Βοήθεια στη Μελέτη!

Καλησπέρα, εδώ και δύο χρονια αρχησα να ασχολούμαι με το τριχορδο μπουζούκι. Δυστυχώς δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να κάνω μαθήματα και η πηγή μελέτης μου είναι διάφορα άρθρα η σαιτ (πχ boozooksis)που έχω βρει στο ίντερνετ η από βιντεάκια στο youtoube. Με όλο το θάρρος άμα έχει κάποιος υλικό που θέλει να μου το στηλει (πχ για τη θεωρία της μουσικης, σημειώσεις,ασκησεις, κλίμακες και δρομους , παρτιτούρες η ταμπλατουρες η κάποιο βιβλίο) θα του ειμουν ευγνωμων. Το email μου είναι dimitrakisedw@gmail.com ! Ευχαρηστω εκ των προτέρων!

1 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα @Dimitrakis και καλωσόρισες στην παρέα μας! Καλές συζητήσεις να έχουμε. Δυστυχώς βάσει των κανονισμών του φόρουμ, απαγορεύεται η ανταλλαγή (ή και οι δημόσιες εκκλήσεις) για ανταλλαγή παρτιτούρων/βιβλίων κτλ που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα μέσω αυτού.

Όμως στο φόρουμ υπάρχει πληθώρα υλικού για μελέτη μέσα από παλιές συζητήσεις και μπορείς (ήδη υπάρχον υλικό στο διαδίκτυο) να το συζητήσεις με άλλα μέλη εδώ που να μπορούν να σε βοηθήσουν.

Και πάλι καλωσόρισες, για ό,τι άλλη βοήθεια χρειαστείς εδώ είμαστε :slight_smile:

2 «Μου αρέσει»

Καλημέρα @Dimitrakis και καλώς όρισες. Πάνω σε αυτά τα θέματα που ανέφερες υπάρχουν πολλές συζητήσεις και νήματα τα οποία μπορείς να ψάξεις στην αναζήτηση χρησιμοποιώντας τις ανάλογες λέξεις-κλειδιά. Νομίζω πως η καλύτερη πηγή μελέτης βρίσκεται εδώ μέσα και τα βιβλία διαφόρων που γνωρίζουν καλά τι γράφουν, σε άρθρα και λοιπά πολύ φοβάμαι ότι αντί για καλύτερα θα έχουν λάθη και εν τέλει θα σε δυσκολέψουν περισσότερο (σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις).
Προτιμότερο στο θέμα της εκμάθησης κομματιών είναι κανάλια όπως του Θανάση Ζερλεντέ(https://www.youtube.com/channel/UCdjVijJe1BwgRP8Etu1cJkg) ή του Αντώνη Κωνσταντάκη. Υπάρχουν και καλά βιβλία αλλά θα πρέπει να ξέρεις να διαβάσεις το πεντάγραμμο. Νομίζω ότι παρτιτούρα ή κάτι άλλο στο μέιλ δεν θα σου στείλει κάποιος εδώ μέσα μιας και δεν λειτουργεί έτσι το φόρουμ, αλλά δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί κι όλας… Τα πάντα υπάρχουν και μπορείς να κάνεις και νέα νήματα με κάποια συγκεκριμένη ερώτηση (εάν κάτι δεν έχει ήδη ειπωθεί).
Καλώς όρισες ξανά, καλές συζητήσεις.

3 «Μου αρέσει»

Δημητράκη καλωσόρισες.

Όπως λένε και οι προλαλήσαντες, μέσα στο φόρουμ θα βρεις πάρα πολύ υλικό. Χρήσιμο όμως θα ήταν να λάβεις υπόψη σου την εξής προειδοποίηση:

Έγκυρες πληροφορίες θα βρεις κυρίως σε σχετικά πρόσφατα νήματα. Αν βλέπεις ότι η τελευταία ανάρτηση σε κάποιο νήμα είναι π.χ. του 2005, πολύ πιθανόν ό,τι κι αν διαβάσεις να είναι στα χαμένα. Τον καιρό εκείνο υπήρχε (στο φόρουμ και εκτός φόρουμ) μια διάχυτη θολούρα για ζητήματα θεωρίας, δρόμους, ρυθμούς, ντουζένια κλπ… Έκτοτε έγινε πολύ μεγάλη πρόοδος, η οποία βέβαια σε μεγάλο βαθμό ξεκίνησε από αυτές ακριβώς τις ψηλαφητές αναζητήσεις στο σκοτάδι. Μόνο που καμιά φορά στα παλιά σχόλια δεν υπήρχε η συναίσθηση της άγνοιας, δηλαδή κάποια εντελώς τυχαία και αστήρικτα πράγματα γράφονται σαν να είναι αποδεδειγμένες αλήθειες.

Δεν ξέρω ακριβώς να σου πω ποιες χρονιές άρχισε ν’ αλλάζει το πράγμα, ούτε φυσικά υπάρχει καμία ξαφνική τομή που πριν όλοι ήταν άσχετοι και μετά όλοι έγιναν ειδήμονες. Κατ’ εξαίρεση θα βρεις και παλιά μηνύματα εντυπωσιακής εγκυρότητας, αλλά σε γενικές γραμμές ψάχνε στα καινούργια.

3 «Μου αρέσει»

Γεια σου ξανά @Dimitrakis ! Όντως τα κανάλια στο youtoube που αναφέρθηκαν από τον @John88 είναι πολύ αξιόλογα και έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά ! Εγώ θα σου πρότεινα και αυτα:

  1. https://youtu.be/JCebkrrH2X4
  2. https://youtu.be/8A2ZHPu3cyc
  3. https://youtu.be/Yl_WAt-2620

Η αλήθεια είναι πως μπορείς να βρεις πολύ πλούσιο υλικό στο διαδίκτυο πλέον σε σχέση με άλλα χρονια που θα σε βοηθήσουν στη μελέτη και για να εξελιχθεις. Παρόλαυτα το να κάνεις με κάποιον δάσκαλο μάθημα θα σε βοηθήσει πάρα πολύ στην εξέλιξη σου.( πχ για τι λάθη που μπορεί να κάνεις όταν μελετάς μονος σου αυτός θα τα δει και θα τα διορθώσει).

1 «Μου αρέσει»