Γιώργος Μανωλάκης

Παραθετω το μοναδικο βιντεακι που βρηκα στο youtube σχετικα με αυτον τον εξαιρετικο, κατα τη γνωμη μου και τα γουστα μου, παικτη. Δεν ξερω κατα ποσο ειναι γνωστος στο ευρυτερο κοινο, γι’ αυτο και ανοιξα το συγκεκριμενο θεμα.

Γειά σου ρε μάγκα, μας έκανες να ανακαλύψουμε ένα παιχταρά… Πολύ εκφραστικό παίξιμο…

εγω μωλις τωρα τον ανακαλυψα

Μιας και αναφερθήκαμε λοιπόν σε αυτόν, ας πούμε και μερικά πραγματάκια (έτσι σαν μια πρώτη γνωριμία). Ο Γιώργος (ή Γιώργης) Μανωλάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1982. Παίζει λαούτο από τα εννιά του χρόνια έχοντας δάσκαλό του τον πατέρα του, έναν από τους καλύτερους λαουτιέρηδες στην Κρήτη. Στα δεκατέσσερά του άρχισε να ασχολείται με το μπουζούκι, έχοντας δάσκαλό του τον Ανδρέα Στεφανάκη, μουσικό που διέπρεψε στην Αμερική αλλά και στην Ελλάδα. Δασκαλός του υπήρξε επίσης ο Ιωσήφ Κέρπελης ο οποίος έπαιζε μπουζούκι στις ορχήστρες του Τσιτσάνη και του Παπαϊωάννου. Εκτός από λαούτο και μπουζούκι παίζει επίσης μαντολίνο, τζουρά, μπαγλαμά και κιθάρα. Όλα αυτά τα χρόνια ζει και εργάζεται ως μουσικός στην Κρήτη. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν είναι και τόσο γνωστός στο ευρύ κοινό. Σημείο στην καριέρα του αποτελεί και η συμμετοχή στο συγκρότημα Χαΐνηδες με το οποίο ηχογράφησε τους δίσκους " Ο Γητευτής και το Δρακοδόντι " ( 2cd - 2005 ) και " Ο Καραγκιόζης στην Γιουροβίζιον " ( 2007 ).

Επίσης να αναφέρουμε ότι το 2009 πραγματοποίησε την πρώτη (εάν δεν κάνω λάθος) προσωπική του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Το Σπαθί”, με συμμετοχή του Ψαραντώνη στον δίσκο (στο ομώνυμο τραγούδι).

Αυτά το “ολίγα” από εμένα. Εάν γνωρίζει κάποιος περισσότερα ευχαρίστως να τα προσθέσει.

Ακούστε επίσης το ταξίμι που κάνει στην αρχή απο το τραγούδι “Τσιγαράκι μου στριφτό” από τον δίσκο “Ο γητευτής και το δρακοδόντι” με τους Χαινηδες.

Επ ευκαιρίας, ο εν λόγω θα κάνει σεμινάριο μπουζουκιού φέτος στο Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος στην Κρήτη, 11-16/7. Πληροφορίες εδώ

Εκπληκτικός παίκτης, όντως. Πρόσφατα έπαιξε στην Αυλία σε all-star σχήμα (Ψαρογιώργης, Μανωλάκης, Πετράκης, Σπυριδάκης) και σε φάσεις οι αυτοσχεδιαστικοί διάλογοι ήταν σκέτο “χάσιμο”. Δύο ακόμα βίντεο:

και

Κάνεις μεγάλο λάθος φίλε Ρωμανέ! Εγώ υπήρξα ο δάσκαλός του. Μην αναπαράγεις ότι βρίσκεις στο ίντερνετ! Αμάν παραπληροφόρηση τόσα χρόνια!

Ποιος Ρωμανός;;
Σε ποιον απαντάς 3 χρόνια μετά;

A post was split to a new topic: Γιώργος Μανωλάκης: Χαβάς