Εφ'όλης της ύλης

Για άλλη μια φορά η (γνωστή και παρατεταμένη) αναμoνή του τεύχους άξιζε τον κόπο. Κι αφού ξεπεράστηκε το «μικρό τεχνικόν πρόβλημα» (α ρε μάστορα… περασμένη η ώρα, τελείως :102: κι εγώ… ήρθε κι έδεσε!) και μπορέσαμε να μπούμε στη σελίδα, το ξεκοκάλισα από εξώφυλλο σε εξώφυλλο. Δυο τρία πραγματάκια που θέλω να πω.

  • Κατ’αρχήν, στέκομαι στην πρωτοπορεία του τεύχους τούτου ως προς την δυνατότητα συμμετοχής μελών του φόρουμ (συμμετοχή οποιουδήποτε φίλου της λαϊκής μουσικής κατ’επέκτασιν).
    Είναι μια ιδέα πολύ όμορφη και, θεωρώ, ταιριάζει απόλυτα με το πνεύμα της έκδοσης. Θέματα ειδικότερα, τα οποία δύσκολα θα παρουσιάζονταν στα πλαίσια του φόρουμ σε τέτοια λεπτομέρεια, και χωρίς τις δυνατότητες που προσφέρει ένα περιοδικό (οπτικοακουστικά μέσα, τα οποία δίνουν τελείως άλλη διάσταση σε κάποια θέματα), γίνονται τώρα προσβάσιμα σε πολύ ευρύτερο κοινό. Κερδισμένοι, λοιπόν, οι περιηγητές του δυκτίου, στους οποίους ένα περιοδικό είναι ούτως ή άλλως πιο φιλικό από ένα φόρουμ, αλλά και εμείς οι φορουμοϊθαγενείς.
    Δευτερευόντως, βρίσκω πως το τεύχος τούτο είναι μια απάντηση σε όσους βιάστηκαν να κατηγορήσουν την προσπάθεια τούτη ερμηνεύοντας τον τίτλο του περιοδικού κυριολεκτικά. Για όσους θυμούνται.

  • Για τα άρθρα, τις παρουσιάσεις, τις συνεντεύξεις κλπ. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες για το καθένα απ’αυτά, αρκούμαι μόνο να πω πως όλα ανεξαιρέτως (ακόμα και αυτά των οποίων το θέμα είναι εκτός των ειδικών ενδιαφερόντων μου) με κράτησαν ως το τέλος.

  • Το περιοδικό συνεχίζει να είναι πλούσιο και πολύχρωμο στην θεματολογία του, κάτι που διασκεδάζω ιδιαίτερα.

Πέρα από την τεχνική ποιότητα του περιοδικού, η ποιότητα του υλικού καθεαυτού καθιστούν το περιοδικό μια πραγματική όαση. Προσπαθώ να του βρω ένα ψεγάδι, και κατέληξα πως ίσως το μοναδικό είναι η άτακτη, χρονικά, δημοσίευσή του. Αλλά μήπως δεν είναι κατʼανάγκην αρνητικό ετούτο; Τόσα πράγματα είναι τυποποιημένα και καλοκουρντισμένα, μας έχει γίνει εφιάλτης ένα ρολόι πάνω απ’τα κεφάλια μας… λίγη εντροπία χρειάζεται στη ζωή μας.

Εύγε σε συντακτική ομάδα και συνεργάτες! :slight_smile:

Πάνος

ΥΓ1 - Ελπίζω με την δημοσίευση του 5ου τεύχους να αρχίσει σιγά-σιγά να περνάει η σχετική μούγγα που έχει πέσει εδώ χάμω…

ΥΓ2 – Δε μπορώ παρά να αναρωτηθώ ποιοι ήταν οι «χάκερς» που προσπάθησαν να βάλουν χέρι…

Νά 'σαι καλά Πάνο…

Όσο για τους χάκερς, αυτό που ξέρω θετικά είναι ότι ήταν Τούρκοι οι οποίοι χτύπησαν sites που είχαν ως κοινό keyword τη λέξη “μπουζούκι”. Η Κλίκα και οι “Δρόμος” ήταν δύο από τα θύματα.

Είναι ελάχιστα τα παραδείγματα περιοδικών που προσφέρουν γνώση. Το δικό σας είναι ένα από τα λίγα.

Πράγματι όλα τα άρθρα είναι τέλεια. Άρτια και λεπτομερή. Ο λόγος ρέει. Ακόμα και όταν είναι εκτός ειδικών ενδιαφερόντων, σε προδιαθέτουν να τα διαβάσεις μέχρι τέλους.

Μπράβο σε όλους σας, καλό κουράγιο για τη συνέχεια…

ΥΓ1: Η αναμονή κάνει το κάθε τεύχος ακόμα καλύτερο.

ΥΓ2: Τούρκοι χάκερς; Τρελλό; Να καλέσουμε τα παιδιά για μια προβατίνα στην συνάντηση του φόρουμ, και είμαι σίγουρος ότι θα ζητήσουν συγγνώμη.

Άλλο ενα καταπληκτικο τεύχος!

…Και πηγαινα να γκρινιαξω για την τοσο μεγαλη καθυστέρηση!
Αλλά ετσι ειναι, το τελειο πραγμα αργει και τελικα μας ανταμοιβει.
Συγχαρητηρια και απο εμενα σε όλους σας, μονιμους και συνεργατες, πετάει η ομαδα, μπράβο!!!

Να ξερετε οτι σε ολες τις πανεπιστημιακες σχολες, οι Η/Υ πηραν φωτιά αυτες τις μερες και ολοι σας διαβαζαν. Έχετε ενα φανατικο κοινό, η συντακτική ομαδα της δικης μας εφημεριδας εχει προβάλλει και τις δυο ιστοσελιδες και το φορυμ και την ΚΛΙΚΑ.
Και εγω μεσα απο το φορουμ βρηκα φιλες και φιλους, βοηθηθηκα παρα πολύ, να΄στε ολοι καλα, που μας βοηθησατε τοοοοοσο πολύ.

Εγώ εκτός από την ουσία και την ποιότητα των άρθρων, που ούτως ή άλλως το επίπεδό τους είναι αναμφισβήτητο, θα ήθελα να συγχαρώ την ομάδα της ΚΛΙΚΑΣ για την τόσο υψηλή αισθητική όλων των τευχών. Εκτός από το να τα διαβάζεις είναι και χάρμα οφθαλμών. Κάτι που δεν βρίσκεις εύκολα στις μέρες μας αφού έχουμε πήξει στη γκλαμουριά και τα χαζοχαρούμενα.

Μπράβο παιδιά!

:110: :110: :110: :110:

Συγχαρητήρια παίδες για ακόμα μια φορά! Το περιοδικό είναι πολύ καλό και το ωραίο είναι ότι σου δίνει την εντύπωση πως μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο (κυρίως με την ανοιχτή πρόσκληση στον καθένα να συμμετάσχει) Μπράβο και πάλι!!!

:110: :110: :110: