Εδώ και πάνω από 25 χρόνια μαζεύω ηχογραφήσεις τσαμπούνας από δίσκους, κασέτες, σιντί, ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαδίκτυο, χώρια από τις καταγραφές που έχω κάνει ο ίδιος και τις καταγραφές που μου έχουν παραχωρήσει φίλοι. Έχω μάθει πάρα πολλά πράγματα από αυτές τις ηχογραφήσεις.
Κατ’ αρχήν δεν τα φυλάω για πάρτη μου. Πάντοτε έδινα ευχαρίστως σ’ όποιον ενδιαφερόταν και μου ζητούσε. Αλλά, περιέργως, ποτέ δε μου είχε περάσει η σκέψη να ανοίξω δημοσίως ολόκληρο το σεντούκι. Μέχρι τώρα πριν από λίγες μέρες, που μου ήρθε ξαφνικά η ιδέα!
Έτσι λοιπόν άρχισα να τα ανεβάζω στο ΥΤ. Δεν υπάρχει σχέδιο να ανεβάσω τα πάντα, γιατί πολλά υπάρχουν ήδη (και είναι και χρονοβόρο). Δίνω προτεραιότητα στα πιο σπάνια και ιδιαίτερα. Και οπωσδήποτε στην τεκμηρίωση, που γίνεται όσο καλύτερα μπορώ στις περιγραφές, γιατί το θέμα δεν είναι μόνο ν’ ακούς, είναι να ξέρεις τι ακούς.
Ευχαριστούμε πάρα πάρα πολύ Περικλή!!! Ανεκτίμητης αξίας τόσο οι ηχογραφήσεις αυτές όσο και η πράξη σου να τα μοιραστείς μαζί μας, μαζί με όλα τα κείμενα που τις συνοδεύουν!!! Εύγε!!!
Δεν είναι από σπάνια γενναιοδωρία, σε φάση τ’ αφεντικό τρελάθηκε κι έτσι. Μαθαίνω κι εγώ.
Σε δύο βίντεο έγραψα «δεν ξέρω τους συντελεστές», και εντός 24ώρου εμφανίστηκαν σχολιαστές, διαφορετικός στο καθένα, που τους ήξεραν και τους έγραψαν. Δεν ξέρετε πόσο χάρηκα. Το ένα τραγούδι είχα ξεχάσει ότι το έχω, και το ξαναβρήκα τώρα τελευταία. Για το άλλο όμως η απορία με απασχολούσε δεκαπέντε χρόνια. Αν δεν τα αναρτούσα, δε θα μάθαινα ποτέ τα ονόματα:
Έχω κάποιο τεχνικό πρόβλημα. Μήπως κανένας παλαίουρας γιουτουμπίστας θα είχε την καλοσύνη να μου στείλει ένα πμ να δούμε μήπως μπορεί να με συμβουλέψει;