Βʼ Παγκόσμιος Διαγωνισμός Κατασκευαστών Ποντιακής Λύρας

Είδα ένα πανώ στο δρόμο στην Αργυρούπολη και έψαξα στο ίντερνετ, βρήκα τις παρακάτω πληροφορίες από το site του Δήμου:

[i]Β’ Παγκόσμιος Διαγωνισμός Κατασκευαστών Ποντιακής Λύρας

H Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης και σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την τελετή έναρξης του Β’ Παγκόσμιου Διαγωνισμού Κατασκευαστών Ποντιακής Λύρας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2008 και ώρα 7:00 μ.μ.στο Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης».

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν πλήθος επισήμων και θα απονεμειθούν τιμητικές πλακέτες στον συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο από τον Πολιτιστικό Οργανισμό και στον χρυσό παραολυμπιονίκη Tαϊγανίδη Χαράλαμπο, τον οποίο θα τιμήσει και ο Αθλητικός Οργανισμός για την προσφορά του στον Αθλητισμό.

Μετά τον χαιρετισμό των επισήμων θα ακολουθήσει ομιλία από τον Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Λονδίνου Ματθαίο Τσαχουρίδη με θέμα «Η ποντιακή λύρα στην σύγχρονη Ελλάδα» και η Προαναγγελία του Β’ Παγκόσμιου Διαγωνισμού από τον Μουσικολόγο – Συγγραφέα Βασίλη Αρχιτεκτονίδη.

Στην συνέχεια το Χορευτικό της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης θα μας ξεναγήσει στην ποντιακή παράδοση και θα μας κρατήσει συντροφιά έως το τέλος της βραδιάς όπου και θα ακολουθήσει δεξίωση στο φουαγιέ της αίθουσας.

[/i]