Χαιρετισμούς και ευχές

Καλώς σας βρίσκω και ευχαριστώ για τη φιλοξενία σε αυτόν τον ψηφιακό θησαυρό γνώσεων και εμπειριών.

Με λένε Γιώργο, 40 ετών από Βέροια, σπουδές κλασσικής κιθάρας μέχρι τα 18, οπότε και έστριψα προς τη ρεμπέτικη μουσική, φοιτητής στο Ρέθυμνο. Δούλεψα επαγγελματικά επί χρόνια.

Η μετάβαση ωστόσο ήταν κολοσσιαία, αν σκεφτεί κανείς ότι δεν είχα δάσκαλο και έπρεπε να “ανακαλύψω” πράγματα μόνος μου. Τελικά, κατάφερα και καταστάλαξα στην τεχνική, με την ευρεία έννοια, του μπασοκίθαρου, ζηλεύοντας όμως πάντα, με την καλύτερη έννοια που μπορώ να το πω, τους κιθαρίστες που σόλαραν. Το σολάρισμα ήταν και είναι το απωθημένο μου.

Αφορμή να σας βρω στάθηκε το “Esperanto” του Δημήτρη Μυστακίδη. Ελπίζω σιγά-σιγά, με τη βοήθειά σας, να καταφέρω να μάθω αυτόν τον τρόπο καλλιτεχνικής έκφρασης που τόσο θαυμάζω αλλά και να διευρύνω τις ιστορικές/κοινωνιολογικές μου γνώσεις για το ρεμπέτικο.

Ευχαριστώ και πάλι,

Ευχές για ένα υγιές και παραγωγικό έτος,

Γιώργος.

καλώς ήρθες!
ωραίο και το σολάρισμα, αλλά η συνοδεία έχει ιδιαίτερη μαγεία αν την αγαπάς, και καθοριστική συμβολή στο τελικό αποτέλεσμα (κιθαρίστας κι εγώ). γενικά, αν περάσεις και από τα δύο, κατανοείς πολύ καλύτερα το σύνολο και τους συμπαίκτες σου.
καλές συζητήσεις!
νίκος

Καλωσήρθες στην παρέα Γιώργο. Έκανες ήδη πολύ ωραία είσοδο - διάβασα και την τοποθέτησή σου για το δίσκο του Μυστακίδη, που ήταν μεστή και εμπεριστατωμένη.

Καλή χρονιά, και, επ’ ευκαιρία, καλή χρονιά και σ’ όλους μας!