέκο</u>
Αγαπητέ Χρήστο, νομίζω ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να ονομάσουμε το περιοδικό που θα βγάλουμε με το όνομα που θέλουμε και είναι προφανές ότι δε θα σε ρωτήσουμε. Το περίεργο είναι όμως ότι έχεις μία εβδομάδα στο φόρουμ και έχεις ήδη βγάλει συμπέρασμα ότι θα αποκλείσουμε τους πάντες και τα πάντα. Έχεις κάποιο ιδιαίτερο λόγο να το πιστεύεις; Αν έχεις είναι προφανές ότι δε χρειάζεται ούτε μία στιγμή να στέκεσαι σε τούτο εδώ το χώρο και να λες την άποψή σου. Αλήθεια, είσαι παντρεμένος, έχεις παιδιά; θα ήθελα να ακούσω το όνομά τους και να εκφράσω στη συνέχεια την αποψή μου για το όνομα που τους έδωσες. Ξέρεις τι πολλά έχω να πω; Αν ένα το έχεις βγάλει Θεοδώρα για παράδειγμα μάλλον διακατέχεσαι από αυτοκρατορικές τάσεις… άρα αποκλείεις από τις συναναστροφές σου ανθρώπους που τους θεωρείς κατώτερους κοινωνικά… Ακούγεται υπερβολικό; Πιθανόν. Σκέψου λοιπόν για άλλη μία φορά αυτά που είπες.

Υ.Γ. Για κοίταξε που ακόμα δεν ξεκινήσαμε να δουλεύουμε για το περιοδικό και δεχόμαστε επιθέσεις…

Ο τίτλος «κλίκα» είναι η βρισιά που εισπράξαμε πεντέξη από εμάς σε τσακωμό μας εδώ στο Forum με έναν Αυστριακό, που προσπαθούσε να κάνει το χώρο άνω-κάτω. Ο εν λόγω Αυστριακός (Μιχάλη τον είχαμε ονομάσει) είναι ο μοναδικός άνθρωπος που εκδιώχθηκε από το Forum στα πάνω από οχτώ (8) χρόνια της λειτουργίας του και ανάμεσα σε εκατοντάδες κατά καιρούς συμμετέχοντες.
Αν λοιπόν με αποκαλούν μέλος μιας «κλίκας» επειδή αντιστάθηκα στο να γίνει το Forum χώρος υμνολογίας και διαφήμισης του κάθε τραγουδιάρη-φίρμα, τότε, ναι, μ’ αρέσει αυτό ο «τίτλος». Η «κλίκα» λοιπόν έχει συναισθηματικούς λόγους ύπαρξης και δεν υπονοεί κανέναν αποκλεισμό.
Αυτά για το Χρήστο και όσους άλλους (πρώτη-πρώτη η γυναίκα μου!) «στραβώσουν» με τον τίτλο του περιοδικού.

Πάμε στο Σάκη τώρα ή καλύτερα κύριο Πάπιστα, καθώς από δω και πέρα δεν θέλω πολλά-πολλά μαζί του.
Καταλαβαίνω τα «νεύρα», σου γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που απαιτείς να σε ευχαριστήσουμε για τη «μεγάλη» προσφορά σου και επιμένουμε να σου αρνιόμαστε.

Ομως, κύριε Πάπιστα βιάστηκες!
Στην επόμενη συνάντηση της συντακτικής ομάδας της «Κλίκας» (μεθαύριο) θα συζητούσαμε τη πιθανότητα να ζητήσουμε κάποιας συνεργασίας μαζί σου. Δε σου κρύβω ότι -εμένα προσωπικά, αλλά πιστεύω και άλλους- με έβγαλες απ’ τον κόπο να επιχειρηματολογήσω για τη θέση «μη συνεργασίας» μαζί σου, που θα κρατούσα. Δυστυχώς τους λόγους της άρνησής μου αναγκάζομαι τώρα να τους πω δημόσια κι όχι στα στενά περιθώρια μια ομάδας.

Λοιπόν κύριε Πάπιστα έχεις ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ για τον εαυτό σου!
Συγκρίνεις την κατά καιρούς δημοσίευση κάποιων εργασιών σου στο Forum με την επισταμένη δουλειά, κύρια μέσω ραδιοφώνου αλλά και διάφορων εντύπων, που κάνει εδώ και δυο δεκαετίες ο Βαγγέλης Αρναουτάκης!
Και μου ρίχνεις μια μομφή ότι «παραπαίνεψα» το Βαγγέλη ενώ για σένα δεν έχω πει κουβέντα.
Κάτσε να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα: Δε θυμάμαι την τελευταία φορά που σε πήρα τηλέφωνο… Δε θυμάμαι και το τελευταίο email που σου έστειλα ζητώντας κάτι. Προσωπικά δε θυμάμαι και την τελευταία φορά που χρησιμοποίησα στοιχεία, από αυτά που παραθέτεις στο Forum. Αντίθετα, θυμάμαι άλλα τηλεφωνήματα και μηνύματα. Δικά σου… Θα τα πούμε παρακάτω. Κάτσε να ξεμπερδέψουμε με το Βαγγέλη.
Είπα λοιπόν ένα «ευχαριστώ» στον Αρναουτάκη επειδή εδώ και χρόνια δίνει ένα σωρό πληροφορίες (και στο Forum μέσω εμένα) παντού, κι όχι στα «κολλητάρια του». Αυτό, αν είχες κάποια επαφή με το χώρο του λαϊκού τραγουδιού θα το ήξερες.
Μάλιστα, είπα ένα «ευχαριστώ» το οποίο ο Βαγγέλης δε θα το ακούσει ποτέ, γιατί ΠΟΤΕ δεν μπήκε σ’ αυτό το Forum! Κι ούτε έχει ανάγκη από «ευχαριστώ». Απλά αυτός είναι ένας τρόπος να αναφέρεις τις πηγές που χρησιμοποιείς.
Καλό θα 'ναι λοιπόν να έχεις πλύνει καλά το στόμα σου όταν θα ξαναναφερθείς στο Βαγγέλη. Καλύτερα μάλιστα να μην ξαναναφερθείς, γιατί δε γνωρίζεις τον άνθρωπο ούτε από μακριά (!!!) και αυτό ο κόσμος το λέει κακεντρέχεια.

Ο άλλος, επίσης σοβαρός, λόγος που θα ζητούσα να μη συνεργαστούμε μαζί σου, είναι το ότι η «Κλίκα» (όπως αναφέρεται και στην «υπό κατασκευή» ιστοσελίδα της) έχει «ξεκάθαρα μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα». Μπορεί αυτό το τελευταίο να συμβαδίσει με σένα; Κατά τη γνώμη μου, ΟΧΙ. Τη μοναδική φορά που σε συνάντησα (στο Βόλο) σε θυμάμαι να προσπαθείς να πασάρεις έναντι «αδράς αμοιβής» τη βάση δεδομένων που είχες φτιάξει. Κι αν αυτό σε μια παρέα (έστω και μεγάλη) μπορεί να ειπωθεί, τι να πούμε για τη διαφήμιση (που κακώς σου επέτρεψαν να ανεβάσεις) στο Forum για το ίδιο προϊόν; Και να σημειωθεί ότι τέτοια προγράμματα και άλλες παρόμοιες τεχνικές βοήθειες αλλάζουν χέρια καθημερινά στη ρεμπέτικη αυτή παρέα, έναντι της μεγαλύτερης αμοιβής που υπάρχει: «Να ‘σαι καλά».
Κάνεις μια εργασία (αυτή για το τραγούδι την περίοδο του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου). Με ποιον τρόπο την κάνεις; Γράφεις ένα αρκετά μεγάλο μέρος της (κύρια το γνωστό) και μετά ζητάς από εμάς τους υπόλοιπους να συμπληρώσουμε τα σπάνια και δύσκολα! Κι αν επρόκειτο απλά για μια δημοσίευση στο Forum… να πάει στο διάολο… Στη συνάντηση στο Βόλο «πιάνεσαι» απ’ τα δικά μου λεγόμενα («οι μεγάλες εργασίες να δημοσιεύονται επίσημα για να μη γίνονται έρμαιο στα χέρια επιτήδειων») και μετά από δυο-τρεις μέρες με παίρνεις τηλέφωνο: «Θα βγάλω βιβλίο»! Και με ρωτάς μάλιστα διάφορα… Τι ξέρω πάνω στις εκδόσεις και στις εκδοτικές εταιρίες (τις «άκρες» μου φαντάζομαι ότι έψαχνες), αν ξέρω τον Κουνάδη γιατί μίλησες μαζί του και σκέφτεσαι να συνεργαστείς κ.ά. Κι εγώ, αντί να σου ένα «δε γ…σαι ρε Σάκη», κάθισα και συζητούσα…

Ο τυχοδιωκτισμός σου κύριε Πάπιστα λάμπει! Φωνάζει από μακριά! Το «κάτσε να χωθούμε μπας και βγει τίποτα» είναι αρχή σου. Και το 'χουν πάρει χαμπάρι αρκετοί εδώ μέσα.
Δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ μαζί σου. Δεν μου είναι ευχάριστο.

Για τους φίλους τους Forum.
Η «Κλίκα» θα κάνει συνεργασίες. Αλλωστε χωρίς αυτές δεν μπορεί να βγει. Τι να γράψουν πεντέξι άνθρωποι; Θα κουραστούν και θα κουράσουν και τους άλλους. Όμως δε θα είναι ένας χώρος που θα μπαίνει ο καθένας και θα γράφει ότι γουστάρει. Θα είναι περιοδικό, που σημαίνει θα συντάσσεται, θα σελιδοποιείται και θα βγαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα. Θα «στέκεται» μάλιστα «στον αέρα» για όσο διάστημα διαρκεί το τεύχος (μάλλον θα 'ναι αρχικά διμηνιαίο) χωρίς να αλλάζει.
Επειτα, δε θέλουμε να υποκαταστήσουμε το Forum. Αυτό θα ήταν τουλάχιστον άδικο. Εκεί θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε, εκεί στο Forum θα συζητάμε τις απόψεις μας. Η «Κλίκα» θα είναι κάτι διαφορετικό. Μια ακόμη παρέμβαση.

ΥΓ. Κύριε Πάπιστα, εδώ και ενάμισι περίπου χρόνο χτίζω το σπίτι μου. Πολλές δουλειές (όπου μπορώ) τις κάνω μόνος μου. Βάφω, στοκάρω, τρίβω, βάζω πλακάκια κ.ά. Ομως τα λεφτά λείπουν και η δουλειά προχωράει αργά.
Δε σου κρύβω ότι αρχικά σκέφτηκα να σε φωνάξω να με βοηθήσεις. Όμως φοβήθηκα! Σκέφτηκα: «Λες να το αναλάβει ο Σάκης και εκεί που περιμένω μια όμορφη διώροφη μονοκατοικία, να ξυπνήσω ένα πρωί μπροστά σε μια πενταόροφη πολυκατοικία;». Επεσα για ύπνο ανήσυχος, προσπαθώντας να χωνέψω ότι το 55 χρονών πέτρινο σπίτι μπορεί να μετατραπεί σε μια μάζα από μπετόν! Ξαφνικά πετάχτηκα από έναν εφιάλτη:
Με παίρνει, λέει, τηλέφωνο ο ΚΚ(ΤΜ) (πολιτικός μηχανικός) και μου λέει: «Ξύπνα μαλάκα! Ο Σάκης σου έχτισε μια δωδεκαώροφη πολυκατοικία. Απ’ τον δεύτερο όροφο και πάνω είναι γραφεία και το ισόγειο είναι μαγαζιά!». Σηκώνομαι, λέει, ντύνομαι και τρέχω στην οικοδομή. Εκατόν πενήντα μέτρα πριν φτάσω, στα φανάρια του “Προβατά”, βλέπω μια τεράστια ταμπέλα με ένα βέλος κι από κάτω με μεγάλα γράμματα έγραφε: Αλυσίδα ψιλικατζίδικων «Ο Σάκης».
Δεν άντεξα και ξύπνησα! Κοίταξα κάτω το πάτωμα. Ξύλινο. Σηκώνομαι και το πατάω με το ένα πόδι. Ακούστηκε το γνωστό ενοχλητικό τρίξιμο των παλιών σανίδων. Ουφ, είπα από μέσα μου. Πάλι τη γλίτωσες αγόρι μου!

Γιατι ρε παληκαρια παιζετε μπατσες(δυνατες)???
Ο Σακης ειπε κατι που τον επνιγε εστω και αν πιστευω(οπως φανταζομαι και πολλοι αλλοι στο forum) πως ειναι λαθος!!Τουλαχιστον ρε Σακη τεκμηριωσε αυτα που λες!!Εγω δεν αισθανθηκα ποτε αποκομμενος,ισα-ισα!!Παιδια οτι και αν γινει με το περιοδικο θα ειναι καλοδεχουμενο.Καθε ειδους επιθεσεις θα μας βγαλουν ζημιομενους!!!
Δεν σημαινει οτι επειδη ετυχε να ειμαστε μερικοι στο forum θα πρεπει να αποφασιζουμε απο κοινου για το τι θα κανουν καποιοι απο 'δω μεσα!!
Αν οι διαχειριστες ειναι φιλαρακια και γουσταρουν να κανουν κατι μαζι δεν θα ρωτησουν ουτε εμενα ουτε εσενα Σακη(οπως θα εκανα και εγω)!!!Και στην τελικη δεν με ενδιαφερει αν ειμαι δοκιμο μελος ή διακεκριμενο αφου αν το εχω τοσο μεγαλο καημο μπορω να γινω διακεκριμενο μελος μεσα σε ενα βραδυ.Αν θελρις να γινεις πηγαινε στο test area και στειλε 500 μηνυματα!!
Για να τελειωνω,γιατι πηγε λιγο αργαμιση,αν θελουμε να επιβιωσει το forum πρεπει να βοηθαει ο ενας τον αλλο χωρις γκρινιες και μαλακιες και ανταλαγματα και διαφημισεις και επαινους και και και…!!!Απλα να προσπαθησουμε ολοι να παει καλα η “κλικα”.

Ασχετο ή πολυ σχετικο
Προς admin,
ρε admin γιατι δεν βρισκουμε εναν τροπο να τσονταρουμε ολοι απο λιγα ψιλα να απαλαγεις και εσυ απο αυτα τα 200 ευρω??Ετσι ειναι πιο σωστο(λεω’γω)!!!

Καλησπέρα σε όλους σας,

Μόλις πρόσφατα γνώρισα κάποια μέλη της παρέας του Φορουμ και θέλω να εκφράσω τη προσωπική μου άποψη σχετικά με το θέμα αν μου επιτρέπετε…

Απλός θέλω να πω οτι τα παιδιά φένεται να κάνουν κάτι που τους ευχαριστεί, απο μεράκι και ανιδιοτέλεια. Η ταπεινή μου άποψη λοιπόν (ως απλού αναγνώστη αυτού του Φόρουμ) είναι μη πυροβολείτε και δώστε μια ευκαιρία. Αφήστε το χρόνο να κρίνει το αποτέλεσμα.

Θεωρώ έπισης οτι κανείς απο την “κλίκα” δεν θέλει να θέσει περιορισμούς ή να αποκλείσει κάποιον. Μάλιστα έχουν σκοπό να είναι ανοιχτοί και συζητήσιμοι με όποιον θέλει να παρουσιάσει μια τεκμηριομένη δουλειά η οποία συμβαδίζει με την ιδεολογία του συγκεκριμένου περιοδικού. Άλλωστε το γεγονός οτι η ιδέα υπόθηκε προταρχικά στο Φορουμ, στα ανοιχτα, και δεν πλασαρίστικε ως “έτοιμο προιόν προς πώληση” και το γεγονός του κάθε είδους κόστους υλοποίησης (το οποίο επιβαρυνεί τους δημιουργούς της “κλίκας” όπως ανάφερεται) πρεπει να σημαίνει κάτι. Δεν νομίζεται;

Αρκετά φλυαρίσα νομίζω.

Να 'σται καλά όλοι

Κωνσταντίνος

Αν και μη διακεκριμενο μελος( δεν το λεω ειρωνικα)της παρεας, λυπαμαι ειλικρινα για τις βαριες κουβεντες που ανταλλαχθηκαν εκατερωθεν.
Προσωπικα …πολλα εχω μαθει και ωφεληθει, και απο πληροφοριες του Σακη και ΠΟΛΛΩΝ αλλων της παρεας του Φορουμ( Αρη, Φερρη, Φραγκισκου… κ.α)…και ειμαι /ευχομαι οτι αυτο θα συνεχιστει. Μια λοιπον, που λενε πως μονον ο ΠΑΠΑΣ ειναι αλανθαστος (εχω σοβαρες ενστασεις γι’ αυτο)…προτεινω λιγακι “νερο” στο κρασι και ενα αμφιδρομο και μεγαλωνυμο
“ας παει στο διαολο= συχωροχαρτι” …για να ζησουμε ολοι καλα…και το ΦΟΡΟΥΜ καλλιτερα…!
Ετσι κι’ αλλιως…απο μελι , γιαουρτι… και ΦΠΑ…θα παμε ολοι…!

Ελάτε σας παρακαλώ.
Ηρεμα και χαλαρά.
Μην γρουσουζεύετε μια προσπάθεια που είναι στην αρχή της.
Η γκρίνια είναι - σ’ αυτή τη φάση - ό,τι χειρότερο.
Το φόρουμ σας αρέσει;
Ε, και το “ΚΛΙΚΑ” θα σας αρέσει.
Κριτικές παρακαλώ ΜΕΤΑ την έκδοσή του.

Ρε ηρεμία!! Δε μου αρέσει πάντως καθόλου αυτός ο απρόσωπος τρόπος επικοινωνίας για να “την πεις” σε κάποιον…

Οσον αφορά τον τίτλο ‘Κλίκα’ τον βρίσκω άστοχο για μια έκδοση που ασχολείται με το λαϊκό τραγούδι. Δηλαδή όποιος πρωτοδιαβάζει το περιοδικό θα πρέπει να διαβάζει και την επεξήγηση για τον Michael;;; Άποψή μου…

Γιατί ρε Γιάννη δηλαδή;
Οταν διαβάζεις ένα περιοδικό, ξεκινάς εάν και εφόσον μάθεις γιατί βαφτίστηκε έτσι όπως βαφτίστηκε; Οχι δα!
Τέλος πάντων, λίγη υπομονή και όλα τα καλά θα βγούν.
Και οι παρεξηγήσεις να αμβλυνθούν.
Και ο Σάκης θα ξε-παρεξηγηθεί.
Στο κάτω κάτω, πρόκειται για απόπειρα για την οποία το μόνο που προαναγγέλθηκε είναι το ύφος της και το όνομά της.

Θα δειτε πως εκτός από πληροφοριακό θα είναι και χρηστικό.

Να θεωρήσω πως όλος αυτός ο ντόρος οφείλεται στα μεγάλα εξπεκτέϊσιονς (prosdokies στα Αγγλικά);