Ζητείται φορέας

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΦΟΡΕΑΣ …


Ερευνητής γύρω απο την παραδοσιακή και λαϊκή μας μουσική, νέος στην ηλικία και πολυ δημιουργικός, έχει καταφέρει να έχει στα χέρια του είτε σε πλάκες γραμμοφώνου είτε σε ψηφιακή μορφη 17.000 ηχογραφήσεις και όπως μου λέει ακυκλοφόρητα (όσον αφορά μεταγενέστερες επανεκδόσεις) !!!
Εκληκτικός ο αριθμός πραγματικά και εντυπωσιακά τα ηχητικά αυτα ντοκουμέντα του πολιτισμού μας -κάποια εκ των οποίων έχω ακούσει…- που αν τα αφήσουμε κι άλλο στη λήθη … θα χαθουν !!!
Η προσπάθεια είναι μη κερδοσκοπική, αυστηρά συλλεκτική και τώρα ο φίλος μας ψάχνει κάποιο φορέα με κύρος και όσο το δυνατόν υπεύθυνο και με ιστορία ώστε να παραχωρήσει το αρχείο αυτο να εκδοθεί και εκτεθεί, με ένα μίνιμουμ αντίτιμο που αντιπροσωπεύει μέρος του ποσου που έχει ήδη διαθέσει !! Ξαναλέω ότι πρόκειται για 17.000 ηχογραφήσεις, απο το 1896 έως το 1960 που έχουν βρεθεί σε πλάκες γραμμοφώνου αλλα και σε ψηφιακά αρχεία δισκογραφικών εταιρειών του εξωτερικού που έχουν μετατρέψει τις παλιές πλάκες απο βακελίτη και εμπορεύονται (πιστεύω να το μεταφέρω σωστα …)
Εννοείται ότι έως τώρα έχει προσεγγίσει κρατικούς φορεις, φορεις της αυτοδιοίκησης και κάποιους ιδιώτες και έχει εισπράξει αδιαφορία ή τη φράση κλισε : “ναι θα δούμε …”

Το blog Rebet Cafe φιλοδοξεί να βοηθήσει στην κατεύθυνση ώστε να αξιοποιηθεί το αρχείο αυτο και όποιος φορεάς ή σύλλογος ή σχετικός όμιλος ή πρόσωπο με διάθεση να προχωρήσει δημιουργικά αυτο το πλάνο παρακαλείται να επικοινωνήσει με το e mail μας : rebetcafe@gmail.com

ΑναρτΗθηκε απο REBET CAFE στις 20:50 0 σχολια
Ετικετες ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ

:089::089::089:

Ηχογραφησεις απο το 1896!!!..μεσα σε αυτα τα 17.000 κομματια τι μπορει να υπαρχει αραγε;…φανταζομαι θα υπαρχουν και αδεσποτα απο εκεινα που τραγουδουσαν τα πρωτα κουτσαβακια,γενικοτερα τραγουδια που δεν εχουμε ακουσει.Απιστευτο!!!

Ο κατάλογος του Μανιάτη αναφέρει 4 ηχογραφήσεις του 1896, οπότε δεν αποκλείεται να προέρχεται από εκείνες. Πάντως φαίνεται ότι έχει κάνει πολύ καλή δουλειά ο άνθρωπος, αλλά 17000 δεν ακούγονται υπερβολικές?

Kι εμενα υπερβολικο μου ακουγεται το 17.000 αλλα ποτε δεν ξερεις.Απο ολα αυτα τα τραγουδια και τα 1000 να ειναι τραγουδια που δεν εχουν ακουστει ποτε ξανα…ειναι μεγαλη δουλεια!

Άσχετο δεν ξέρω αν έχει ξανααναφερθεί, μια που μιλάμε για αρχαίες ηχογραφήσεις. Ρίξτε μια ματιά εδώ: http://cylinders.library.ucsb.edu/. Eίναι μια πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει, έχουν συγκεντρώσει όλους τους αρχαίους κυλίνδρους (ξέρετε αυτούς που παίζαν στους φωνογράφους επί έντισον κλπ) και τους έχουν καθαρίσει σε αρκετά καλό σημείο.