Ερωτηση σχετικα με εφφε(βαθος)

Γεια σας παιδεια.
Ειμαι καινουργειος σχετικα εδω στο φορουμ και συχνα το επισκεπτομαι και μαθαινω αρκετα ενδιαφεροντα πραγματα και αποψεις.
Παιζω μπουζουκι και επειδη διαβασα καποιες πληροφοριες που εχετε δωση εδω σχετικα με θεματα ηχου(μικροφονα,μαγνοιτες,κ.τ.λ),θα ηθελα κι εγω να κανω μια ερωτηση και αν καποιος γνωριζη να μου απαντηση.
θελω να ξερω σχετικα με τα ψυφιακα βαθοι,ποιο προγραμμα κυριως χρησιμοποιουμε(hall,plate,)κ εαν το χρησιμοποιουμε οπως ειναι η ρυθμιση του η κανουμε καποιες αλλαγες(decay,pre delay).Exω ενα lexicon mpx1 αλλα καπου δεν τα καταφερνω στο να το ρυθμισω οσο καλυτερα γινεται.
Ευχαριστω.

Πιστεύω πως το reverb είναι το πιο “δύσκολο” εφέ. Δεν ξέρω το συγκεκριμένο μοντέλο που έχεις…
Γενικά δεν έχεις λόγω να διαλέξεις τυποποιημένο reverb “hall” ή “Cathedral”, αφού αυτά αποδίδουν ακουστική συναυλιακού χώρου ή καθεδρικού. Θα σου πρότεινα κάτι σε Standard ή Room.
από κεί και πέρα, η ρύθμιση delay και κυρίως dry/wet νομίζω πως επιφέρει μεγάλη αλλαγή και μπορείς να “παίξεις” με αυτά για να βρείς τον ήχο σου…

Ευχαριστω για την απαντηση Μπαμπη.
Δεν υπαρχη κατι στανταρτ.Τα προγραματα που αυτα τα εφφε εχουν συνηθως ειναι:hall(small,medium,large),Plates,Ambience,Rooms κ μερικα εχουν και σουστα οπως οι ενοισχυτες ηλ.κιθαρας.Χρησιμοοιω το large hall αλλα εκανα την ερωτηση μηπως και καποιος απο εδω γνωριζη καλα το θεμα και μας πη ποιο ειναι το ιδανικο για το μπουζουκι.

ναι, αφήνω να απαντήσει κάποιος ειδικός.
πάντως η δική μου γνώμη είναι το μπουζούκι να μην έχει κανένα εφέ ούτε στο λάιβ ούτε στο στούντιο.
τα λέμε

Το βάθος στην ουσία του είναι προσωμοίωση χώρου.Για να μήν λέμε πολλά νομίζω ότι ένα βάθος με 0 pre delay και decay κάτω του 1,8ms είναι μιά χαρά.

Ευχαριστω δημητρη.