Βήμα προς βήμα η κατασκευή Ιρλανδικού Μπουζουκιού

βήμα προς βήμα η κατασκευή ενός irish bouzouki!!!(έτσι το ονομάζουν αυτοί,εγώ πάλι μεγάλη μαντόλα) ο μάγκας το παρήγγειλε σαν kit από america -o yea!!!
εμένα μου έδωσε κάποιες ιδέες αλλά κυρίως την ώθηση να ξεκινήσω…
ελπίζω και σε κάποιους από εσάς…
σημειώνω 3 πράγματα
1ον…άλλαξε το καπάκι με δικό του όπως και κάτι άλλα υλικά καλύτερης ποιότητας…
2ον…στην τελευταία σελίδα έχει ηχητικά αποσπάσματα από την κατασκευή του…
3ον ελπίζω να δω κάτι αντίστοιχο και εδώ από οργανοποιούς που κληρονόμησαν μόνο την τέχνη των παλιών και όχι τη μυστικοπάθεια τους
ευχαριστώ
:slight_smile:
http://www.gaelictribe.com/bouzouki/

πολυ ενδιαφερον παραπομπη.ευχαριστουμε.Αν και προσωπικα δεν εχω βλεψη τουλαχιστον επι του παροντος να φτιαξω οργανο αλλα να μαθω,μ αρεσε πολυ.:slight_smile:

http://www.tollway.com/mando/sides.htm
http://www.lehigh.edu/~cmw209/
ρίξτε μια ματιά και σε αυτές :089:

Το απόλυτο site για κατασκευές (και επίδοξους κατασκευαστές) είναι το http://www.frets.com Ένα τεράστιο σχολείο για όλους, επαγγελματίες και ερασιστέχνες. Όπως λέει και η γνωστή διαφήμιση … “ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΛΑ”. Ο άνθρωπος πρέπει να έχει αφιερώσει άπειρες ώρες για να βάλει όλες αυτές τις πληροφορίες.

Έχει ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. Τεχνικές, υλικά, εργαλεία, διάφορες πατέντες, φωτογραφίες, links, sites κατασκευαστών … κτλ κτλ.
Όρεξη νάχει κανείς και χρόνο. Προσωπικά έχω περάσει άπειρες ώρες διαβάζοντας, ξεκινώντας από το συγκεκριμένο site. Επίσης καλό site με πολλές πληροφορίες είναι και το http://www.projectguitar.com/.

Βέβαια αναφέρονται κυρίως σε κατασκευή “δυτικών” οργάνων. Έτσι μην περιμένει κανείς να βρεί πιό δικά μας πράγματα όπως π.χ. πως λυγίζονται οι ντούγες. Παρόλα αυτά οι πληροφορίες που μπορεί να πάρει κανείς είναι ανεκτίμητες και παρέχονται απλόχερα και δωρεάν.

καταπληκτικό!!!έχει φοβερές πατέντες…
ευχαριστώ φίλε