Αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη από τον Παύλο Μπερμπερίδη

Τίτλος Τραγουδιού - Επανεκτέλεσης: 10 τραγούδια του Μάρκου

Βίντεο - Ηχογράφηση:
(https://youtu.be/UVZvzU774PY?feature=shared)

Συμμετέχοντες: Ενορχήστρωση, μίξη, mastering, εκτέλεση μουσκών οργάνων, τραγούδι : Παύλος Μπερμπερίδης
Κινηματογράφηση - Μοντάζ: Γιώργος Λουριδάς (εγώ)
Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Studio Up

Λίγα λόγια για την επανεκτέλεσή σου:
Ο Μάρκος σε μια καθαρή και μοντέρνα μουσική απόδοση με απόλυτο σεβασμό στον πατέρα του ρεμπέτικου τραγουδιού.

2 «Μου αρέσει»

Καλώς όρισες στο φόρουμ, και ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας!
Είναι φανερό ότι έχει καταβληθεί αρκετή προσπάθεια στην “αποδελτιωση” των ηχογραφήσεων του Μάρκου, σε όλα τα όργανα και τις φωνές. Αυτή είναι μια δουλειά που όποιος την κάνει διδάσκεται από αυτήν και του μένει όσο προχωράει στο παίξιμο.
Όταν όμως αυτές οι μουσικές γραμμές ηχογραφούνται χωριστά στο στούντιο και μάλιστα όλες από τον ίδιο άνθρωπο, χάνεται η όποια δύναμη τους και το αποτέλεσμα ακούγεται αφύσικο. Επιπλέον, οι εκτελέσεις εκεί που εισχωρεί το προσωπικό ύφος του εκτελεστή βγάζουν κάτι το μαγαζιστικο.
Στο συγκεκριμένο βίντεο, ο ήχος είναι στουντιακος και μάλιστα κάτι περίεργο συμβαίνει μάλλον με κάποια διπλή ηχογράφηση του μπουζουκιού. Επίσης σε αρκετά σημεία θέλει καλύτερο συγχρονισμό εικόνας και ήχου.
Συγγνώμη που ήμουν τόσο σκληρός στην κριτική μου, για μια δουλειά όπου είναι φανερό ότι έχετε ρίξει πολλές ώρες μελέτης και επεξεργασίας. Δεν έχω σκοπό να αποθαρρύνω κανέναν, ίσα ίσα είναι όμορφο να ασχολούνται καλοί μουσικοί με τις πρώτες εκτελέσεις και να τιμούν τους πρωτεργάτες του ρεμπέτικου.