Έφυγε και ο Μπάμπης Μπακάλης

Ενας ακομα δημιουργος του ρεμπετικου φευγει !!

Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΠΑΚΑΛΗΣ εγραψε κι αυτος τη δικη του ιστορια στο ρεμπετικο τραγουδι και στο λαικο αργοτερα, δινοντας ιδιως στον ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ παρα πολλα τραγουδια του αλλα και σε πολλους μεγαλους λαικους τραγουδιστες οπως ΠΟΛΥ ΠΑΝΟΥ, ΚΑΙΤΗ ΓΚΡΕΥ, ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ κ.α.

Ειχαμε την τυχη να τον γνωρισουμε καλοκαιρι του '82 ή '83 στην ιστορικη ταβερνα “Φακα” στα Χανια καθως παραθεριζε και ηρθε μονος του και καθησε μαζι, εμεις ειμαστε καθε βραδυ εκει πολυς κοσμος καθε καρυδιας καρυδι ρεμπετολαγνοι, χωρις να μας πει ποιος ειναι. Καποιος φιλος τον καταλαβε και μετα οπως ηταν φυσικο η βραδυα εξελιχθηκε με αυτον πρωταγωνιστη, οπου παιρνωντας το μπουζουκι και παιζοντας ρεμπετικη κι ωραια πεννια και βλεποντας οτι ειμαστε φουριοζοι και παιζουμε μαστουρορεμπετικα ξεκινησε με το “Μη χειροτερα Θεε μου” του Τσιτσανη !! Ενας απλος, λαικος ανθρωπος, προσεγγισιμος και ταπεινος και μεγαλος μουσικος !!

Ας ειναι κατευωδιο για τον Μπαμπη Μπακαλη, οι ευχες μας το ρεμπετικο και το λαικο μας τραγουδι που υπηρετησε πιστα τοσα χρονια να μην σβησει ποτε !!

υγ
Σε ερωτηση μου τοτε για το καυτο θεμα που ανεφερεται πιο πανω, μου ειπε οτι βγαινοντας απο τη Μακρονησο το '49-'50 καπου εκει, αναγκαστηκε να δωσει στον Τσιτσανη το “Καποια μανα” και το “Κανε λιγακι υπομονη”.
Ετερον ουδεν …