Δεν είναι λύση ο χωρισμός

'Εψαχνα ένα τραγούδι του Πλούταρχου στην σελίδα stixoi.info . Το τραγούδι λέγεται " Δεν είναι λύση ο χωρισμός " . Ως πρώτη εκτέλεση έλεγε Πρόδρομος Τσαουσάκης. Δεν ξέρω αν αληθεύει γιατί δεν έτυχε ποτέ να το ακούσω.Μπορεί κάποιος να μου το επιβεβαιώσει? Και συγνώμη γιατί δεν ξέρω αν είναι ρεμπέτικο ή λαικό. Πάντως είναι πολυ ωραίο τραγούδι.

Τώρα με μπέρδεψες.

Όπως καταλαβαίνεις φίλε Πάνο δεν ακούμε μόνο ρεμπέτικα.Ακούμε και αλλα τραγούδια.Άκουγα λοιπόν Γιάννη Πλούταρχο και άκουσα αυτό το τραγούδι.Έψαξα λοιπόν τους στίχους στο stixoi.info και αναφέρει ως 1η εκτέλεση τον Πρόδρομο Τσαουσάκη.Στην αρχή νόμιζα πως ήταν μάλλον λάθος.Έτσι λοιπόν θέλησα να ρωτήσω εδώ στο φόρουμ μήπως το έχει ακούσει κανείς,για να σιγουρευτώ.

Αυτό είναι το τραγούδι.Ισχύει πως το έχει πει ο Τσαουσάκης?

Τι έγινε τελικά μαθαμε αν ο Πλουταρχος έχει καταβολές απο Τσαουσάκη!
Ίσως να χει τραγουδήσει και η Καλομοίρα τον κοκα’ι’νοπότη :019::019::019:

Φίλε Gilles παρε ένα στανταρ Τσαουσάκη:088::088::088:

Αγόρασα δυο πετονιές
κι ένα παραγαδάκι
μια βάρκα να ψαρεύουμε
κι ένα μπαγλαμαδάκι

Της αγαπης μας τα συνεργα
σου τα χω αγορασμένα
τις μάσες μας τις ξάπλες μας
τα σέα μας τα μέα μας

Του Μουφλουζέλη. Πες με ψείρα, αλλά νομίζω πως πρέπει να ακούγεται ο συνθέτης, ειδικά όταν μιλάμε για τέτοιες, δισκογραφικά “πονηρές”, εποχές.

που ο κόσμος ακούει τ’ “Αρχοντολόι” του Νταλάρα και την “Γκαρσόνα” της Αλεξίου (στην καλύτερη περίπτωση).
Απ’ την άλλη μεριά έχεις κάτι αρρώστους, τύπου Καραγιώργου, που ακούνε το “Τραγούδι της φτωχολογιάς”, που είναι καταχωρημένο στο όνομα του Δελαγραμμάτη, αλλά το 'χει γράψει ο Β. Καραπατάκης και στο οποίο παίζουν μπουζούκι οι Καρνέζης - Παπαδόπουλος και στις δυο κορυφαίες εκτελέσεις (Στέλιος και Π. Πάνου). Στην τελευταία παίζει μπαγλαμά και τραγουδάει(!) σιγόντα ο Θόδωρος Δερβενιώτης (γεια σου μαέστρο!).
Γιατί τα λέω όλα αυτά; Ετσι… χωρίς λόγο… Απλά μου την έδωσε…

ΥΓ. Βασίλης Καραπατάκης: Πιθανώς η μεγαλύτερη αδικία στο λαϊκό τραγούδι. Αν κατοχυρωθούν στο όνομά του όλα τα τραγούδια που έχει γράψει, τότε αυτόματα ανάγεται σε έναν από τους μεγαλύτερους μεταπολεμικούς λαϊκούς δημιουργούς!