Download - Upload Rapidshare Αβέρτα!

http://rapidshare.de/files/6183833/22-__924___917___925___913____928___913___929 ___913___928___927___925___927_.mp3.html](http://rapidshare.de/files/6183833/22-__924___917___925___913____928___913___929___913___928___927___925___927_.mp3.html

Ανέκδοτη ηχογράφηση στο Καφωδείον της Λειβαδείας.
Γιώργος Τζώρτζης - Μ’ενα παράπονο

Κώστα Φέρρη, αφού αναφέρθηκες στο γνωστό επεισόδιο με τα μπεμόλια του Τσιτσάνη, να σου πώ ότι αύριο πάω στην Ύδρα όπου θα αναφερθώ στο θέμα, φυσικά ευχαριστώντας σε για τις λεπτομέρειες που είχες την καλωσύνη να μου γνωρίσεις. Πάντως, το έψαξα λίγο παραπάνω και ανακάλυψα ότι ο δίσκος Αλανιάρα απ’ τον Περαία (κάθε βράδυ θα ΣΕ περιΜΕνω) βγήκε το 1936 (έχω αριθμούς δίσκων και μήτρας) δηλαδή πρό λογοκρισίας. Ίσως ο Τσιτσάνης πράγματι να διόρθωσε τη δίεση του Μάρκου, γιατί το τραγούδι ηχογραφήθηκε χωρίς δίεση) αλλά ανεπίσημα και όχι μέσα από την “επιτροπή” του Μεταξά που συγκροτήθηκε οπωσδήποτε αργότερα. Και πάλι σε ευχαριστώ. Και είναι πάντως ενδιαφέρον ότι και μόνη η διαγραφή αυτής της δίεσης κάνει το τραγούδι από νιχαβέντ μινόρε, κάτι που του Τσιτσάνι του πήγαινε γάντι.

Γιώργο Β, πράγματι το θηλυκό του Τούρκος είναι πρόβλημα στο οποίο δεν βρίσκω αποδεκτή λύση. Βεβαίως το Τουρκάλα είναι κακόηχο και άλλο τόσο και το Τούρκα (σε δημοτικό τραγούδι υπάρχει ο στίχος “Στης Αρκαδιάς ΄(Κυπαρισία) τον πλάτανο κάθεται ο καδής και κρένει: όπου αγαπα να παίρνει, να παίρνει ο Τούρκος τη Ρωμιά και ο Ρωμιός την Τούρκα”). ψάχνω ακόμα κάποια εύηχη λέξη και δεν βρίσκω.

Διόρθωση! Οι δύο νότες με τη δίεση είναι το ΣΕ και το ΡΙ (κάθε βράδυ θα ΣΕ πεΡΙμένω, όχι περιΜΕνω).

Κώστα Φέρρη, έχω μιλήσει μια-δυο φορές (τηλεφωνικά) με το Διονύση Μανιάτη. Δεν είναι αυτός που αναφέρεις ούτε χρησιμοποιεί ψευδώνυμο. Τα μόνα στοιχεία που ξέρω γι’ αυτόν είναι ότι μένει στη Ν. Ιωνία κι ότι (δικό μου συμπέρασμα) είναι ένας ευγενέστατος άνθρωπος που κάνει ό,τι κάνει με βάση την αγάπη του για το ρεμπέτικο. Τι θέλω να πω μ’ αυτά; Οτι δεν ανήκει σε καμιά παρέα διανοουνενίστικης προσέγγισης(:wink: του ρεμπέτικου, αλλά ούτε και στην ομάδα “κοναμάμε στην πλάτη των ρεμπετών”.
Υψιλον Γου. Το σήριαλ πού θα παίξει;
Υψιλον Γου 2. Θα κάνω μια (ή δύο) εκπομπή για αυτούς που “ερεύνησαν” το ρεμπέτικο. Μάλλον οδηγιέμαι στο ξέχεσμά τους. Νομίζω ότι είσαι αρκετά κατάλληλος για μια συνέντευξη μ’ αυτό το θέμα. Οχι βέβαια ως “ρεμπετολόγος”, αλλά ακριβώς στην απέναντι μεριά, δίπλα μου.

Δυό τραγούδια από τον ΝΙΚΟ ΣΥΡΟ

http://rapidshare.de/files/6238887/09_O_Manwlis_o_tramparifas.mp3.html

και

http://rapidshare.de/files/6239264/13_Apopse_mes_to_kapilio.mp3.html

Πρέπει να είναι ο Νίκος Σύρος για τον οποίο γράφει ο Αρης σε άλλο πόστ.
Αν θέλεις Αρη παρακαλώ επιβεβαίωσέ το μας.

Ναι, αυτός είναι.

Αγαπητοι νταουν-λοουντ-ίστες λογω καποιου τεχνικου προβληματος (ελλειψη ανταπτορος ως επισης και φορτωμα της μνημης του Mini-Disk)
αλλα και φορτου εργασιας (προβες, αλλαγη νομου περι ημιυπαιθριων-π…αλιοπαιδο Σουφλια-και σχετικο τρεξιμο), τα ετοιμα προς upload τραγουδια αναμενουν για 1-2 ισως και 3 μερες.
ΓΚΟΛΕΣ-ΙΟΡΔΑΝΗΣ-αγνωστος : Με πολεμας μπαμπεσικα
ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΝΑΚΗΣ : Στο Φαληρο που πλενεσαι
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ : Βαλε με στην αγκαλια σου
ΑΓΑΘΩΝΑΣ : Ομολογιες
ΜΠΑΡΜΠΕΡΙΟΥ & ΩΧ Ο ΜΑΥΡΟΣ : Καποτε ζηλεψα κι εγω (Ξανθη 1983 !!)
και αυτα που ηδη εχω προαναφερει …
Το ντοκουμεντο με τον διαχειριστη του φορουμ σε βρεφικη ηλικια να παιζει κρουστα, θα αργησει λιγακι γιατι η κασετα χαθηκε μεσ’τη στιβα που δημιουργηθηκε εδω και μετα απο ψαξιμο πιστευω να τη βρω και να το απ-λοουντισω !
Τωρα για το ποιος ειναι, ποιος αλλος ο KK™ !! Δεν καταλαβα εγω σαν κρουστο τον ηξερα μια φορα κι εναν καιρο !! Γεια σου Κωστα !!

Παπαβασιλειου κερδιζεις ενα αντιγραφο της κασετας !!
υγ
Γιωργο εδα που εκουρνιαξε ο ΟΦΗς εγκαψατε να πατε
Ηρακλειο, ανα δουμε ιντα θα γενεί, αν στι καπαντισετε μια ουλια … θανειναι μεγαλη δουλεια μπρε κουμπαρακι !!
υγ 2
Αν εξαιρεσουμε τον καλο φιλο Θοδωρη Τ. απο Γερμανια και την επισης καλη φιλη Μαργιαννα απο Βοστωνη δεν βλεπω να συμετεχουν κι αλλοι σε αυτη την προσπαθεια.
Για ξηγηθειτε ρε μαγκες να χαρω εγω !!
υγ 3
Προς τους διαχειριστες : αν υπαρχει προβλημα φορτωματος του τοπικ να ανοιξουμε ενα αλλο …
Θενκς

Προς Κ.ΦΕΡΡΗ και οποιον αλλο γνωριζει :
Σημερα ειναι η εκπομπη με τη Σεμινα και τους
ρεμπετες, τελικα ή το αλλο Σαββατο ;;;

Να ξερω να βαλω το dvd να γραφει γιατι μαλλον
θα λειπω …

Αρη ευχαριστώ.

Μπίνης-Καλφοπούλου-Π.Μαυράκη “Σάμπα τραγουδούνε τα μπουζούκια” 1949

http://rapidshare.de/files/6358959/11_Sampa_Tragoudoune_Ta_Mpouzoukia.mp3.html

Καλησπερα σε ολοι την παρεα και ευχομαι να ειστε ολοι καλα.

Γεια σου φιλε μου Γιωργο και σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια. Πραγματι η προσπαθεια σου ειναι φοβεροι σε αυτην την σελιδα και η ατμοσφαιρα ειναι το κατη αλλο.

Με την σειρα μου θα ανεβασω ενα τραγοθδι του Χιωτη με την Στελλα Χασκηλ, το “Ματια Μου, Ματια μου”

http://rapidshare.de/files/6325895/matia_mou__matia_mou.mp3.html

Καλη σας ακροασει και Καλο Σαββατοκυριακο σε ολους.

Γιώργη σε συγχωρούμε και αναμένομεν…υπομονετικά

Καλά εγώ εδώ δεν ανησυχώ πότε είναι η εκπομπή της Σεμίνα, θα το δούμε πιθανόν μετά από χρόνο! Αν καταφέρεις και το γράψεις σφύρα!

…και για να σε εμψυχώσουμε να συνεχίσεις με τις τόσο όμορφες προσφορές σου σου αφιερώνουμε το παρακάτω κομμάτι κι αν κάνεις κέφι αφήνω σε σένα τα σχόλια!

Βακάκης: ΒΑΒΟΥΛΕδιανός συρτός!

http://rapidshare.de/files/6325912/Bakakis_-_Babouledianos_syrtos.mp3.html

Βρέθηκε μιά ακόμη εκτέλεση του “Μεσάνυχτα βαθειά” με τον Στ.Τζουανάκο.

Το τραγούδι είναι του Γ.Λαύκα (όπως έγραψε ο ΓΒ αλλού) σε στίχους Χρήστου Κολοκοτρώνη

http://rapidshare.de/files/11399959/Track03.MP3.html

Μαριάννα, πρόκειται για την 1η εκτέλεση του τραγουδιού (δίσκος της COLUMBIA DG 7050, 9/1/1954).
Τραγουδάει το υπέροχο δίδημο Στ. Τζουνάκος - Γιάννης Κυριαζής και παίζει μπουζούκι ο Γιώργος Λαύκας.

Σ.Π.

Χρωστω μια εξηγηση για το Βαβουλεδιανο συρτο …
Ο Δημητρης Βακακης ο οποιος ειναι συγγενης μου και με τον οποιο εχουμε παιξει μαζι πολλες φορες απο το 1988 που ηταν 13-14 χρονων καταγεται απο το χωριο “Βαβουλέδο” στα Παλια Ρούματα.
Το χωριο πηρε το ονομα απο τους Βαβουλέδες που το ιδρυσαν ενω ο προπαπους του Βακάκη
μετοικησε στο Βαβουλεδο απο το χωριο Στροβλες στο οποιο “κατα συμπτωση” απο το 1800 περιπου εχουν μετοικησει καποιοι απο τους Βαβουλάκηδες και γιναν κατοπιν Ηλιάκηδες απο το γέρο-Λία (1800-1880). Ειχαν κανει βεβαια μια μεγαλη διαδρομη απο αλλα ενδιαμεσα χωρια απο το 1460 περιπου που συνανταμε επιγραφη σε εκκλησια στα Ρουματα.
Η μητερα μου εμενα ειναι Βακακη οποτε ο κυκλος κλεινει κατα καποιο τροπο !
Συρτοι παιρνουν συχνα ονοματα απο τοπωνυμια οπως : Καλλεργιανός απο τα Καλλεργιανά, Λουσακιανός απο τις Λουσακιές, Βατολακιανός απο το Βατόλακο, Μεσογειανός απο τα Μεσόγεια κ.ο.κ.
Συμπτωματικα στο δισκο αυτο του Βακακη παιζω κι εγω σ’ενα τραγουδι μια εισαγωγη με κιθαρα μια και σε ολο το υπολοιπο παιζει ο Δημητρης κιθαρα και μπασσο εκτος απο λυρα.
Μια αλλη συμπτωση ειναι οτι ο Δημητρης παιζει αποκλειστικα στα γλεντια των Αμερικανων συγγενων μου Ελλιοτ (Ηλιακηδες-Βαβουλακηδες) στο Αμερικα.
Τελος ο Δημητρης ειναι κατα καποιο τροπο δημιουργημα του πατερα του Κωστα Βακακη, ο οποιος απο μικρο παιδακι 4 χρονων τον ξεκινησε λυρα με τον Κωστα το Μουντακη και απο 12 χρονων τουλαχιστον παιζει σε γλεντια.
Η μοιρα τα φερε κι εχασε νωρις και τους δυο γονεις του και το χτυπημα ηταν μεγαλο για αυτον και την αδερφη του.
Σημερα χαιρει εκτιμησης απο ολους τους μουσικους της Κρητης, ηχογραφει στην εταιρεια Κρητικο Μουσικο Εργαστηρι του ΑΕΡΑΚΗ απο το Ηρακλειο και κοσμει τα παλκα της κρητικης μουσικης με επιτυχια !!

Πράγματι καταπληκτικό το δίδυμο και η εκτέλεση επίσης κι ευχαριστώ Σάκη για την πληροφορία πάντα είσαι διαβασμένος.

Γιώργο μου αρέσει η ιστορία κάθε φορά που την διαβάζω. Είσαι τυχερός που γνωρίζεις τόσα πολλά για τις ρίζες σου. Εγώ φέτος ανακάλυψα εντελώς τυχαία ψάχνοντας για τις ρίζες του πατρωνύμου μου -που είναι σπανιότατο- πως ο παππούς μου που όλοι πίστευαν πως είχε ξαφνικά χαθεί, μετανάστευσε το 1937 στην Αμερική!

Ο δεσμός βγάζει ότι το τραγούδι δεν υπάρχει! Υπάρχει κάποιο λάθος;
Δαμιανός.

Δαμιανε στο rapishare η περιοδος που μεσολαβει απο το τελευταιο download ειναι νομιζω 1 μηνας.
Μετα διαγραφεται το αρχειο.

μια διασκευή του ΄’‘χαράματα η ώρα τρεις’’

(δημήτρης χιώτης -λύρα- και κούρδοι)

Μια σελιδα για τους φιλους του Μαρκου!!!

http://loneeagle110.blogspot.com/2009/06/by-nikivolou.html

Αντε και καλα κουραγια!!!

4 posts were split to a new topic: Περί ανταλλαγών τραγουδιών και παρτιτούρων στο φόρουμ (2009)