Άρθρο για τους Έλληνες οργανοποιούς στο Newsbomb 03.07.2021

4 «Μου αρέσει»

Kαι ο δικός μας Νίκος Νικολάου στο άρθρο!

(μόλις τώρα αξιώθηκα να το διαβάσω….)

5 «Μου αρέσει»

Δεν έκανα την σύνδεση όταν διάβασα το άρθρο ούτε για μια στιγμή.
Sorry Νίκο !

1 «Μου αρέσει»

Eμβολιαστείτε να τελειώνουμε, μπας και καταφέρουμε καμμιά μάζωξη,την έχουμε ανάγκη!

Από μένα ισχύει πάντα αυτό που είπα πριν καιρό: "Αν ξέρω ότι θα υπάρχουν και ανεμβολίαστοι / -ες στη μάζωξη, εγώ δεν θα έρθω.

3 «Μου αρέσει»

Νίκο κατανοητό και σεβαστό. Αλλά δεν μπορείς να διασφαλισεις ότι κάποιος λέει την αλήθεια.
Δεν ξέρω σε τι κλίμα γίνονται οι μαζωξεις αφού σας ήρθα στο φόρουμ λίγο πριν τον Covid αλλά φαντάζομαι ότι σε μια τέτοια συνάντηση θα πρέπει να αρκεστούμε στην εκάστοτε προσωπική υπευθυνότητα του καθενός και ελπίζω να μην ακούγομαι σαν δελτίο ειδήσεων.

Στις συγκεντρώσεις μας, θεωρούμε όλοι όλους φίλους. Φυσικά και μπορεί κάποιος να πει ψέμματα, αν αυτό είναι επιδίωξή του. Αν όμως, δεδομένης της σχετικής δικής μου τοποθέτησης συμβεί κάτι τέτοιο, και να είμαστε όλοι σίγουροι ότι αργά ή γρήγορα η αλήθεια πάντα θα μαθευτεί, τέτοιου είδους ψέμμα είναι συμπεριφορά πολύ χειρότερη από το να μην εμβολιάζεσαι, που είναι του καθενός αναφαίρετο δικαίωμα βεβαίως. Δεν θα ήθελα να θεωρώ φίλο μου έναν τέτοιον ψεύτη. Το λέω όσο πιο ξεκάθαρα μπορώ.

Δεν παίζει ρόλο το εμβόλιο.Και εγώ το έκανα αλλά αν εγώ δεν προσέχω και έρχομαι χωρίς τα στοιχειώδη σε επαφή με κόσμο πως μπορώ να έρθω μετά και στην μάζωξη?Το πιο σωστό είναι η ατομική ευθύνη του καθενός.Όποιος δεν αισθάνεται 100% καλά θα ήταν καλύτερα να κάτσει σπίτι.Το ότι κάποιος έκανε το εμβόλιο δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κολλήσει ή να μην το μεταδώσει.Χώρια που κάποιος μπορεί για λόγους άλλους να μην το έχει κάνει.
Βγήκαμε εκτός θέματος όμως.

Αυτό! Νομίζω δεν χρειάζεται να το συνεχίσουμε αυτό το θέμα αυτή τη στιγμή.

1 «Μου αρέσει»

Όχι, χρειάζεται, Χρήστο. Είχα αρχίσει να σου γράφω προσωπικό μήνυμα, αλλά ίσως είναι ειλικρινέστερο να το συζητήσουμε ανοιχτά, δημόσια. Η επόμενη μάζωξη του φόρουμ είναι αναγκαία το συντομότερο δυνατό, όλοι οι πρό κόβιντ φίλοι ξέρουμε το γιατί. Οι υπόλοιποι, οι νεώτεροι, σίγουρα το φαντάζονται. Και βεβαίως, οι πρώτοι που θα έπρεπε να επιδιώξουν να συμμετέχουν είμαστε εμείς, η συντονιστική ομάδα. Έστω και ένας μας να λείψει από την επόμενη μάζωξη, θα είναι κάτι που θα έπρεπε να το αποφύγουμε, τουλάχιστο όσοι μένουμε Αθήνα. Θεωρώ λοιπόν, σε ό,τι αφορά εμένα προσωπικά, αναγκαίο να συμμετάσχω. Έχω εμβολιαστεί, κι εγώ και η σύζυγός μου και η κόρη μου, και ουσιαστικά όλοι οι φίλοι / συγγενείς. Όμως η σύζυγός μου, η Χριστίνα, έχει εδώ και 4 – 5 χρόνια ένα αυτοάνοσο νόσημα λόγω του οποίου πρέπει να παίρνει ένα ανοσοκατασταλτικό φάρμακο. Άν τώρα εγώ μολυνθώ από κόβιντ, μπορώ από κεί και πέρα να μολύνω όποιον βρεθεί κοντά μου, άρα και την σύζυγό μου ή την κόρη μου, που ζούμε στο ίδιο σπίτι. Για την κόρη μου, η πιθανότητα είναι απειροελάχιστη και την αποδέχομαι, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για την γυναίκα μου, επειδή παίρνει ανοσοκατασταλτικά. Αυτός είναι και ο λόγος που ήδη δήλωσα ότι αν υπάρχουν ανεμβολίαστοι στην παρέα, εγώ δεν θα έρθω. Δεν μου αρκεί να βασιστώ στην ατομική ευθύνη του καθενός: Παίζεται η υγεία και η ζωή ενός ανθρώπου και αυτό πρέπει να το γνωρίζουμε όλοι μας και μάλιστα, όσο νωρίτερα το γνωρίσουμε, τόσο καλύτερα για την εξέλιξη της πανδημίας, που τελικά όλους μας αφορά.

3 «Μου αρέσει»

Συμφωνώ απόλυτα κ. Νίκο.

Αλλά δυστυχώς, μάζωξη δεν μας βλέπω πριν το τέλος του Σεπτέμβρη, ή προς Οκτώβρη. Κυρίως γιατί πολλοί φίλοι δεν έχουν προλάβει ακόμη να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους. (από Αύγουστο λογικά οι περισσότεροι άνω των 18 θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι). Θα ήταν κρίμα να μην έρθουν γιατί δεν νιώθουν ασφαλείς.

Ας κάνουμε τη συζήτηση αυτή τότε λοιπόν, που θα είναι αλλιώς σίγουρα τα δεδομένα (άγνωστο προς ποια κατεύθυνση -καλή/κακή- εγώ, ως αισιόδοξος, πιστεύω ότι όλοι θα εμβολιαστούμε και όλα θα είναι πολύ καλύτερα).

(Υ.Γ: Εγώ εμβολιάστηκα πριν σχεδόν 3 εβδομάδες με Johnson! Κάτι δέκατα έκανα το βράδυ και μετά όλα πήγαν καλά. Όταν το έκανα ένιωσα μια ανακούφιση ομολογουμένως!)

4 «Μου αρέσει»

Ας ελπίσουμε, γιατί μπορεί και να πάνε άσχημα τα πράγματα… Αλλά ας παραμείνουμε αισιόδοξοι!

3 «Μου αρέσει»