Βαγγέλης Μαρίνος

Σήμερα συνοδέψαμε φίλοι, γνωστοί και συγγενείς στο ξεκίνημα, για το τελευταίο του ταξίδι, το Βαγγέλη Μαρίνο. Ο Βαγγέλης, μαγκίτης κι’αλανιάρης, ήταν από τους παλιούς καλούς φίλους και ρεμπέτης.

Προσωπικός φίλος του Β.Τσιτσάνη, του Κερομύτη και κουμπάρος του Μ.Δημητριανάκη, αν και τα τελευταία χρόνια είχε προβλήματα με την υγεία του, αντιμετώπιζε τη ζωή με αξιοπρέπεια και θάρρος.
Βαγγέλη, η Φωτεινή κι’εγώ θα θυμόμαστε πάντα τις κουβέντες μας και τα γλεντάκια μας στη Δραπετσώνα.
Γεια χαρά φίλε μου, καλό ταξίδι

Δεν έχει ούτως η άλλως ιδιαίτερη σημασία, αλλά καλό θα ήταν να διευκρινιστεί εάν ήταν (και) μουσικός…
Καλό του ταξίδι

δεν ήταν μουσικός babis. Μέσα από πολλά… ήταν και ζωγράφος

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 14:56 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 14:30 —

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ :Αναρτήθηκε από το Λαϊκό Τραγούδι στις 2:34 π.μ.

Η οικογένεια του ρεμπέτικου τραγουδιού έχασε χθες ένα εκλεκτό μέλος της. Τον ζωγράφο και εκ των πρώτων σημαντικών συλλεκτών δίσκων 78 στροφών, Βαγγέλη Μαρίνο.

Ο Βαγγέλης γεννήθηκε το 1935 στη γειτονιά του Μάρκου, τα Ασπρα Χώματα της Παλιάς Κοκκινιάς. Τον βάφτισε ο Κυρατζάκης ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού στο οποίο πρωτοεμφανίσθηκε ο Μάρκος με την περίφημη “τετράδα” στη Δραπετσώνα και μεγαλώνοντας γνώρισε και αγάπησε όλους σχεδόν τους παλιούς. Ήταν στενός φίλος του Παπαϊωάννου και του Κερομύτη. Στη ζωγραφική του κυριάρχησαν το ρεμπέτικο τραγούδι και οι μπουζουξήδες.

Πάνω απ’ όλα ο Βαγγέλης ήταν λεβέντης, κομμουνιστής, ένας παλιού τύπου άντρας και αγαπημένος μας φίλος για 40 και πλέον χρόνια.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, στο Τρίτο Νεκροταφείο.

ήταν και συλλέκτης χωρίς όμως κερδοσκοπικούς σκοπούς. Τη συλλογή του εδώ και αρκετά χρόνια την χάρισε στον Μανώλη Δημητριανάκη τον οποίον εκτιμούσε ιδιαίτερα.