Εθνικό Θέατρο Live Streaming: «Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια» - Σάββατο 19/12, στις 20:30

Ιάκωβου Καμπανέλλη: Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια

Live Streaming Zωντανά από το Θέατρο Rex - Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη»
Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, στις 20:30

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει για πρώτη φορά το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη “Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια”, σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα.

Το έργο του συγγραφέα που σφράγισε την Ελληνική μεταπολεμική δραματουργία γράφτηκε την άνοιξη του 1954 και αποτέλεσε την αφορμή για την πρώτη επαφή του με τον κινηματογράφο το 1955. Στο συνοικιακό υπαίθριο «Νυχτερινό κέντρο η Μαρία» τραγουδάει η Στέλλα, μια γυναίκα ανεξάρτητη, ανυπότακτη και αδιάφορη για τον κοινωνικό αντίκτυπο που προκαλεί η ελεύθερη ζωή της. H Στέλλα επιμένει να ορίζει η ίδια τον εαυτό της, να ζει τον έρωτα χωρίς όρια και να μην συμβιβάζεται με τα κοινωνικά «πρέπει». Στο πρόσωπο του Μίλτου, η Στέλλα θα βρει το αρσενικό αντίρροπο του δικού της δαιμονίου. Ο έρωτάς τους θα τους οδηγήσει αναπόφευκτα σε σύγκρουση καθώς ο Μίλτος θα προσπαθήσει, προτείνοντάς της γάμο, να υποτάξει την ελεύθερη φύση της. Η Στέλλα εγκαταλείπει τον Μίλτο στα σκαλιά της εκκλησίας και με την απόφασή της αυτή προσβάλει τόσο την «ανδρική τιμή» του, όσο και τις κατεστημένες αντιλήψεις του κοινωνικού τους περιγύρου. Ο δρόμος του αίματος που από καιρό έχει ανοίξει, τώρα πρέπει να κλείσει. Ένα «άγριο γλέντι, ακόμα πιο άγριο», όπως προειδοποιεί ο Μίλτος, ετοιμάζεται… Το έργο δίνει ζωή σε έναν κόσμο που με τα ρεμπέτικα και το γλέντι προσπαθεί να αποδράσει από την καταπιεστική καθημερινότητα και την οικονομική κρίση, ενώ παράλληλα ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργική αξιοποίηση της ελληνικής και ευρωπαϊκής παράδοσης σε μια εποχή που η κοινωνία προσπαθεί να διαμορφώσει την ταυτότητά της και να ανακάμψει από τα ερείπια του Εμφυλίου.

Η απευθείας μετάδοση θα είναι διαθέσιμη στη σελίδα: https://livestream.n-t.gr/ μέσω κωδικού πρόσβασης με αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα από εδώ: Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια Ιάκωβου Καμπανέλλη - ΘΕΑΤΡΟ REX - ΣΚΗΝΗ «ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ» - Εθνικό Θέατρο - Εθνικό Θέατρο

Τιμή εισιτηρίου: 8€
Ώρα έναρξης: 20:30

Tαυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια: Γιάννος Περλέγκας
Σκηνικά, κοστούμια: Λουκία Χουλιάρα
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Συνεργάτης Μουσικής επιμέλειας: Στράτος Γκρίντζαλης
Κίνηση: Μαρκέλλα Μανωλιάδη
Βοηθός σκηνοθέτη: Μάγδα Καυκούλα
Κομμώσεις-Περούκες: Χρόνης Τζήμος
Σχεδιασμός μακιγιάζ: Οlga Faleichyk
Δραματολόγος παράστασης: Εύα Σαραγά

Διανομή αλφαβητικά

Mάνα του Μίλτου/ Αφηγήτρια: Ανθή Ευστρατιάδου
Mαρία: Σοφία Κόκκαλη
Aννέτα: Κατερίνα Λυπηρίδου
Aλέκος/Αντώνης: Βασίλης Μαγουλιώτης
Πίπης: Γιάννος Περλέγκας
Στέλλα : Εύη Σαουλίδου
Mήτσος: Θοδωρής Σκυφτούλης
Μίλτος: Μιχάλης Τιτόπουλος
Μουσικός επί σκηνής: Στράτος Γκρίντζαλης

Στην παράσταση ακούγονται, εκτελεσμένες ζωντανά, συνθέσεις του Βασίλη Τσιτσάνη, του Γιάννη Παπαϊωάννου, του Απόστολου Χατζηχρήστου, του Απόστολου Καλδάρα, του Μπάμπη Μπακάλη και της Ιωάννας Γεωργακοπούλου.

Βίντεο: Πάτροκλος Σκαφίδας

5 «Μου αρέσει»

Να τονίσω ότι ο σκηνοθέτης και ο μπουζουξής είναι αδερφικοί μου φίλοι και τα έτερα μέλη της ρεμπέτικης κομπανίας ΡΑΣΤ ΧΙΤΖΑΖ, την οποία φτιάξαμε ως μαθητές το 1996.

Θα σας πρότεινα να δείτε την παράσταση, ακόμα κι αν δεν είστε τόσο του θεάτρου, θα ακουστούν όντως όμορφα λαϊκά τραγούδια και όλες οι δουλειές του Γιάννου Περλέγκα είναι εξαιρετικά υψηλού επιπέδου…

6 «Μου αρέσει»

Αυτό το νήμα έκλεισε αυτόματα μετά από 365 ημέρες. Δεν επιτρέπονται πια καινούριες απαντήσεις.