Αλλαγές στην ιεραρχία του φόρουμ - Ανανέωση συντονιστικής ομάδας

Καλησπέρα σε όλους,

Αποφασίσαμε να κάνουμε μια αλλαγή στην δομή/ιεραρχία του φόρουμ με στόχο:

  • μια πιο δημοκρατική λειτουργία
  • ανάδειξη μελών με συνεχή παρουσία αλλά και διαμοιρασμό τεκμηριωμένης γνώσης.

Για τον λόγο αυτό, δημιουργούμε μια καινούργια κατηγορία μελών με αυξημένες ικανότητες (δηλαδή θα έχει ορισμένες δυνατότητες ελέγχου της ροής της συζήτησης όπως αλλαγή τίτλων, διαγραφή θεμάτων, διαχωρισμό θεμάτων κτλ) η οποία θα ονομάζεται “:star: Διακεκριμένα μέλη” (@διακεκριμένα_μέλη). Στην ομάδα αυτή θα βρίσκονται μέλη με μεγάλο ιστορικό διάδοσης τεκμηριωμένης γνώσης και βοήθειας στα υπόλοιπα μέλη του φόρουμ. Σε πρώτη φάση, τα μέλη της ομάδας αυτής είναι τα εξής:

Τα μέλη αυτά θα έχουν ένα ειδικό διακριτικό (:star:) ώστε να φαίνεται στα υπόλοιπα μέλη το ειδικό τους στάτους. Στην ομάδα αυτή σύντομα θα προστεθούν και άλλα μέλη του φόρουμ τα οποία συμβάλλουν ενεργά με τις γνώσεις τους, τεκμηριώνοντας 'τες και βοηθώντας άλλα μέλη με αυτές.


Παράλληλα, η συντονιστική ομάδα μικραίνει και σε αυτή θα τονιστεί περισσότερο ο συντονιστικός/ρυθμιστικός λόγος στις συζητήσεις. Πιστεύουμε ότι ο ρόλος των συντονιστών πολλές φορές είναι δύσκολο να συνυπάρξει με την μετάδοση γνώσης και απόψεων. Με σκοπό αυτό, τα παραπάνω μέλη απελευθερώνονται από τον συντονιστικό τους ρόλο, ώστε να μπορούν να μοιράζονται πιο ελεύθερα τις απόψεις τους και τη γνώση τους χωρίς να χρειάζεται να τους βαραίνει η διατήρηση ισορροπιών λόγω του ρόλου τους.

Επιπλέον, καλωσορίζουμε στη συντονιστική ομάδα του φόρουμ, τον @alk. Ένα μέλος με μακρά ιστορία προσφοράς στο φόρουμ.

Μετά τις αλλαγές αυτές η συντονιστική ομάδα του φόρουμ διαμορφώνεται ως εξής:

  1. @Panos
  2. @alk
  3. @alko101
  4. @admin
  5. @chrispanag

Για τα μέλη της συντονιστικής ομάδας που απελευθερώθηκαν, αυτή η αλλαγή δεν αποτελεί με τίποτα υποβίβαση, αλλά περισσότερο ανάδειξη του ρόλου τους στη διάδοση και μεταφοράς της γνώσης στο φόρουμ.

Ελπίζουμε ότι αυτή η αλλαγή θα βοηθήσει το φόρουμ να είναι πιο ανοιχτό, πιο δημοκρατικό και να αναδείξει ακόμα καλύτερα τους ανθρώπους που πραγματικά μοιράζονται απλόχερα τη γνώση που διαθέτουν.

Σας ευχαριστούμε όλους για την παρουσία σας και τη συμβολή σας στον χώρο μας,
Χρήστος

18 «Μου αρέσει»

Όπως είπαμε θα προσθέταμε σύντομα και άλλα μέλη στην ομάδα “Διακεκριμένα μέλη”.

Ξεκινάμε λοιπόν με τον @icetelli, που πάνω από 15 χρόνια προσφέρει ενεργά με τις γνώσεις του στο φόρουμ.

14 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ και δημόσια τους φίλους της Σ.Ο. για το διακριτικό.
Αγαπώ το Φόρουμ μας, έχω μάθει αρκετά εδώ μέσα, έχω γνωρίσει εξαιρετικούς ανθρώπους οπότε υπό μια έννοια η σχέση είναι σίγουρα αμοιβαία.
Είμαι σίγουρος ότι το αστέρι θα απονεμηθεί σε όσους πρέπει και σε άλλα παλαιότερα μέλη με ενδεχομένως λιγότερη ποσοτικά συμμετοχή, αλλά που η συνεισφορά τους είναι σημαντική.
Καλή δουλειά στη νέα συντονιστική ομάδα. @alk σιδεροκέφαλος!

18 «Μου αρέσει»

Και συνεχίζουμε με τους… @liga_rosa και @Ανθιμος

Ο @liga_rosa από το 2009 προσφέρει ανελλιπώς στο φόρουμ, όντας πάντα εκεί για να βοηθήσει μέλη του φόρουμ με τις γνώσεις του και την εμπειρία του.

Ο @Ανθιμος τα τελευταία χρόνια δεν διστάζει να προσφέρει απλόχερα τεκμηριωμένο υλικό γύρω από την ιστορία του ρεμπέτικου και των πρωταγωνιστών του.

Τους ευχαριστούμε πολύ και τους δύο.

16 «Μου αρέσει»

Σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή, αν και όπως ξέρετε είμαι ενάντια στις ιεραρχίες γενικότερα!
Το φόρουμ είναι σημαντικό κομμάτι της σύνδεσης μας με το ρεμπέτικο, με το καλό να ξαναπιάσουμε τις μαζώξεις να επανασυνδεθούμε και μεταξύ μας.

11 «Μου αρέσει»

Συγχαρητήρια κι από μένα στον Άνθιμο και τον Νίκο. Δίκαιο και για τους δύο.

Κι εμένα, που δεν έχω ακόμη καταφέρει να διαμορφώσω τόσο αντιεξουσιαστική συνείδηση, η έννοια της ιεραρχίας ειδικά στο φόρουμ μού προξενούσε αμηχανία. Μέχρι που από κάποια συζήτηση εδώ (με νεοεισερχόμενο μέλος που όμως είχε μακρά προϋπηρεσία σε διάφορα άλλα φόρουμ) αντιλήφθηκα ότι «ιεραρχία» είναι μάλλον κάτι σαν αργκό του χώρου, που δεν έχει να κάνει με προνομιακές εξουσίες.

3 «Μου αρέσει»

Μας βλέπω πιο πολύ σαν μια παρέα, αν κάποιος έχει την γενική αποδοχή (αρκετών έστω) δεν υπάρχει λόγος να επισημοποιείται κιόλας. Αν κάνω πατάτα ή αν είμαι εριστικός (όπως στο παρελθόν) τι σημαίνει αυτό το διακριτικό δηλαδή;
Δεν θα ήθελα να αλλάξει η αντιμετώπιση μεταξύ μας, θετική ή αρνητική, από ένα τέτοιο σήμα. Όλα αυτά με χαμογελαστή φατσούλα, μην παρεξηγηθουμε κιόλας!

5 «Μου αρέσει»

Η «κλασική» έννοια της Ιεραρχίας είναι εκείνη των σωμάτων Εθνικής Άμυνας και είναι, δεν ξέρω αν θα με συγχωρέσει ο Νικόλας ο συνονόματος, α – π - α – ρ – α – ί – τ – η – τ – η! Αν, την κρίσιμη στιγμή που η τακτική του εχθρού, στη μάχη, άλλαξε τα πράγματα και πρέπει η δική μας τακτική να προσαρμοστεί ανάλογα, η επιλογή «δημοκρατικής διαδικασίας» προς εξεύρεση της προσφορότερης λύσης, σίγουρα θα επέφερε χάσιμο της μάχης, πριν καν βγει απόφαση. Να προσθέσω πάντως ότι τη ρήση «Καλύτερα τη λανθασμένη απόφαση, παρά καθόλου απόφαση», σοφότατη και αυτή, την έμαθα όχι στο στρατό αλλά στα σεμινάρια για μάνατζμεντ που κάποτε παρακολουθούσα.

Ενώ λοιπόν, όταν πήγα στο Ναυτικό και μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα συνειδητοποίησα ότι βρίσκομαι σε μίαν οριζόντια γραμμή όπου όπου και να κυττάξω, δίπλα μου είναι συμμαθητές μου της σχολής μηχανικών, στην οποία με έστειλαν προκειμένου να ονομαστώ επίκουρος σημαιοφόρος / τεχνικός ενώ, όλοι ανεξαιρέτως οι πάνω απ’ τη γραμμή έχουν το δικαίωμα να με διατάξουν, και όλους ανεξαιρέτως τους υπόλοιπους μπορώ να τους διατάξω εγώ, εδώ στο φόρουμ ποτέ δεν είδα τα πράγματα απ’ αυτή την πλευρά και, όπως ήδη φάνηκε, ακριβώς το ίδιο έχουμε όλοι στο μυαλό μας: Μια παρέα, να περνάμε καλά και να οφελούμαστε όλοι.

7 «Μου αρέσει»

Μπορω να εχω και γω αστερακι χωρις να παρω τα καθηκοντα? Επι τιμης που λεμε?
Παιδια το φορουμ νιωθω οτι αρχιζει και ξαναζωντανευει, τι να λεμε. Μαλλον κατι καλο γινεται! Κρατατε γερα και αμα ξεφευγουμε καμια φορα, ολοι την ιδια καψα εχουμε!

8 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ θερμά -αν και αμήχανα- για την τιτλοδότηση.

Μου θυμίζει, τηρουμένων όλων των δυνατών αναλογιών, το αστέρι του ανθυπολοχαγού που μου δόθηκε τον τελευταίο μήνα της 28μηνης στρατιωτικής μου θητείας :slightly_smiling_face:

8 «Μου αρέσει»

Εγώ πάλι που δεν πήγα φαντάρος, νιώθω και λειτουργώ πολύ καλύτερα με ισότιμες σχέσεις όπου βρίσκομαι. Και εδώ που δεν είναι ούτε στρατός ούτε εταιρία, αλλά μια όμορφη παρέα, ας χαρούμε τις μουσικές μας σε καμία μάζωξη να γνωριστούμε από κοντά όσοι δεν γνωριζόμαστε ήδη.

3 «Μου αρέσει»

Εγώ που πήγα φαντάρος ξέρω ότι υπάρχουν στρατηγοί που είναι πολύ εντάξει τυπάκια, και λοχίες που νομίζουν πως είναι στρατάρχες, αν και τα ίδια συναντούμε και εκτός στρατοπέδου. Εύχομαι να μοιάσετε στους πρώτους :wink: .

1 «Μου αρέσει»

Πρόσεξε τα λόγια σου κουμπάρε, γιατί θα γίνουμε από δυο χωριά χωριάτες! :wink: Με καραβανά δε με έχουν ξαναπαρομοιάσει - κι ας γνώρισα κι εγώ και καραβανάδες που ήταν μια χαρά ξηγημένοι άνθρωποι.

3 «Μου αρέσει»

Συγχαρητήρια σε όλους και ειδικά στον @liga_rosa που τον ξέρω προσωπικά…

5 «Μου αρέσει»