Μπουζούκι 500-1000ευρω

Καλησπέρα σε όλους είμαι νέο μέλος, θέλω να ξεκινήσω το μπουζούκι αλλά δεν έχω καταλήξει 3χορδο η 4χορδο τα τραγούδια του δυονισιου, καρρα οικονομοπουλο κλπ. Διαθέτω 500ευρω αλλά αν αξίζει να πάρω με 1000 ευρώ θα πάρω το θέμα μου είναι ότι μένω Γερμανία και δεν μπορώ να βρω κάπου που να πουλάνε εδω εκτός από το thomann και δεν μπορω να πάω να τα δοκιμάσω είναι πολύ μακριά από εδω που μένω. Είμαι ανάμεσα σε Ζοζέφ και ματσικας μάλλον προς το 4χορδο μπορεί να με κατευθύνει κάποιος έμπειρος?

καλο θα ηταν αν εχεις καποιο γνωστο εδω στην ελλαδα να το αγορασει αυτος για σενα.

1 «Μου αρέσει»

Λογικά με τέτοιο ρεπερτόριο σε 4ο χορδο να πας. Μια καλή λύση είναι ο μάτσικας σε αυτά τα λεφτά. Αλλά πιστεύω και με 1000 ευρω μπορείς να βρεις πάρα πολύ καλό μπουζούκι από οργανοποιό. Απ’ όσο ξέρω πολλοί οργανοποιοί στέλνουν και εξωτερικό αλλά το θέμα είναι να τα δοκιμάσεις και από κοντά. Για αρχή τσέκαρε βιντεάκια στο youtube από διάφορους κατασκευαστές [κατσιφης, παισιος, αναστασάκης (κάβουρας), στάμκος, Μάριος και Μικης Κοτσές (το ταξίμι) και πολλοί άλλοι]. Γερμανία νομίζω υπάρχει ο οργανοποιός Σταύρος Τουτάλας, αλλά εκεί νομίζω δύσκολα θα βρεις κάποιο όργανο σε αυτά τα λεφτά (δεν είμαι και σίγουρος).

3 «Μου αρέσει»

Καλώς ήλθες φίλε και καλές συζητήσεις να έχουμε.

Με επιφύλαξη όσα θα αναφέρω παρακάτω.

Μπουζούκια Ζοζέφ = Στολλας
Μπουζούκια Ματσικας = Ματσικας

Θα σου πρότεινα Ματσικα και δεν χρειάζεται καν να φτάσεις το 1000αρικο.

Σχετικά με τους κατασκευαστές δεν θα το πρότεινα, όταν μιλάμε για αρχάριο 8χορδο παίκτη που ζει στην Γερμανία, πιο εύκολα θα καείς στο ζέσταμα αν μπλέξεις με μαστορους πάρα θα το χαρείς.

Ελπίζω να χαρείς το ξεκίνημα σου και το όργανο σου ότι απόφαση και αν πάρεις.

4 «Μου αρέσει»