Αγορά μπουζουκιού έως 300€

Καλησπέρα,

Πρόσφατα επειδή ακούω αρκετά ρεμπέτικα και λαϊκά αποφάσισα να πάρω μπουζούκι για να κάνω την πλάκα μου επειδή μ’ αρέσει…Σκοπεύω να μαθαίνω κάνα τραγούδι από το YouTube για αρχή και μελλοντικά ίσως κάνω και μαθήματα…Έτσι λοιπόν κοντά στον προϋπολογισμό μου (έως 300€) βρήκα ελάχιστα. Το μόνο που μου κίνησε το ενδιαφέρον ήταν το ΕΜ81 από τον ζαρανίκα. Και αυτό επειδή είναι σχετικά όμορφο εξωτερικά (κράξτε με) και επειδή έχουν και sound test στο YouTube. Αν έχει κάποιος άποψη παρακαλώ ας την παραθέσει. Να πω πως δεν ενδιαφέρομαι για μεταχειρισμένα και ότι δεν θα ήθελα να μαζέψω παραπάνω απο χρήματα και να δώσω ένα ποσό της τάξεως των 400-600€ για κάτι που ίσως δεν με απασχολήσει καιρό. Παραθέτω τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά από το μπουζούκι που προανέφερα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιους/όποιες απαντήσουν!

300 αγαπητε μου δυστυχως ειναι πολυ λιγα. Σε αντιθεση με την κιθαρα, το μπουζουκι δεν εχει τοσο μαζικη παραγωγη, οποτε το βιοτεχνικο επιπεδο σε τετοια μπατζετ, ειναι συνηθως καλο. To sound test του Youtube ειναι ενα Illusion. Το οργανο πρεπει να καθεται στα χερια μας και να το εχουμε δοκιμασει! Ο ηχος ερχεται δευτερος. Αλλωστε οσο μαθαινεις, καλυτερευεις και τον ηχο σου. Δεν εχω δοκιμασει κατι απο Ζαρανικα, αλλα απο Ματσικα, καποια των 500, ειναι ανελπιστα καλα! Για αρχη υπολογιζε καλυτερα 500-700 ευρω. Κανε υπομονη..

4 «Μου αρέσει»

Παρατηρησα οτι σαν καταστημα, ο Ζαρανικας, προσφερει και δοσεις. Αυτο ισως ειναι μια καλη λυση για να παρεις ενα καλυτερο και πιο ποιοτικο οργανο, χωρις να επιβαρυνθεις αμεσα με ενα μεγαλο ποσο. Γιατι πραγματικα πιστευω, οτι ενα κακο οργανο, θα σε απωθησει στο τελος.

3 «Μου αρέσει»

Με αυτά τα τα χρήματα και τέτοιου είδους όργανα, αυξάνεις κατά πολύ τις πιθανότητες σου να πετάξεις στον κάλαθο των αχρήστων την επένδυση που έκανες και να μη μάθεις να παίζεις καθόλου. Αντικειμενικά σε όλα τα χόμπι χρειάζεται να δαπανήσεις ένα χρονικό διάστημα στο οποίο θα πιέζεσαι να μάθεις το ίδιο το χόμπι για να σε κάνει να αρχίσεις να περνάς καλά με την ενασχόλησή του. Οπότε καλύτερα επένδυσε σε κάτι αξιοπρεπές της τάξης των 500€ όπως Στάμκος , Μάτσικας και τα λοιπά.

Επίσης συμφωνώ με τον φίλο που έγραψε ότι από ήχο δεν θα καταλάβεις και πάρα πολλά, το ίδιο το όργανο θα είναι αυτό που θα σε κάνει να θες να συνεχίσεις ή όχι την ενασχόλησή σου. Τον ήχο αντικειμενικά θα παλεύεις μέρα τη μέρα να τον βελτιώσεις εσύ ο ίδιος, όταν το όργανο είναι αξιοπρεπές ως προς την τοστιέρα του και το πιάσιμο συνολικότερα..

3 «Μου αρέσει»