Ερχομαι κι εσυ κοιμασαι

Ψαχνω αυτο το τραγουδι καιρο μα δε μπορω να το βρω πουθενα.Ειναι Μικρασιατικο.Η μονη εκτελεση που το εχω ειναι απο μια χορωδια μα το θελω και απο μια φωνη.Εχει κανεις ιδες που μπορω να το τρακαρω…η εστω να ανεβει απο καποιος σε youtube?:063:

Μήπως είναι
ΜΙΧΑΛΕΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΠΥΡΟΒΑΤΕΣ
το γκούγκλισα και το βρήκα στο μουσικ μπαζαρ τελεία κομ
κι εδώ
http://72.29.83.110/~klarino/disc.html

Ευχαριστω…αυτα ομως τα βρηκα κι εγω…
Να το ακουσω(εστω:106:) δεν καταφερα πουθενα

Υπάρχει στο cd “Μωβ πρόβατο” των “Saz Grubu”… (Μπάντα με σαζάρες του Περικλή Παπαπετρόπουλου…) Φανταστική Εκτέλεση!!!

Όπως επίσης κ σε ένα cd της Δόμνας Σαμίου… “Τα μικρασιάτικα” λέγεται νομίζω…

Φαντάζομαι πως υπάρχει κ σε άλλα cd… Μπορεί και με διαφορετικό τίτλο… “Λιβισιανή μου πέρδικα” ας πούμε, είναι ένας άλλος τίτλος του στο ίδιο κομμάτι…

Υπάρχει νομίζω κ σε παρτιτούρα (σε τούρκικο σύστημα) στο βιβλίο “Μέθοδος για ούτι” του Κυριάκου Καλαϊτζίδη…

Αυτα…

:slight_smile:

Που είναι το πρόβλημά σου βρε Μπλέκο, και ψάχνεις σολιστική ερμηνεία και όχι χορωδία; Το κομμάτι είναι ευκολότατο για βατή ερμηνεία και δεν κρύβει κανένα πρόβλημα. Πάντως, αυτά που σου προτείνει ο Tourick είναι κατάλληλα, μόνο που δεν θυμάμαι αν στο δίσκο της Δόμνας Σαμίου το λέει η ίδια, ή η Ελπινίκη ή χορωδία.

Δεν υπαρχει καποιο προβλημα,απλα ηθελα να το ακουσω απο μια φωνη.:127:

Το τραγουδι αυτο αν θυμαμαι καλα (αν οχι,συγνωμη) ειναι πατιναδα.Τραγουδι δηλαδη που τραγουδιεται απο παρεες στο δρομο αρα λογικα και σωστα οι ηχογραφησεις του ειναι χορωδιακες.

Ναι, Χρήστο, είναι όντως πατηνάδα-δρομικό τραγούδι και δη κάτι σαν παραδοσιακή “καντάδα”,
αλλά
θα μπορούσε να το τραγουδήσει και ένας μόνο (περιπλανώμενος) ερωτοχτυπημένος … αυτόν ψαχνει ο Blekos … δυστυχώς δεν πάει το μυαλό μου σε σόλο ερμηνεία αυτή τη στιγμή …

Υπάρχει στο youtube με τον τίτλο Λιβισιανή πέρδικα, πρώτο στη σειρά απο τους ΑΤΡΟΠΟΝ

Μπράβο, Σταμάτη ! αυτό είναι http://www.youtube.com/watch?v=85pGO2XpW6A αλλά δεν το νιώθω τόσο στο ύφος όσων έλεγα παραπάνω για το τραγούδι … πολύ “μαθητο/ακαδημαΪκό” το βρίσκω … και η φωνή μου βγάζει ένα άγχος … sorry, ε?

Καλά τα λες Φίλε μου αλλά τι να κάνουμε, είναι το μόνο δείγμα, ''καλό για την ώρα"" !

Πολύ σωστά τα λέει ο Γιάννης. Το τραγούδι (όλα τα τραγούδια) θέλει και αίσθημα, αλλά και ψυχή.

Και κάτι ακόμα: το Λιβίσι της Μικράς Ασίας είχε μία ντοπιολαλιά ιδιαίτερα αξιοσημείωτη, με την οποία έχουν ασχοληθεί πολλοί γλωσσολόγοι. Ένα μίγμα δωδεκανησιακής διαλέκτου με βορειοελλαδίτικα στοιχεία, και τροπή του ο σε ου ακόμα και όταν τονίζεται (ααπού αντί αγαπώ) που δεν βρίσκεται πουθενά αλλού στον ελληνόφωνο χώρο. Γι αυτό και πρέπει, όποιος θέλει να τραγουδήσει την πατινάδα αυτή να σεβαστεί ακριβώς αυτή την εκφορά. Παραθέτω λοιπόν τους στίχους, όπως τους τραγούδαγαν οι Λιβισιάνοι:

Έρχουμου κι σύ κοιμάσι, μέσα στʼ άσπρα γιασιμιά
Ξύπνα, που να ζείς κι να ΄σι, φουντουτή μου λιμουνιά

Λιβισιανή μου πέρτικα, στα δίχτυα σου μπερτεύτηκα

Της καρτιάς μου τα κλειδάκια, πάρι τα κι άνοιξι
Κι έχει μέσα γκιούλ μπαξέδους, κι έμπα κι σιργιάνισι

Έλα κι μην τη βαριθείς, τη στράτα να ΄ρτεις να μι βρείς.

Μια φορά στο Λιβίσι, στοιχειωμένο κεφαλοχώρι με όλα τα σπίτια άθικτα, αλλά ούτε μισό άνθρωπο όσο παίρνει το μάτι (για άγνωστους λόγους δεν εποικίστηκε με ανταλλαγέντες) πήρα να τραγουδήσω το κομμάτι. Δεν άντεξα, τα κλάματα με πήραν με την πρώτη κιόλας στροφή…

great παρατήρηση και ανάμνηση Νίκο Πολίτη. Ευχαριστώ.

“Μια φορά στο Λιβίσι, στοιχειωμένο κεφαλοχώρι με όλα τα σπίτια άθικτα, αλλά ούτε μισό άνθρωπο όσο παίρνει το μάτι (για άγνωστους λόγους δεν εποικίστηκε με ανταλλαγέντες) πήρα να τραγουδήσω το κομμάτι. Δεν άντεξα, τα κλάματα με πήραν με την πρώτη κιόλας στροφή…”

“Σεμνά” έπρεπε να ‘βαζα
μ’ αυτό το τελευταίο
γιατί ταράχτηκα και γώ
κι αρχίνησα να κλαίω.


Απο μουσική είνα κάπως! Αλλά παίρνουμε μια ιδέα!


Δείτε και αυτό

Φαντάζομαι, στη συνέχεια θα αναφέρει στο βίντεο και ότι η Μάκρη ήταν το επίνειο το Λιβισιού (δεν άντεξα τα 5.42 λεπτά).
Υπάρχει και Νέο Λεβίσι, πάνω από την παραλία Μαρκοπούλου στη βόρεια Αττική, αλλά το είχα ψάξει (μετά την επίσκεψη στο αληθινό Λιβίσι) και δεν έχει ούτε έναν κάτοικο που να σχετίζεται με τους ξεριζωμένους.

Κανένας τρόπος να τρέχει ένα βίντεο στο youtube σε διπλή ή τετραπλή ταχύτητα;

Δείτε και αυτό

Το είδα και αυτό (ολόκληρο, τα 10 λεπτά τα άξιζε!). Χάρηκα που η εκκλησία είναι σήμερα προσεγμένη. Όταν την είχα επισκεφτεί εγώ (1983 νομίζω) ήταν παχνί για πρόβατα, με 20 πόντους κοπριά κάτω. Αλλά αυτή προστάτευσε το βοτσαλόστρωτο.

το αφηνεις να φορτωσει ,και μετα το περνας περιληπτικα.αλλα και να μην εχει φορτωσει,αν πας τη μπαρα στη μεση (η σε οποιο λεπτο του βιντεο θελεις),μετα απο 2 δευτερολεπτα το βρισκει και το παιζει απο κει!

Αν και το τελευταίο μήνυμα ήταν πριν ένα χρόνο,επανέρχομαι λίγο στο θέμα.

Το συγκεκριμένο τραγούδι το έχω βρε με τον τίτλο “Λιβισιανή μου πέρδικα” από τους Saz Grubu και το έχω βρει και ως:“Έρχομαι κι εσύ κοιμάσαι” από την Κατερίνα Παπαδοπούλου,με τον Σωκράτη Σινόπουλο στην Πολίτικη λύρα.Εκπληκτικό τραγούδι,πάρα πολύ ωραία μουσική και φυσικά,όπως τα περισσότερα παραδοσιακά τραγούδια,πάρα πολύ όμορφα λόγια…
Την ηχογράφηση λοιπόν με την Παπαδοπούλου και τον Σινόπουλο την είχα βρει πριν χρόνια στο ieropsaltis.com .Τυχαίνει να το έχω το τραγούδι στην κατοχή μου.Το link είναι αυτό:http://www.hymns.gr/trad_KKalaitzakis.htm αλλά δεν μπορείς πλέον να κατεβάσεις το τραγούδι.Δυστυχώς…Μπορείς όμως να βρεις το CD και να το αγοράσεις.Νομίζω…

Όντως το τραγούδι είναι πατινάδα.Μήπως το έχει ακούσει κάποιος με άλλη μουσική(έστω και λίγο διαφορετική) ή με άλλα λόγια?

Δεν έχω υπόψη μου καμμία άλλη εκδοχή από αυτές που παρατίθενται στα (μάλλον εξαντλητικά) παραπάνω λίνκ. Ούτε για τη μουσική ούτε για τους στίχους. Βέβαια κάποιοι μη Λιβισιάνοι εκφέρουν τις λέξεις έρχουμου και λιμουνιά ως έρχομαι και λεμονιά, για λόγους “καθωσπρεπισμού”. Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος, Gilles, για τον οποίο ρωτάς;