Αφιέρωμα στο Γ. Σταματίου (Σπόρο)

Μια μεγάλη λαϊκή παράσταση για να τιμηθεί ο κορυφαίος μπουζουξής Γιάννης Σταματίου (Σπόρος) θα δοθεί απόψε στις 22.00 στη μουσική σκηνή «Χαμάμ» (Δημοφώντος 97, Άνω Πετράλωνα, τηλ. 210-3421.212).

Συμμετέχουν πολλοί αξιόλογοι συνάδελφοί του:
Δράμαλης, Καραμπεσίνης, Κορακάκης, Κωνσταντίνου, Μάτσικας, Στεργίου,
ΡΑΣΤ (Βάσιλας, Κωνσταντινίδης, Κατσίκης, Αλτής),
ενώ θα τραγουδήσουν οι Κώστας Δουμουλιάκας, Λίλυ Ριτσώνη, Νίκος Ανδρουλάκης, Αντιγόνη Μπούνα, Σοφία Παπάζογλου, Αφεντούλα Ραζέλη, Γιάννης Ντουνιάς, Γιώτα Νέγκα, Άντζελα Γκρέκα, Κώστας Μάντζιος, Μαρία Κατινάρη, Καίτη Γκρέυ.

Βέβεια τσιμπάει λίγο το χαμάμ από όσο ξέρω…

Πολυ ωραια ηταν το ευχαριστηθηκα μπραβο σε ολους. Απογοητευτηκα λιγο στην κληρωση του μπουζουκιου γιατι κανεις δεν ηρθε για να μας δωσει λαχνο και πριν καν καταλαβω το μπουζουκι δωθηκε. Κατα τα αλλα (και εκτος απο μια προσωπικη κακια στιγμη)ολα ηταν υπεροχα!!!

Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες:
Αργά, λίγο πριν το τέλος, παίζει ο Τατασόπουλος ένα σόλο του Σπόρου και κάθε τόσο κοιτάζονται ο “μικρός” και ο “παλιός” με κάτι παράξενα χαμόγελα. Οποιος πήρε χαμπάρι τη στιγμή, θα κατάλαβε τι εννοώ. Οι υπόλοιποι θα περιμένετε να βγουν τα βίντεο.
Φοβερή βραδιά. Θα επαναληφθεί την άλλη Τετάρτη, επειδή:

  1. Πάρα πολύς κόσμος έφυγε γιατί δε χωρούσε.
  2. Πολλοί καλοί μουσικοί που ήρθαν να τιμήσουν το Σπόρο, δεν μπόρεσαν να παίξουν (πού να προλάβουν;).
  3. Γιατί δε χορτάσαμε!!!

Αφηγείται πάνω στο πάλκο ο Τατασόπουλος:
“Είμαι κάπου στα 15 κι έχω αποφασίσει να μάθω τέλεια το “Μπουζούκι και ουίσκι”. Εχω λοιπόν πλακωθεί με τις ώρες στη μελέτη κι έχω φτάσει σε ένα επίπεδο που το παίζω σε διπλή ταχύτητα από το Σπόρο. Κάποια στιγμή έρχεται ο Σπόρος επίσκεψη στο σπίτι μας. Του λέω:
- Ελα κύριε Γιάννη να σου δείξω πώς το παίζω το σόλο σου.
Το πλακώνω λοιπόν, σφαίρα, αλάνθαστο και τον ρωτάω:
- Πώς σου φάνηκε;
Και ο Σπόρος απαντάει:
- Τέτοιον καλαμπόρτζη δεν έχω ξαναδεί!
Εκείνη η στιγμή μ’ έχει σημαδέψει. Μετά από χρόνια προσπάθειας είμαι σε θέση να πω ότι όπως έπαιξε ο Σπόρος το εν λόγω κομμάτι, δεν πρόκειται να το παίξει ποτέ κανείς…”.

Ξέρει κανεις αν θα γίνει αύριο 17/12/2008 αφιέρωμα στο Χαμάμ για το σπόρο?

Απ’ ότι πληροφορήθηκα θα γίνει:088: Αύριο όλοι εκεί! Και όποιος χωρέσει!!:019:

Ωραια πραγματα θα κοιταξω αυριο να φορτσαρω με τα μπετα που ριχνουμε να τελειωνουμε, και θα ριξω κι εναν υπνο βαρβατο το μεσημερι για να ειμαι ξεκουραστος για ξενυχτι.

Την Παρασκευή 19/12 ο Πάρης Μήτσου θα έχει καλεσμένο στην εκπομπή του τον Σπόρο όπου θα προβληθούν και σκηνές από το πρώτο αφιέρωμα στο χαμαμ.

Δείτε εδώ

Πολυ ωραια ηταν και χθες παιδια, μπραβο κι ας μην μου κατσε το μπουζουκι κι αυτη τη φορα που πηρα λαχνο. Μας ταραξε ο Νικος παλι, πως αντεχουν τα μπουζουκια οταν παιζει κι αυτη η θεια που δεν θυμαμαι τ ονομα της που ανεβηκε και ειπε δυο τρια τραγουδακια, τι μαγεια!!! Αρη πες του Παρη να της κανει μια εκπομπη επειγοντως με μπουζουκι τον Τατασοπουλο, πρεπει να μεινουν αυτα, η θεια τα σκισε τα κομματια.

Συμφωνώ απολύτως με τον Zabe. Η Βούλα Πάλια ήταν το κάτι άλλο…

Αν εννοείς την τραγουδίστρια που βγήκε στο τέλος… Ε… η Βούλα είναι είναι η γυναίκα του Σπόρου. Φάλτσα περίμενες να είναι;
Αν εννοείς την 75άρα που ανέβηκε νωρίτερα, πρόκειται για την Αντζελα Γκρέκα, που πρέπει να τρόμαξε πολλούς με την ενέργειά της και τη δύναμη της φωνής της. Ξέρεις πολλές τραγουδίστριες που να έχουν ακούσει το βραχνό: “Γεια σου Αντζελα”.

Και στις δύο περιπτώσεις πάντως η λέξη “θεία” δεν ταιριάζει ούτε για πλάκα. Μόνο η λέξη “κυρία”.

Για την κυρια Αντζελα ελεγα Αρη και σιγουρα ειναι κυρια με ολη τη σημασια της λεξης, το “θεια” το χρησιμοποιησα χαριτολογοντας φυσικα μην με παρεξηγατε. Ολα τα λεφτα ηταν η κυρια Αντζελα.

:110:
Ελα ντε!