🎵 Τι τραγούδι ακούμε... τώρα!

Εννοείς ότι η ηχογράφηση είναι του Τόνι;

1 «Μου αρέσει»
2 «Μου αρέσει»
3 «Μου αρέσει»

Φοβερός! Νομίζω πρόσφατα πήρε και βραβείο στην Αμερική! (ε βέβαια που θα το παίρνε εδώ; ξέρω και ένα με τον τοτο)

4 «Μου αρέσει»

Η Βάσω Μπότη είναι μια πολύ ευχάριστη “έκπληξη” για μένα. Δεν την ήξερα αλλά έτυχε να την ακούσω την τελευταία εβδομάδα σε διάφορα βίντεο και πραγματικά πιστεύω ότι συνοδεύει τα τραγούδια υποδειγματικά.

5 «Μου αρέσει»

Λίγο αυτό το ύφος τραγουδίσματος δε μ’ αρέσει. Το ίδιο ή παρόμοια ακούω και σε άλλους, άντρες και γυναίκες. Ταιριάζει μεν με τα παλιά τραγούδια, αλλά όχι με τις σημερινές εκτελέσεις.

Νομίζω ότι απ’ όλα τα πολλά και διάφορα στιλ φωνής και εκφοράς που είχαν οι παλιοί, κάποιοι σημερινοί προτιμούν ειδικά εκείνα που θα τα συναντήσουμε αποκλειστικά στο ρεμπέτικο. Κι όμως, δεν είναι πιο ρεμπέτικα από άλλα στιλ που δεν είναι τόσο εντόνως χαρακτηρισμένα.

Θα μου πεις, και τι σε πειράζει αν ο άλλος προτιμάει έτσι; Και πού ξέρεις αν δεν είναι η φυσική του φωνή αυτή;

Δεν το ξέρω. Αν είναι η φυσική του φωνή, οκέι, πέσαμε στην εξαίρεση. Αν δεν είναι και τη φτιάχνει έτσι, δικαίωμά του. Προσωπικά όμως ακούω πιο αβίαστα όσες φωνές είναι εξίσου συνηθισμένες με σημερινά και με παλιά δεδομένα, παρά όσες παραπέμπουν άμεσα στο παλιό και μόνο.

(Δεν ξέρω αν γίνιομαι και πολύ σαφής…)

1 «Μου αρέσει»

Και εγώ πιστεύω ότι η φωνή του παιδιού που τραγουδάει είναι φτιαχτή. Τι να σου πω, ίσως κάνουμε και οι δύο λάθος. Πάντως αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ο τρόπος που συνοδεύει η κοπέλα στη κιθάρα. Δείχνει ότι το έχει ψάξει αρκετά το θέμα και έχει μελετήσει αρκετές παλιές ηχογραφήσεις. Δείχνει να το κάνει “αβίαστα”, που κατά τη γνώμη μου δείχνει αρκετές ώρες μελέτης.
(Από μένα μια χαρά σαφής γίνεσαι και μάλιστα συμφωνούμε και στο γενικότερο πλαίσιο που το θέτεις).

είναι νωρίς ακόμη για τα παιδιά αυτά( και για τα άλλα που είναι στο ξεκίνημα ), να ξέρουν ποια είναι η φωνή τους ,η να τολμήσουν να την προβάλουν . Ας δοκιμάσουν με ότι γουστάρουν και θα έρθει από μόνο του. Μας φαίνεται φτιαχτό γιατί έχουμε χρόνια να ακούσουμε τέτοια . (αυτό το στιλ) .
ευτυχώς λειτουργούν τα μουσικά σχολεία και βγάζουν σοβαρούς μουσικούς .

1 «Μου αρέσει»

Μάλλον εννοείς αυτή την “ένρινη” εκφορά, αν το χαρακτηρίζω σωστά.
Και έχεις δίκιο, είναι κάπως χαρακτηριστικό “κλισε” που έχει επικρατήσει. Ούτε εμένα μου κάθεται πολύ καλά στο αυτί, ειδικά από νεότερους που το κάνουν συνήθως επιτηδευμένα. Γούστα είναι αυτά βέβαια, περι ορέξεως κλπ.

Νομιζω πως είσαι πληρως κατανοητός @pepe , ειχα γραψει σε αλλο νημα ότι μαθαίνω τα τραγουδια σχεδόν παντα απο την πρώτη εκτέλεση και το εχουμε συζητήσει γενικά.
Το αναφέρω γιατί στο συγκεκριμένο τραγούδι το παιδι έχει πειράξει την εισαγωγή και αυτο το κενό εμένα καπως μου το κάλυψε το φωνητικό στυλ.
Όχι ότι είναι άσχημη η εκτέλεση έτσι οπως την έπαιξε μην παρεξηγηθώ.
Αλλα σιγουρα ολα είναι γούστα.

Δακτυλισμος κλασικής, σε λαϊκή κιθάρα. Αυτά δεν τα μαθαίνεις στις ταβέρνες!

2 «Μου αρέσει»
2 «Μου αρέσει»

Και σίγουρα αυτό δε μαθαίνεται ούτε σε ωδεία. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί και μετέφεραν την κλασσική παιδεία στη λαϊκή κιθάρα πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα από το παίξιμο της ταβέρνας. Μήπως και οι Σμυρνιοί / Πολίτες συνθέτες τα ίδια δεν έκαναν σε σχέση με το μέχρι τότε αστικό λαϊκό τραγούδι και τα μέχρι τότε παιξίματα; ( απλά μια σκέψη … ίσως και χωρίς βάση :sweat_smile: )

2 «Μου αρέσει»

Εξαιρετικές οι Σερσέ λα φαμ. Άντε, επιτέλους αρχίζουν να παίρνουν λίγο κεφάλι τα κορίτσια! Καλά τα ρεμπέτικα, αλλά πολύ σβέρκος ρε παιδί μου όλα αυτά τα χρόνια. Είχαμε αρχίσει τα τελευταία χρόνια να μαθαίνουμε κάποιες εξαιρέσεις, αλλά φαίνεται πως επιτέλους βαδίζουμε προς το να μην είναι πια εξαιρέσεις.

6 «Μου αρέσει»

Πραγματικά από τους πιο ωραίους της αναβίωσης του ρεμπετικου. Μου αρέσει πολύ το ιδιαίτερο ύφος της φωνής του καθώς και ο τρόπος με τον οποίο παίζει κιθάρα

1 «Μου αρέσει»

ναι σωστά έτσι παίζεται η λαική κιθάρα .είδα πληθώρα συζητήσεων για το τι είναι λαική κιθάρα ,σαν σκάφος και σαν τρόπος .ιδού μια απάντηση .

2 «Μου αρέσει»
3 «Μου αρέσει»

Άλλη μια κονσέρβα. Δεν λήγει ποτέ.

2 «Μου αρέσει»
1 «Μου αρέσει»