Νίκος Βραχνάς

Σκύλα μ έκανες και λυώνω

[Ο σπουδαίος ερασιτέχνης Πειραιώτης μπουζουξής Νίκος Βραχνάς, σε μία σπάνια ερασιτεχνική βιντεοσκόπηση].
Προσφορά καρδιάς από τον μαθητή του Κώστα (kotsos32) .

Nasai kala Antoni gia ta kala sou logia .Me exei sigkinisei to endiaferon sou kai i agapi sou gia ton Niko!!O filos sou o Kostas.

Κώστα,
εγώ σ΄ευχαριστώ για το σπάνιο ντοκουμέντο από την προσωπική σου συλλογή.
Καλώς ήλθες στο Φόρουμ.

Θερμαστής

[Νίκος Βραχνάς στα 1992 σε βίντεο του Κώστα (neapoliotis)]

και ο περίφημος …αλανιάρης…του μεγάλου Μάρκου.

[ο σπουδαίος ερασιτέχνης Νίκος Βραχνάς, σε βίντεο του Κώστα (neapoliotis)]

O Alaniaris me ton Niko Braxna .Afieromenos gia parti sou Antoni!!Kotsos apo Neapoli kai katoikos
Germanias!

Καλώς ήλθες στο Ρεμπέτικο Φόρουμ neapoliotis!

Αξίζει οι φίλοι του Φόρουμ να δουν και τα δικά σου βιντεάκια

Πρεπει ολοι να δουν αυτα τα βιντεο για να κατανοησουν πως παιζεται σωστα το πσλιο ρεμπετικο και πως επιβιωσε μεχρι τις μερες μας μεσα απο το παιξιμο του Μεγαλου Νικολα

1 «Μου αρέσει»

Συνοπτικά όλο το αφιέρωμα (με νέα βίντεο).

:109:ένα μπράβο είναι πολύ λίγο .Αυτό είναι όταν λέμε παίξιμο με ψυχή :088:,δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας αρκεί να γουστάρεις αυτό που παίζεις να το νιώθεις :246:και τότε θα το νιώσουν και άλλοι ακόμη και μέσα από τον υπολογιστή:043:

o Νικος δεν επεδιωξε ποτε να γινει επαγγελματιας παρολο οτι ειχε παρα πολλες προτασεις απο fan του οπως Ο Παναγιωτης Κουναδης,Ο Σπυρος Παπαιωαννου,Ο Charles Howard κ.α
Εζησε ολους τους παλιους μαγκες του Πειραια αλλα εμεινε πιστος στο στυλ του μεντορα του Μαρκου Βαμβακαρη και ολως των πλανοδιων μπουζουξηδων του Πειραια.
Ενας δισκος που ετοιμαζε το 1980 για την columbia παρεα με τον Θαναση Αθανασιου η Πειραιωτη κοπηκε στη λογοκρισια ,εχωντας ακουσει καποια λιγα demo απο αυτο θα πω οτι αν εβγαινε ο δισκος τοτε θα μιλαγαμε για ακριβης αναβιωση του υφους του Περαιωτικου στυλ.Δυστυχως εφυγε σχετικα νεος σε ηλικια 67 ετων ,οσι απο εμας τον γνωρισαμε αισθανομαστε πολυ τυχεροι και ευτυχεις.Τα video που ανεβασε ο φιλος Κωστας απο την Γερμανια ειναι ενας μικρος φορος τιμης και αξιζουν πολλα συγχαρητηρια.Παρολο οτι τον αδικει σε σχεση με αυτο που ηταν στην πραγματικοτητα ειναιπολυ σημαντικο ντοκουμεντο.

1 «Μου αρέσει»

Ο Νικος ειχε ολα αυτα που μπορει να καταλαβει κανεις απο τον τον ορισμο Ρεμπετης!!!
Μεγαλος μαγκας,με μια ατελειωτη χρυση καρδια.Δεν χαλαγε χατηρι.
Αλλοι καιροι τοτες.Οικογενεια με πολλα παιδια ,δεν ηταν ολα ευκολα.Στα παλια,στο Μοναστηρακι,στο παζαρι…εφτιαχνε κανα γραμμοφωνο!!!Αλλα οπου εβρισκε ευκαιρια εριχνε και τις πενιες του.
Πραγματικα οταν επαιζε μπουζουκι και τραγουδουσε,εφευγε σε εναν αλλο κοσμο.Μαγικο για αυτον.Για αυτο το τραγουδι του σου τρυπαγε τα κοκκαλα.Το αισθανοταν.Και σε επερνε μαζι του σε αυτον τον κοσμο.
Μεσω του Νικολα μπορουσε να φανταστει κανεις πως ηταν οι Χρυσες Εποχες του Ρεμπετικου.Και ειδικοτερα της Πειραιωτικης Σχολης. Γεια σου Μουστακια!!!
Ας εισαι καλα εκει που εισαι μαγκα μου!!!

Κωτσος

1 «Μου αρέσει»

Πάμε Στράτο μάγκικα…Άλα Νικόλα, φύγαμε …:246:

[ Ο σπουδαίος ερασιτέχνης Νικόλας Βραχνάς, από ραδιοφωνική εκπομπή του 1982 με εισαγωγικά σχόλια του].

Προσφορά του μέλους Κώστα (neapoliotis), φίλου και μαθητή του.

ειναι απο τις φορες που ζηλευω με την καλη εννοια αυτους που ειχαν την χαρα να γνωρισουν στην ζωη τους τετοια ατομα σαν δασκαλους και σαν φιλους
νασαι καλα εκει που εισαι δασκαλε γιατι ειναι δασκαλος και για αλλους που δυστυχως δεν τον γνωρισαν…

" λέμε κανά τραγουδάκι του φίλου μας του Κερομύτη… "

[ Ο σπουδαίος ερασιτέχνης Νικόλας Βραχνάς, από ραδιοφωνική εκπομπή του 1982].

"…τι θα κάνουμε κι εμείς τα ντερβισάκια,
μας λιγώνουν και μας πιάνουν τα μεράκια" :246:

[ Ο σπουδαίος ερασιτέχνης Νικόλας Βραχνάς, από ραδιοφωνική εκπομπή του 1982].

Και ο "Θερμαστής"

από την ίδια ραδιοφωνική εκπομπή του 1982, παραγωγής της Άννας Ραγκούση,
προσφορά του μέλους και φίλου Κώστα (neapoliotis).

Θα ηθελα να ευχαριστησω ολους αυτους που δειχνουν την αγαπη τους για τον Νικο Βραχνα.
Με αυτην την ευκαιρια και τον φιλο τον Σταυρο που μου εδωσε τις καθαρες ηχογραφησεις του Νικου απο την ραδιοφωικη εκπομπη του 1982.
Ισως τωρα μετα απο τοσα χρονια να αναγνωριστει το μεγαλειο αυτου του ανθρωπου,που οταν ηταν ζουσε δεν του δωθηκε η ευκαιρια να γινει γνωστος στο ευρυτερο κοινο!!!
Σας χαιρετω ολους.
Κωστας.:088:
Ολο το αφιερωμα για τον Μουστακια!!!

Δεστε και αυτο μαγκες!!!:089:

Μια από τις καλύτερες στιγμές της σειράς.
Πριν μήνες μας το υπέδειξε ο “φοβερόςΣΤΑΥΡΟΣ Κ(ουρούσης).
Έτσι και σιγά-σιγά ήρθαν στην επιφάνεια όλα αυτά τα ντοκουμέντα με τον Μουστάκια.
Μπράβο σας ντερβισόμαγκες.
:110: