National geographic λαικό τραγουδι

Για ριχτε μια ματια εδω…

http://www.nationalgeographic.gr/laikotragoudi/

Δυστυχως δεν εχω τηλεοραση (εδω και 15 χρόνια) και δεν το ειχα παρει χαμπαρι νωρίτερα. Ελπιζω να μην εχει αρχισει η κυκλοφορια. Αν και δεχονται και παραγγελίες απ’ οτι είδα.

Συνηθως το national geographic κανει σωστες δουλειες.

Με την άποψη αυτή δεν συμφωνούν όλοι: πρόσφατα διάβαζα για ένα χοντροειδέστατο λάθος τους, αφού δημοσίευσαν μια φωτογραφία με Καζαντζίδη, Νταλάρα , Άκη Πάνου κλπ. κακόβουλα «πειραγμένη» ψηφιακά, με αφαίρεση της φιγούρας του Γεραμάνη και αντικατάσταση από φωτογραφία του Μπιθικότση.

ναι αυτο το είδα και εγω
οντως λαθος τους

Λαθος στο τετραγωνο…

http://www.rembetiko.gr/forums/showthread.php?21900-�-���������-�������-���-��-������.��-������-���-������-���-National-Goegrafic#post193627

Η έκδοση είναι πολυτελής, περιέχει κάποιες παρτιτούρες, στίχους, φωτογραφίες, κείμενα, επιμέλεια Λιάβας κ.α. Η μόνη δική μου ένσταση είναι το κόστος, το οποίο συνολικά φτάνει κοντά στα 275 ευρώ για όλη τη σειρά (22 τόμους)…
Κι έχει επίσης πλάκα πάντως που το NATIONAL GEOGRAPHIC υπογράφει μια σειρά για το λαϊκὀ τραγούδι, σαν να είναι είδος υπό εξαφάνιση ή λες και οι τραγουδιστές είναι τίποτα σαύρες στην Κένυα…

μολις το είδα
εχω και αλλη ενσταση
Οι παρτιτουρες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ
δεν εχουν τα πατηματα ουτε τη χρήση της πενας. Νομιζω ότι θα επρεπε μιας και απευθυνεται σε εμας κυρίως που ασχολουμαστε με το όργανο. Τα κειμενα δε μπορω να τα σχολιασω καθώς δεν εχω τις γνωσεις.
Οι παρτιτουρες ηταν ΜΟΝΟ 10

Δεν συμφωνώ με αυτό που λες. Οι παρτιτούρες πρέπει να προσφέρουν ορθή καταγραφή της μελωδικής γραμής και των συγχορδιών, ώστε να είναι προσιτές σε κάθε είδους οργανοπαίχτες.
Σε κάθε περίπτωση, θέλω λίγο να μελετήσω τον α΄τόμο αναλυτικά και να σας μεταφέρω μια πιο πλήρη εικόνα.

Δε γνωρίζω για τη συγκεκριμένη έκδοση αλλά γενικά το Νάσιοναλ [ εκτός απ΄τις σαύρες και τους βραδύποδες κ.λ.π. ΄] στα άλλα δεν είναι να το εμπιστεύεσαι απόλυτα , πολλές φορές ‘’ κάνουν λάθη ‘’…

Αγόρασα το πρώτο τεύχος της σειράς.Παρά τις επιμέρους ενστάσεις κι αντιρρήσεις νομίζω πως είναι σοβαρή και προσεγμένη δουλειά.Στα κείμενα αναλύεται ικανοποιητικά το πνεύμα και η στάση ζωής,που εξέφραζαν τα πρώτα τραγούδια του Καζαντζίδη, ενώ μεγάλο πλεονέκτημα της συλλογής είναι η εξαιρετική εργογραφία, που παρατίθεται.Εκεί θα βρει κανείς όχι μόνο τη χρονολογία και τους κωδικούς των εταιρειών,αλλά και τους μουσικούς που συμμετείχαν στην ηχογράφηση.

Τί καριέρα να έκανε άραγε, η μνημειώδης αυτή έκδοση, με αναφορά σε Καζαντζίδη, Μπιθικότση και Γαβαλά μόνο; Χαρακτηριστικό πάντως της εποχής: η λαϊκή μουσική ανήκει στις φίρμες και μόνο. Τραγουδοποιοί δεν υπάρχουν.