Υποστήριξη στην Κύπρο

ʼρη, έχε εμπιστοσύνη στον Κλεάνθη.
Στο θέμα των ναρκωτικών μάλιστα, αν και από επιστημονική άποψη είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟΣ, εμείς οι φίλοι του και συνεργάτες (Αγώνας γιά την Απεξάρτηση, 1981 και πέρα) τον κατηγορούσαμε γιά… υπερβολικά Μαρξιστικές θέσεις!!! Μιλάω γιά την έμφαση που δίνει στην παραοικονομία της Ιμπεεριαλιστικής Μαφίας, τον ρόλο της Σία και την πρακτική του καπιταλισμού να κρατάει ένα μέρος των προϊόντων του στην παρανομία, γιά να ελέγχει καλύτερα τους λαούς.

Η δική μου θέση, στο θέμα των ναρκωτικών, είναι καθαρή και αμιγώς αναρχική: Καμμία κοινωνία δεν έχει το δικαίωμα ν’ απαγορεύει στον πολίτη τη διάθεση του εαυτού του, όταν αυτή δεν βλάπτει κανέναν άλλο. Η απάντησή μας είναι ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ. Και φυσικά, το καλύτερο όπλο κατά των ναρκωτικών, είναι η πολιτικοποίηση και κοινωνική-ταξική συνείδηση της νεολαίας. Νομίζω πως στην ουσία, όλοι συμφωνούμε.

Γιά να ξανάρθω στον Κλεάνθη, πιστεύω πως πρόκειται γιά ένα από τα πιό καθαρά πρόσωπα της σύγχρονης πολιτικής, και πρέπει να τον αξιοποιήσομε. Από τη μεριά μου, η κριτική που του ασκώ είναι γιά την αφέλειά του να πιστεύει πως δίπλα στον ΣΥΝ θα μπορούσε κάτι να κάνει. Ενώ από τη μεριά μας, εδώ και δεκαετίες, έχουμε καταδικάσει τον χώρο που ονομάζομε “ΚΚΕσ”, σε άντρο πρακτόρων και τελειωτικής ξεφτύλας.

ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ.

Πολύ σωστή η κριτική όλων.
Ο Γρίβας είναι ένας λεβέντης πρώτης γραμμής και το αποδεικνύει όποτε του δοθεί η ευκαιρία.
ΔΕΝ έχει ψευτο-πολιτικό λόγο, ούτε έχει συνδέσει την τύχη του με την σύγχρονη πολιτική των συμβιβασμών.

Και στο θέμα των ναρκωτικών επιστημονικά, κοινωνικά και οικονομικά έχει μεγάλο δίκιο. Και ας γίνει χωριστή συζήτηση πάνω σ’ αυτό. Προσωπικά, ούτε με τον Αρη συμφωνώ αλλά ούτε με τους Φέρρη και Γρίβα.

Ευτυχώς που δεν είχα προλάβει να μεταφέρω τα εκλογικά μου στη Θεσ/νίκη γιατί…

Μεταφέρω ένα πολύ ωραίο μήνυμα που κυκλοφορεί στα κινητά αυτές τις μέρες:

“Έλληνα της Κύπρου μην φοβάσαι την επόμενη μέρα.
Το νέο σχέδιο δεν θα είναι το Ανάν 6, αλλά το Ευρώπη 1”.

Πατριώτες στην Κύπρο, φτάνω στη Λάρνακα το πρωϊ της Πέμπτης, και φεύγω το μεσημέρι της Παρασκευής.
Οι "υποχρεώσεις μου είναι:

  1. Η συμμετοχή μου στο συλλαλητήριο του μεσημεριού (νομίζω πως το οργανώνει η “Κίνηση Πολιτών”, αλλά είναι και πολλοί άλλοι μέσα).
  2. Συνέντευξη ζωντανή στον Νέαρχο, στον “ʼστρα”, στις 4.00 (νομίζω).
    Απ’ εκεί και πέρα, έχω ελεύθερο χρόνο, και δεν πειράζει αν κάποιες ώρες θα είμαι με παρέα με δύο φίλους μου, τον Κίκη και τον Νικόλα, οπότε θα πάρω τηλέφωνο τον Γιώργο (Μπαγιόκο), και θα δώσω ένα τηλέφωνο στον Μελτέμη κι όποιον άλλο θέλει να βρεθούμε.
    Νάστε καλά παίδες, και όλα θα πάνε καλά.

Θα σε δω στο συλλαλητήριο.
Ευχαριστώ που βοηθάς την Κύπρο.
Το τηλέφωνο μου είναι 99-619263.

Παιδιά κι από μένα ευχές γιά ένα βροντερό όχι!

Γιά μηνύματα, θα μένω στο ξενοδοχείο “ΦΟΡΟΥΜ”!!!
Πως σας φαίνεται;

«Όχι» στο σχέδιο Ανάν από το ΑΚΕΛ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
Πέμπτη, 22 Απριλίου 2004 12:31

«Όχι» στο σχέδιο Ανάν είπε και το μεγαλύτερο κόμμα της Κύπρου, ΑΚΕΛ. «Με λύπη μου πρέπει να πω ότι η απάντηση του ΟΗΕ δεν ήταν αυτή που περιμέναμε», σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας.

Η θέση του ΑΚΕΛ είναι η θέση που υιοθέτησε το κόμμα με δημοκρατικά μέσα στην παγκύπρια συνδιάσκεψή του, πρόσθεσε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Χριστόφιας, ο οποίος απέκρουσε τις επικρίσεις ότι το ΑΚΕΛ «κρύφτηκε».

«Το “όχι” του ΑΚΕΛ δεν είναι το ίδιο όπως το “όχι” άλλων, αφού το “όχι” του κόμματος οδηγεί σε αναβολή, ώστε να αποτραπεί η ανατίναξη στον αέρα της λύσης κατά τη διάρκεια της εφαρμογής της, πρόσθεσε o κ. Χριστόφιας. «Θέλουμε συγκεκριμένα μέτρα που να τσιμεντώνουν την εφαρμογή της λύση», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά .

Ο κ. Χριστόφιας πρόσθεσε πως ο διεθνής παράγοντας είχε προειδοποιηθεί από το ΑΚΕΛ να κάνει επιδιαιτησία που να μην είναι μονόπλευρη, όμως η ανταπόκριση δεν ήταν η αναμενόμενη.

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τα στελέχη του κόμματος που εκφράζουν προσωπική άποψη, διαφορετική από τη θέση στην οποία κατέληξε, με δημοκρατικά μέσα, η παγκύπρια συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ.

Ο Φέρρης είναι στο Χίλτον Παρκ και πάει
στην εκδήλωση στην Πλατεία Δημοκρατίας.
Μου τηλεφώνησε το απόγευμα και τον ευχάριστησα
που συμπαρίσταται στην Κύπρο τις δύσκολες αυτές
ώρες όπου επιτίθεται ο Φερχόϊγκεν και πολλοί άλλοι.
Στις 9 το βράδυ θα δώσει διακαναλική συνέντευξη
ο Πρόεδρος.
Στις 12 τα μεσάνυκτα σταματάνε όλες οι εκδηλώσεις πριν το δημοψήφισμα του Σαββάτου.
Ευχαριστούμε Φέρρη!

Σ’ ευχαριστώ Κώστα Φέρρη για τα δώρα σου.
Ελπίζω να φανώ αντάξιος της προσφοράς που
υποδηλώνουν.
Και το “Ρεμπέτικο Μυστήριο” ήταν μια έκπληξη για
μένα. Η μουσική επενεργεί σαν μύστης, ανεβάζει.
Το συμφωνικό μινόρε είναι μοναδικό.
Σ’ ευχαριστώ για την έντονη παρουσία σου στην
Πλατεία Ελευθερίας.
Προσμένω το ΟΧΙ που θα δώσει να καταλάβουν
όλοι ότι η Κύπρος αντιστέκεται στην Τουρκική
στρατιωτική παρουσία και στην υποδούλωση που θα φέρει η νομιμοποίηση της εισβολής μαζί
με το οικονομικό γονάτισμα του κράτους
που στήθηκε με μόχθους και αίμα.
Ελπίζω σύντομα να σε δω στην Κύπρο
και να καταφέρω να σε δω από κοντά.
Νάσαι καλά πάντα.

Πρόσθεσα ακόμα ένα καμάρι στη ζωή μου:
ΗΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ!
Η Κύπρος δίνει το παράδειγμα της (χαμένης από τη Δύση) αξιοπρέπειας του ανθρώπου.
ΓΙΟΥΡΓΙΑ!!!

Φίλτατε Κώστα Φέρρη,

σ’ ευχαριστώ πρώτιστα για την υποστήριξη σου στην Κύπρο αυτές τις δύσκολες ώρες και για την παρουσία σου στις (λιτές) εκδηλώσεις που έγιναν.
Η κατάσταση δεν επέτρεπε ογκώδεις συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια γι αυτό και δεν έγιναν. Έστω όμως και με τη λαμπαδηδρομία βγήκε προς τα έξω το μήνυμα ότι είμαστε μεν έτοιμοι για λύση, που να είναι όμως πραγματικά βιώσιμη και διαρκής.

Σε λίγες μέρες, όταν θα επέλθει νηνεμία στο πολιτικό τοπίο και τ’ ανθρώπινα μυαλά, τότε θα αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και ο πολιτικός χώρος δεν θα είναι ποτέ πια ο ίδιος εδώ. Αυτοί που διέσυραν την Κυπριακή Δημοκρατία στο εξωτερικό ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΦΟΡΜΗ, παρά μόνο για να δημιουργήσουν εντυπώσεις προς άγραν “μιας χούφτας ψήφων” (έτσι νόμιζαν) θα κληθούν να λογοδοτήσουν στον Κυπριακό λαό.

Σε ό,τι αφορά “την επόμενη μέρα” η κοινή λογική λέει ότι τα συμφέροντα παραμένουν τα ίδια. ΄Αρα η επόμενη προσπάθεια για επίλυση του κυπριακού προβλήματος θα είναι θέμα χρόνου. ʼποψη μου είναι ότι πριν από το τέλος του χρόνου θα έχει γίνει δεύτερο δημοψήφισμα μέσα στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, αλλά πλέον θα είναι λειτουργικότερο και πιο “σοφό”.

Ο Ανάν και ο Ντε Σότο είχαν αναλάβει μια εργασία την οποία δεν κατάφεραν να διεκπεραιώσουν σωστά γι αυτό και δεν αισθάνονται και τόσο καλά. Ιδίως για τον Ντε Σοτο μια επιτυχία στο κυπριακό θα τον εκτόξευε στην ιεραρχία του Ο.Η.Ε. Γι αυτό είμαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα θα ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, κι οπωσδήποτε πριν πάει ημερομηνία ένταξης η Τουρκία.

Σε υπερ-ευχαριστώ για το δώρο σου και χάρηκα πραγματικά έστω και για τα λίγα λεπτά που μιλήσαμε στο τηλέφωνο. Κρίμα που δεν είχες περισσότερο χρόνο για να βρεθούμε. Προσμένω όμως την επόμενη σου επίσκεψη στην Κύπρο (όπως μου είπες θα είναι σύντομα).

Καλή αντάμωση και ΟΧΙ στην υποτέλεια στους Αγγλοαμερικάνους και την Τουρκία.