Δύσκολο ορχηστρικό: Χαρταετοί

Παιδιά χαιρεται,εειμαι νεο μέλος και ειμαι αρκετα χαρουμενος που καταφερα μετα απο μήνες σερφαρίσματος να βρώ επιτέλους ένα site με το αγαπημένο μου θέμα,τα ρεμπέτικα. Η απορία μου είναι η εξής,αρκετο καιρό τωρα προσπαθώ να παίξω στην κανονική του ταχύτητα ένα ορχιστρικό του Κ.Παπαδόπουλου(νομίζω είναι δικό του) που κάνει στο κομμάτι “Χαρταετοί”. Για όσους γνωρίζουν το κομματι μιλάς για το δεύτερο και γρήγορο μέρος. Η ταχύτητα του είναι περίπου 145 χτύποι ανα λεπτό στον μετρονόμο όμως μόλις περάσω το 125 θολώνει η πενιά μου,δεν μπορω να το παίξω καθαρά,έχεται και άλλοι μπουζουξήδες αυτό το πρόβλημα? Είναι δηλαδή το κομμάτι εκ φύσεως δύσκολο η μήπως κάνω κάτι λάθος (κράτημα πέννας,κίνηση καρπού κ.λ.π.)? Ευχαριστω.

http://www.rembetiko.gr/forums/showthread.php?p=155632#post155632
Θα σου απαντηθούν δύο από τις ερωτήσεις σου! Τώρα για το δεξιοτεχνικό κομμάτι ας απαντήσουν οι αρμόδιοι!:089:. Πάντως είναι Δύσκολο. Θέλει υπομονή και επιμονή!

Βασικά είναι δύσκολο κομμάτι… εγώ σου προτείνω να το βγάλεις καθαρά και σωστά σε αργό tempo, να μάθεις καλά τις θέσεις και η ταχύτητα θα σου βγεί! τώρα αν είναι θέμα πένας…

Απλα φιλε Duriusd το κοματι ειναι συνθεση του Θεοδωρακη.

Το κομμάτι που αναφέρεις (σύνθεση του Μ. Θεοδωράκη) έχει ένα επίπεδο δυσκολίας. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το παίζεις μέχρις εκεί που σου βγαίνει καθαρά και σιγά σιγά θα έρθει και η ταχύτητα. Όσο αφορά τον καρπό προσπάθησε να τον αφήνεις όσο πιο ελεύθερο γίνεται και μη σφίγγεσαι όταν παίζεις. Μην απογοητέυεσαι, πάντως, αν δε σου βγαίνει το κομμάτι στην ταχύτητα που θέλεις. Έχεις όλο το χρόνο να το μελετήσεις και να το φτάσεις στο επιθυμητό επίπεδο. Δε σε βιάζει κανείς!! Ένας από τους δασκάλους μου έλεγε πως το μπουζούκι είναι όπως η καλογηρική: δύσκολο, όπερ σημαίνει πως απαιτεί χρόνο, υπομονή, επιμονή και στέρηση- για κάποια τουλάχιστον περίοδο- κάποιων άλλων πραγμάτων. Τήρησε τα παραπάνω και εσύ θα είσαι ο κερδισμένος. :088:

Poly wraio kommati kai arketa etnypwsiako.
H oli tou dyskolia einai i teleutaia “frasi” prin to telos, tin 2i kai pio grigori fora,pou thelei douleia na “vgei”. Emena me eukolynei na exw to dexi mou xeri(me tin penna) kollito sto mpouzouki gia perissoteri “isorropia” auto an kai “lathos” me voleuei afantasta, idiaitera se grigora kommatia.
Paize to arga kai kathara kai na auxaneis stadiaka tin taxytita mexri simeiou pou na paizeis kathara. Douleue to kai tha “vgei” . Den einai kai toso dyskolo.

[b]Μήνυμα από συντονιστή: Φίλε Costantine, καλωσόρισες στο Φόρουμ. Σε παρακαλώ να γράφεις ελληνικά όμως. [/b]

το παιζεις πριμο σεκοντο η σκετο?

Τι ειναι πριμο σεκοντο?

Ποια εκτέλεση παίζεις των ραστ, ή του ζαμπέτα?