Μάλλον το σωστό είναι ότι έβγαζε το ψωμί του και από τις εφημερίδες που δούλευε.
Έχω την εντύπωση ότι ο Μπέζος ήταν επαγγελματίας ήδη όταν του ζήτησε ο Δημητριάδης να ηχογραφήσει.
“Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που πρέπει να έγινε σε συνεργασία με τον ίδιο τον Κωστή Μπέζο, ο Κορίνθιος καλλιτέχνης άρχισε να ασχολείται με τις χαβάγιες τον Σεπτέμβριο του 1928.”
Μήνυμα #7 από τον Φώτη.
και στο μήνυμα #19? #20? επίσης του Φώτη από την ίδια πηγή, γράφεται το εξής:
“Δεκαπέντε χρόνια μετά το παραπάνω σχόλιο, ας αποκαταστήσουμε την αλήθεια.
Ο Κωστής Μπέζος είχε σίγουρα ηχογραφήσει τουλάχιστον 20 τραγούδια με χαβάγιες, πριν ο Τέτος Δημητριάδης του προτείνει και ο Μπέζος το δεχτεί να ηχογραφήσει τα περίφημα 12 τραγούδια για την Victor και την Orthophonic.”
Χώρια ότι επίσης έχω την εντύπωση ότι ο Μπέζος ηχογράφησε πριν τον Βαμβακάρη οπότε ήταν μάλλον απίθανο να υπάρχουν μήτρες του Βαμβακάρη και να τις θέλει ο Δημητριάδης.
Δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά 1930 ο Μπέζος και 1932 ο Μάρκος?
Τώρα για το αν ήξερε ή όχι τις εισαγωγές ο Μανέτας δεν το ξέρω αυτό Νίκο.
Επαναλαμβάνω ότι δεν αναφέρομαι στους επαγγελματίες του ρεμπέτικου από τον Μάρκο και μετά.
Έχω την εντύπωση όμως ότι επαγγελματίες μουσικοί γενικώς, (όχι του ρεμπέτικου γιατί δεν υπήρχαν), μετέφεραν αλλά και “λείαναν” “διαμόρφωσαν” αρκετά από τα τραγούδια που ξέρουμε ως μουρμούρικα.