Ελαφριά κλειδιά για τρίχορδο μπουζούκι

Γεια χαρά! Ψάχνω για κλειδιά για το καινούριο μου μπουζούκι. θα ήθελα να είναι όσο ελαφρύτερα γίνεται, οπότε μάλλον θα βάλω κλειδιά για μπαγλαμά. Πέρα από αυτό όμως, ψάχνω να βρω ποια υλικά κατασκευής κλειδιών είναι τα ελαφρύτερα με σκοπό να βρω κούφια κλειδιά από τέτοια υλικά.

1 «Μου αρέσει»

Konstantellos Music
21 0292 1235

Konstantellos Music - Google Suche

Εδώ θα βρεις ότι ζητάς.

2 «Μου αρέσει»

Ευριπίδη θαρρώ Θεσσαλονικιός είσαι ? αν θυμάμαι καλά, πήγαινε αν θέλεις μια βόλτα από τον Μαυρομουστάκη στην Καστριτσίου, συνήθως έχει ό,τι κυκλοφορεί. Είχα κάποτε βρεί ένα καταπληκτικό ζευγάρι (βέβαια αμφίβολο αν θα ταίριαζαν σε παραδοσιακό όργανο, αρκετά high end σχεδιασμός, έπρεπε να δηλώνει την τεχνολογία) επώνυμης εταιρείας - δυστυχώς δεν θυμάμαι ποιάς.
Ελαφρύτατα, ίσως από τιτάνιο ? και με ρύθμιση “κλειδώματος” για να μην ξεκουρδίζουν, αλλά με κόστος ~ 150€, όταν τα grover κόστιζαν ~ 16€.
Όλα τα άλλα είναι από πιο “ταπεινά” και συνηθισμένα υλικά (ατσάλι/μπρούτζο/συνδυασμούς κτλ.), διαφόρων ποιοτήτων στους μηχανισμούς (από εκεί είναι η διαφορά στις τιμές) αλλά παραπλήσιου βάρους. Ανάλογα με τις διαστάσεις κάτι κερδίζεις, τα κλειδιά του μπαγλαμά που αναφέρεις (23 χιλ. απόσταση αξόνων, συνήθως “καρφωτά”) μπαίνουν μια χαρά και σε μπουζούκι, εγώ τέτοια βάζω χρόνια τώρα. Είναι ελαφρύτερα από τα “μακριά” κιθάρας (35 χιλ. απόσταση αξόνων, συνήθως πλάγια) αλλά η διαφορά δεν είναι δραματική, αφορά την κοντύτερη πλάκα και μόνο αυτήν, αφού πάλι έξι μηχανισμούς χρειάζεσαι.

2 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ για την απάντηση, Θεσσαλονικιός είμαι, αύριο θα περάσω απτον Μαυρομουστάκη και ελπίζω να βρω κάτι που να ταιριάξει.