Επειγον sos

ΠΡΟΣΟΧΗ – ΕΠΕΙΓΟΝ

Καλημέρα ,
το κοριτσάκι ενός φίλου μας που είναι μόλις 4 χρονών πάσχει από
μορφή Καρκίνου Νευροβλάστομα και είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.
Χρειάζεται επειγόντως αίμα ΑΒ Θετικό.
Παρακαλώ πολύ όποιον έχει την ίδια ομάδα αίματος να δώσει αίμα και
να προωθήσει αυτό το μήνυμα σε όσους περισσότερους γνωστούς μπορεί!!

Τα στοιχεία είναι:

Αργυρώ Τερεζάκη του Μανούσου και της Δέσποινας,

[ul]
[li]Νοσοκομείο Αγλαία Κυριακού[/li] Ογκολογικό τμήμα ή στο τμήμα Αιμοδοσίας[/ul]
Ευχαριστούμε πολύ που βοηθάτε την Αργυρώ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ

Δυστυχώς εγώ, λόγω ηλικίας και φαρμάκων δεν μπορώ πιά να δίνω αίμα. Όμως, υπάρχει άλλο θέμα: μαθαίνω πως ημαίηλ με ακριβώς αυτό το περιεχόμενο έχουν λάβει και άλλοι, πολλοί, άρα υπάρχει υποψία “ψαρέματος” ηλεκτρονικών διευθύνσεων. Γιαυτό παρακαλώ τον Νίκο να μας επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για πραγματική περίπτωση φίλου του. Μέχρι να συμβεί αυτό, ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΟ ΗΜΑΙΛ ΠΟΥΘΕΝΑ.

Αίμα μπορείτε, φυσικά, να δόσετε. Κακό δεν θα κάνει. Και εγώ έχω δόσει αίμα αρκετές φορές στη ζωή μου.

KALHSPERA ΜΟΥ ΗΡΘΕ Κ ΕΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΣΑ ΣΩΣΤΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ COPY PAISTE ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΔΩΣΩ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΩ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΚΑΝΑ ΓΚΑΦΑ ΠΑΝΤΩΣ ΤΑΡΑΧΤΗΚΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ

Αυτό δεν θεωρείται “γκαφα” ρε Νίκο. Απλά τσίμπησες σε ένα δόλωμα στο οποίο θα τσίμπαγε ο καθένας μας, ανάλογα την ώρα και τη στιγμή της ευαισθησίας που θα μας έβρισκε.

Τέλος πάντων, αν βάλετε στο google το “Αργυρώ Τερεζάκη του Μανούσου και της Δέσποινας” θα βρείτε δεκάδες sites που το δημοσιεύουν.

Παιδιά εγώ νομίζω ότι είναι κλασσικό hoax (δεν γνωρίζω τον όρο στα ελληνικά), δηλ. απάτη όπως υπέθεσε κι ο Νίκος (Πολίτης) πιό πάνω. Το έχω ξαναδεί μέ άλλο όνομα βέβαια κι εδώ στην Γερμανία.

Όντως, έτσι πρέπει να είναι γιατί το έχω λάβει κι εγώ κάμποσες φορές.
Πάντως, τα hoax γενικά έχουν την έννοια ότι ξεγελούν το χρήστη για να τον οδηγήσουν να κάνει κάποια “γκάφα”, ή κάποιο λάθος. Στην προκειμένη, ποιά είναι η γκάφα; Να δώσουμε αίμα; Hoax ξε-hoax, αίμα είναι καλό να δίνουμε.

Όντας παλιός αιμοδότης προσυπογράφω αυτό που λέει ο μάστωρ και να συμπληρώσω από τη δική μου εμπειρία ότι, στις πάμπολλες φορές που έχω δώσει αίμα δεν ένοιωσα ποτέ την παραμικρή αδιαθεσία. Αντίθετα πάντοτε ένοιωθα ιδιαίτερη ευεξία και ικανοποίηση…! Για αυτούς που φοβούνται λέω: καμία ενόχληση ή αρνητική επίπτωση στην υγεία τους! (π.χ. ο αιματοκρίτης μου είναι στο μέγιστο!) Κάποιες φορές που δεν μπόρεσα να δώσω αίμα, λόγω χρήσης φαρμάκων, ένοιωσα απογοήτευση… Χαρακτηριστικά σας αναφέρω ότι ο πεθερός μου, (παλαίμαχος αιμοδότης με πολλές τιμητικές διακρίσεις…), όταν πριν μερικά χρόνια αποκλείστηκε από τις αιμοδοσίες, λόγω ηλικίας και ζαχάρου, στεναχωρήθηκε πολύ
Η σύστασή μου είναι δώστε αίμα, είναι καλό και για σας! θα σας δώσει ευεξία και μια απερίγραπτη αίσθηση ικανοποίησης και πληρότητας! :088:

Για τις καλές συνέπειες της αιμοδοσίας προσυπογράφω και επαυξάνω και με τα δύο χέρια. Για το μήνυμα, όπως λέει και ο μάστορας, δεν έχουμε τίποτα σοβαρό να χάσουμε με την προώθησή του. Τα κακόβουλα μηνύματα είναι εκείνα που έχουν τη μορφή “αεροπλάνου” ή “αλυσσίδας της ευτυχίας”, όπου το μήνυμα συνοδεύεται από μία λίστα, συνήθως αρκετά μεγάλη, ονομάτων και σε προτρέπει να στείλεις το μήνυμα σε όλες τις διευθύνσεις και άλλες τόσες καινούργιες, αφού πρώτα προσθέσεις στο τέλος τη δική σου. Όταν, παλαιότερα, οι ενέργειες αυτές γίνονταν εσωκλείοντας ένα γράμμα σε ένα φάκελο, συχνά σε προέτρεπαν να εσωκλείσεις και από ένα χαρτονόμισμα. Έτσι σύντομα αυτός που είχε ξεκινήσει την ιστορία βρισκόταν με μία αρκετά σεβαστή δέσμη χαρτονομισμάτων στην κατοχή του, αν ήταν αρκούντως αφελείς οι αποδέκτες. Στο ιντερνέτ, σύντομα θα βρεθεί κάτοχος μίας αρκετά σεβαστής λίστας πραγματικών (και ζωντανών) ηλεκτρονικών διευθύνσεων, κεφάλαιο ενδιαφέρον για έναν αποστολέα σπαμ.

Αυτά τα “αεροπλανάκια” ήταν πολύ της μόδας όταν είμουν μικρό παιδί και μερικά είχαν πραγματικά αξιοθαύμαστο κείμενο στην προσπάθειά τους να σε αποτρέψουν από το να “σπάσεις την αλυσσίδα”.