Έχουμε τεχνικό θέμα;

δε μου λέτε?
2-3 μερες τωρα αργεί η είσοδος η κολλάει η δεν μπαίνω καν.
αυξήθηκε η ασφάλεια η εχω εγω θέμα?

1 «Μου αρέσει»

Μάλλον είναι γενικό το φαινόμενο.Και σε εμένα αργεί να μπει ή δεν μπαίνει.

2 «Μου αρέσει»

Υπάρχει πρόβλημα και σε μένα…

1 «Μου αρέσει»

Όλη μέρα χτες και προχτές μία μπορούσα να μπω/δημοσιεύσω και δέκα δεν μπορούσα. Νομίζω ότι σήμερα δεν έχω πρόβλημα, αν και εσείς βλέπω να το αναφέρετε σήμερα.

Την ευθύνη έχει αναλάβει κάποιος Ντισκόρς.

(Κ. Σπύρο, είδα αυτό που μου ζήτησες να διορθώσω αλλά δεν έχω μπορέσει μέχρι στιγμής…)

1 «Μου αρέσει»

το εγραψα απο κατω.
οταν βρεις χρόνο το διορθώνεις αν θέλεις.

mr Αδμήνορα είμαστε ΟΚ?
παλι τα ίδια Σήμερα.

και θεώρησα χρήσιμο να μαθω περισσότερα για τις ιώσεις του χειμωνα.

“Οι χειμερινές ιώσεις αναπτύσσονται σε 4 στάδια με έντονα συμπτώματα: Στάδιο 1 – αρχικά σημάδια-1η μέρα : αδυναμία, ατονία, εκνευρισμός, προσπάθεια αντιμετώπισης της κατάστασης. Στάδιο 2 – εξέλιξη συμπτωμάτων 2η 3η μέρα: κούραση χωρίς ενέργεια, έλλειψη όρεξης & έντονη επιθυμία απομόνωσης.”

Καλησπέρα, ναι δυστυχώς είχαμε τεχνικό θέμα το οποίο και καταφέραμε μετά από αρκετή προσπάθεια να το διορθώσουμε. Χρειάστηκε να μεταφέρουμε το φόρουμ σε μεγαλύτερο σύστημα.

Το φόρουμ τώρα λειτουργεί κανονικά και αρκετά πιο γρήγορα από πριν!

7 «Μου αρέσει»

Παιδιά, δεν θα ήταν λογικό τα παλαιά μέλη όπως η αφεντιά μου, να συμμετέχουμε κάπως στο κόστος λειτουργίας του φόρουμ;

2 «Μου αρέσει»

ναι ας το κουβεντιάσουμε

1 «Μου αρέσει»

Ευγε Χρήστο. θαύμα!
ποτέ δεν θα φανταζόμουν οτι μπορεί να γίνει και τόσο γρήγορο!
φτου, να μη το ματιάσουμε :pray:

Βεβαίως να το κουβεντιάσουμε.Γνωρίζω ότι ο Γιώργος (αδμίνορας), ήταν κάθετος σε αυτό, αλλά οι καιροί αλλάζουν, και αν πρέπει,να το κουβεντιάσουμε να γίνει.

Θα μπορούσε να γυρίσει ένα κουτί στη μάζωξη και ο καθένας να βάλει τον οβολό του. Για τι κόστος μιλάμε;

1 «Μου αρέσει»

Δεν νομίζω ότι είναι κομψή μια τέτοια κίνηση.Αν το πρόβλημα είναι οικονομικό,- θα μας το πει ο Γιώργος ή ο Χρήστος-, και τότε μπορεί να δωθεί ένας λογαριασμός, όπου ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει όπως μπορεί, και όσο μπορεί, και εκεί τελειώνει το θέμα.Με κάθε σεβασμό στην άποψη του Νικόλα, το κουτί θυμίζει και λίγο έρανο, και νομίζω ότι δεν είμαστε σε τέτοιο σημείο…Αν πάλι κάνω λάθος, και η άποψη του Νίκου συζητιέται…

2 «Μου αρέσει»

Καταλαβαίνω πώς το λες και δεν θα ήθελα να φανεί έτσι. Όμως για μένα δεν σημαίνει έρανος, παρά ελεύθερη συνεισφορά.

Για ελεύθερη συνεισφορά μιλάω και εγώ, αλλά με άλλον τρόπο.:grinning::grinning::grinning:

1 «Μου αρέσει»

Ναι, αλλά ο έρανος έχει την έννοια της φιλανθρωπίας (κάθετα) και όχι της συμμετοχής (οριζόντια).

Ε νομίζω… ότι οι περισσότεροι φίλοι του φόρουμ, είναι και φιλάνθρωποι,κι φιλόζωοι.:innocent::innocent::innocent:

3 «Μου αρέσει»

Για να εξηγήσω και λίγο πιο πολύ τι είχε συμβεί… όσο μεγαλώνει το φόρουμ (σε αριθμό μηνυμάτων και θεμάτων) τόσο πιο βαρύ σε απαιτήσεις γίνεται. Δηλαδή για παράδειγμα μια αναζήτηση αντί να πρέπει να ψάξει σε 1000 θέματα, πρέπει να ψάξει σε 10.000 και ούτω καθ’ εξής. Επιπλέον, καθώς η πλατφόρμα μας εξελίσσεται, οι νέες δυνατότητες που παρέχει (chat, προηγμένη αναζήτηση κτλ) απαιτούν περισσότερους πόρους.

Αυτό μεταφράζεται σε μεγαλύτερες απαιτήσεις σε επεξεργαστική ισχύ κυρίως αλλά και σε RAM, εύρος ζώνης δικτύου και άλλα τέτοια τεχνικά. Η τελευταία φορά που κάναμε αναβάθμιση συστήματος ήταν το 2018, όπου τότε περάσαμε στην νέα πλατφόρμα. Η τότε αναβάθμιση μας έβγαλε πάνω από 6 χρόνια, αλλά τους τελευταίους μήνες το σύστημα είχε αρχίσει να γίνεται αρκετά πιο αργό. Ήλπιζα ότι θα καθυστερήσω λίγο την ανάγκη αναβάθμισης, αλλά τελικά το σύστημα κατέρρευσε νωρίτερα, οπότε εκτάκτως μετέφερα την πλατφόρμα σε νέο σύστημα.

Το νέο σύστημα είναι επί πολλές φορές πιο γρήγορο από το παλιό, με πολύ περισσότερη επεξεργαστική ισχύ. Για όσους γνωρίζουν, περάσαμε από εικονικό μηχάνημα σε (VM) σε πραγματικό μηχάνημα (dedicated server). Δηλαδή πολύ κοινά, αντί να μοιραζόμαστε ένα μηχάνημα με άλλους αρκετούς (και άρα να ενοικιάζουμε ένα κομμάτι μηχανήματος), νοικιάζουμε ένα ολόκληρο μηχάνημα για εμάς.

Ελπίζω να μας βγάλει για τα επόμενα 6 χρόνια τουλάχιστον! :slight_smile:

7 «Μου αρέσει»

Μπράβο σας! Αυτό σημαίνει και αυξημένο κόστος;

Ναι, κάθε αναβάθμιση δυστυχώς είναι και μεγαλύτερο κόστος. Η διαφορά μεταξύ του να βρισκόμαστε σε εικονικό μηχάνημα και να έχουμε πραγματικό μηχάνημα (dedicated) είναι πάνω από το διπλάσιο σε κόστος.

3 «Μου αρέσει»