Αφιέρωμα στο Μάρκο

Η ΝΕΤ ειχε ενα αφιερωμα στο μεγαλο μας Μαρκο, μολις τωρα τελειωσε.
Με την ευκαιρια, ηθελα να ρωτησω αν ξερετε, εκτος απο το Στελιο, οι αλλοι 2 γιοι του Μαρκου , ο Δομηνικος και ο Βασιλης, ασχολουνται με τη μουσικη;
Η γυναικα του Μαρκου, η Βαγγελιω, ζει;

Ο Στέλιος κι ο Δομένικος ασχολούνται ναι. Ο Βασίλης είναι ναυτικός νομίζω κάτι τέτοιο.
Η γυναίκα του Μάρκου ζει.
Το αφιέρωμα ήταν στον Alpha όχι στη Νετ

Πολύ ωραίο ντοκιμαντερ το παρακολούθησα κι εγω…
Θα πρέπει να γίνονται πιο συχνά τέτοια αφιερώματα, γενικά λείπουν απο την ελληνική τηλεόραση.

Πέρσυ ο Στέλιος μούπε πως η Βαγγελιώ έφυγε.
Τώρα, βέβαια, έχω μιά μικρή αμφιβολία, γιατί η κουβέντα έγινε πάνω στο πάλκο, κι είχε φασαρία.

Να συμπληρώσω πως ο Δομένικος είναι Καθηγητής Μουσικής και μέχρι πριν από μια πενταετία δίδασκε σε Γυμνάσιο στο Πέραμα.
Τυχεροί οι συνάδελφοί του!
Είχαν το πλεονέκτημα να τους παρέχει και μύηση στα μυστικά του μπουζουκιού μετά το πέρας των μαθημάτων.

Αντε, να μην ανοίξω το στόμα μου, μέρες που είναι…

Εγώ Άρη μου έκανα γενικό μώκο, λέγοντας να μη γράψω τίποτα, αλλά με παρασέρνεις εσύ…

Φίλτατοι Aris και Νίκος Πολίτης, τώρα που πέρασαν οι μέρες εκείνες οι άγιες :063:δεν ανοίγετε το στόμα σας; Είναι νομίζω καιρός…

Δεν νομίζω να υπάρξει παρεξήγηση! :087: Πείτε τα…:241:

Αναμένουμε… (να κρατάμε μήπως κανένα φτυάρι;)

Πώς παρέχει κανείς μύηση στα μυστικά του μπουζουκιού;:241:

Άρη και Νίκο,

Καλά σας λέει ο Μήτσος. Τί να μη ανοίξω το στόμα μου και τρίχες; Γιαααααά πείτε!

Να μόνο τι ξέρω εγώ κι όχι τι “άκουσα”, "μου είπαν"κλπ.
Οταν φτιάχναμε το αφιέρωμα της Κλίκας στο Μάρκο, πήγαμε και πήραμε συνέντευξη από κάποιους που τον γνώριζαν (Το Στέλιο, το Δημητριανάκη κ.ά.). Πήρα τηλέφωνο λοιπόν το Δομένικο (ο αδερφός του με προέτρεψε και με σύστησε γιατί εγώ δεν τον γνώριζα προσωπικά) και του είπα ότι θέλουμε να μιλήσουμε μαζί του για το αφιέρωμα που φτιάχναμε για τον πατέρα του. Η απάντηση ήταν:
"Αφήστε μου το τηλέφωνό σας. Θα μιλήσω με το δικηγόρο μου (!!!) και θα σας τηλεφωνήσω".

ΥΓ. Ακόμη μου τηλεφωνεί…

Μμμμμμμμμμμμάλιστα. Τί να πείς! Χeστα.

Βασική προϋπόθεση για να παρέξει κανείς μύηση στα μυστικά του μπουζουκιού, ή βεβαίως οπουδήποτε αλλού, είναι να το θέλει. Ξέρει κανείς να μου συστήσει κάποιο βιβλιαράκι, άρθρο, οτιδήποτε, οποιουδήποτε, που να καταπιάνεται με τα ντουζένια όπως τα ήξερε ο Μάρκος;

Καλησπέρα κι από εμένα.
Το ζήτημα των ντουζενιών είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα για το οποίο, απ’ όσο δύναμαι να γνωρίζω, δεν υπάρχει κάτι. Θα με ενδιέφερε κι εμένα αν κάποιος γνωρίζει κάποιο έντυπο υλικό να με ενημερώσει σχετικά… Τώρα όσο αφορά τη μυστικολατρεία στο χώρο της μουσικής…μερικές φορές υπερβαίνει τα όρια και στερεί τη μάθηση… Είναι ζήτημα νοοτροπίας. Γενικότερα ο καλός δάσκαλος είναι αυτός που και το λίγο που μπορεί να ξέρει, το μεταδίδει αφειδώς.

Ξέρει κανείς να μου συστήσει κάποιο βιβλιαράκι, άρθρο, οτιδήποτε, οποιουδήποτε, που να καταπιάνεται με τα ντουζένια όπως τα ήξερε ο Μάρκος;

Στο περιοδικό “λαϊκό τραγούδι, τεύχος 11, Αφιέρωμα στον Μάρκο”, υπάρχει ένα άρθρο, εάν θυμάμαι καλά, που αναφέρονται τα ντουζένια και ο τρόπος κουρδίσματος.

Εδώ το link.

Ο Μάρκος είτανε ένας και μοναδικός, όπως και ο Τσιτσάνης, ο Σκαρβέλης, ο Παπάζογλου και όλοι οι μεγάλοι που ξέρουμε, τι μπερδεύετε τα παιδιά και τα εγγόνια τους με εκείνες τις τεράστιες αξίες?
Εχουνε καμμιά σχέση με τους πατράδες τους εκτός από το κοινό επώνυμο?
Ας ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα μιά για πάντα, οι προσωπικότητες είναι σπάνιες, οι αποτυχημένοι απόγονοι πολλοί και οι απομιμήσεις άπειρες.
Αμάν πιά !

Με το συμπάθειο, αλλά δεν άντεξα
Νικόλας

Ρίξε μια ματιά εδώ Νίκο
http://portal.kithara.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=141

:019:

Εγώ τώρα γιατί νομίζω ότι η ερώτηση του ΝΠ είναι ρητορικής φύσεως και ότι δεν περιμένει απάντηση. Αν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια πηγή!

Κώστα, εσύ μʼ έπιασες. Πέτρο (Peven), Αιγαίο αλλά και γενικώς, σε πολλές μεριές έχουν δημοσιευτεί στοιχεία για τα ντουζένια, όμως κοινή μας διαπίστωση είναι ότι άκρη δεν βγαίνει, άλλος τα λέει έτσι, άλλος αλλιώς.

Αυτό που εγώ ήθελα να πω είναι πως ο Μάρκος στα δυο παιδιά του (ο Βασίλης καλά, πήρε άλλο δρόμο) είχε το χρόνο και τη θέληση να τους μεταβιβάσει ότι καταλάβαινε από αυτά που εγώ από χρόνια θεωρώ οριστικά χαμένα. Το νήμα όμως φαίνεται να σταμάτησε εκεί. Κρίμα, και δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτά ο τεράστιος πλούτος που χάθηκε, σε όλους τους τομείς, από τις παρωπίδες που επί γενιές φοράγαμε, για να βλέπουμε μόνο δυτικά. Κρίμα και πάλι…

Υ.γ. Μερικοί τις παρωπίδες ακόμα τις φορούν. Διδάσκουν και σε σχολεία, όπως μαθαίνω…

O Άρης δεν ζήτησε από τον Δομένικο να παίξει σαν τον πατέρα του! Του ζήτησε να του πάρει μία συνέντευξη για τον πατέρα του και αυτός σου λέει μην τον είδατε!!! Μήπως εσύ τα μπερδεύεις λίγο?:089:

Εγώ πάντως με τις λιγοστές ή μάλλον μηδενικές γνώσεις μου περί ντουζενιών, είμαι ευχαριστημένος με τις εκτελέσεις σου Νίκο. Όπως σου έχω πει, είναι σα να ακούω Μάρκο. Αν θέλεις μπορώ να ανεβάσω κανένα τραγουδάκι που παίξαμε να μας πουν και άλλοι τη γνώμη τους.