"Ήρθ' ο χειμώνας" του Καπλάνη

Σας παρακαλω να με πληροφορησετε αν γνωριζετε ποιος τραγουδαει στη πρωτη εκτελεση του “Ηρθε ο χειμωνας” του Καπλανη.

Ευχαριστω

Αγγελε αν δεν μ’απατα η μνημη μου πρεπει να ειναι η Μαιρη Λιντα.

Θα το κοιταξω σπιτι και σου ξαναλεω

Aγγελε τελικα καλα θυμομουνα

Ειναι οντως η Μαιρη Λιντα σε ηχογραφηση του '53. Για την ακριβεια ειναι στο δισκο Parlophone B-74275 και στην αλλη πλευρα υπαρχει επισης ενα τραγουδι του Καπλανη με τιτλο “Ψιλη βροχη”. Ερμηνευουν ο Γιαννης Μπαφουνης, η Μαιρη Λιντα και καποιος(α) Φ.Δουση - οποιος γνωριζει το τριτο ατομο ας βοηθησει

  • ΗΡΘΕ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ [Κώστα Μάνεση - Κώστα Κοφινιώτη - Κώστα Καπλάνη] (Μαίρη Λίντα - Φώτης Δούσης) (PARLOPHONE B.74275, 1953).
  • ΨΙΛΗ ΒΡΟΧΗ [Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου - Κώστα Μάνεση] (Γιάννης Μπαφούνης-Σαμιώτης - Μ. Λίντα - Φώτης Δούσης) (PARLOPHONE B. 74275, 1953).

Σ.Π.

Χρηστο κατα πασα πιθανοτητα ο τριτος τραγουδιστης ειναι ο Δουσης φωτης, διοτι με αυτο το ονομα τον αναφερει ο φιλος που ανεβασε το τραγουδι αυτο στο site που βρισκουμε τα τραγουδια,και φυσικα πρωτη ερμηνευτρια η Λιντα και ο Μπαφουνης που εχει και το παρατσουκλι “Σαμιωτης”.
Σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια

Αγγελος

“…που τα εχει κατακεχωρημενα στο σκληρο του …μυαλου του και δεν χρειαζεται να τα ψαχνει χειρωνακτικα οπως συμβαινει με μενα”.

Άγγελε σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, με κολακεύουν, όμως η αλήθεια βρίσκεται αλλού.
Κάποτε -και μέχρι ενός βαθμού- μπορεί να συνέβαινε να λειτουργούσε η μνήμη μου πολύ καλά, όχι όμως τόσο καλά τώρα.
Δεν υπάρχει κανένας …“σκληρός” στο μυαλό μου (μάλλον από 'δω και έπειτα, δυστυχώς, το μυαλό βαδίζει προς το …“μαλακό”…!).
Μεταξύ αστείου και σοβαρού, θα πρέπει να ομολογήσω (και να αυτο-απομυθοποιηθώ) ότι το “μυστικό” μου -μιας και είσαι απληροφόρητος- βρίσκεται στη …βάση δεδομένων μου (“Multimedia Disk Collection Manager”) και στα …πολλά χρόνια που την …“ταΐζω” με σωρεία στοιχείων!..

Σ.Π.

Σάκη ασφαλώς και η βάση δεδομένων ειναι σε μεγάλο βαθμό καθοριστικός και ακρως διευκολυντικός παράγοντας για τις περισσότερες εργασίες που πρέπει να φέρουμε σε πέρας.Ενας ωκεανός πληροφοριών ομως θα ηταν μάλλον αχρηστος για να μην πω επικίνδυνος αν δεν ειχε οργανωθεί με συστημα κριση και προπαντός αγαπη και μεράκι για το αντικέιμενο.Συνεπώς εσυ κολυμπάς με ανεση σε αυτόν τον ωκεανό,που σημαίνει οτι συνεργούν ολες οι προυποθέσεις που ανέφερα.
Τέλος,ετσι για να εκμεταλευτώ και γω λιγάκι την"βάση" θα ηθελα να μου πεις,αν γνωρίζεις,αν ο Τσαουσακης εχει πει τον “ψαρα” του μητσάκη.
Αυτά και καλό πρωινό.

Α.Ν

Πράγματι Άγγελε, ακριβώς έτσι είναι, όπως τα λες.
Όσο για την ερώτησή σου, δες στο παρακάτω thread.
Έχει την απάντηση στο ερώτημά σου.

Σ.Π.