Αξιοπιστία βιβλίων με παρτιτούρες

Καλησπέρα,
κατ΄αρχάς να ζητήσω προκαταβολικά συγγνώμη αν τυχόν δημοσίευσα το θέμα σε λάθος κατηγορία, απλά εκτίμησα ότι από όλες τις κατηγορίες είναι η πιο σχετική.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν γενικά τα βιβλία με παρτιτούρες που κυκλοφορούν στην αγορά είναι αξιόπιστα ή θα πρέπει να είμαι προσεκτικός και να ζητήσω συμβουλές πριν αγοράσω κάποιο από αυτά. Επίσης πωλούνται (υποθέτω νόμιμα), παρτιτούρες και σε κάποιο online κατάστημα που μπορείς να αγοράσεις μεμονωμένες παρτιτούρες. Μπορώ να είμαι σίγουρος ότι μια παρτιτούρα είναι το αυθεντικό δημιούργημα του συνθέτη που κάποιος εκδοτικός οίκος ή συγγραφέας πλήρωσε τα νόμιμα και άρα θα παίξω το τραγούδι όπως πρέπει ή είναι συνηθισμένο στα βιβλία να έχει γράψει την παρτιτούρα με το άκουσμα του τραγουδιού ο συγγραφέας; Αν υπάρχει και το δεύτερο ενδεχόμενο έχετε να μου προτείνετε κάποιο αξιόπιστο βιβλίο με τραγούδια; Ρωτάω, γιατί για παράδειγμα σε δύο βιβλίο που έχω το ίδιο τραγούδι ναι μεν παίζεται στον ίδιο δρόμο, αλλά οι τόνιο εκτελούνται σε διαφορετικές οκτάβες, οπότε ο ήχος τουλάχιστον στην οξύτητα είναι τελείως διαφορετικός.