Το βουνό ( Μονάχος μες την ερημιά )

Το βουνό

Τραγουδούν : Μαρία Κατινάρη - Κώστας Ραυτογιάννης
Κιθάρα : Νίκος Σαρηγιάννης
Μπαγλαμά : Σταύρος Κουρούσης
Σύνθεση και στίχοι : Κ.Ραυτογιάννης

Πρίν απο πολύ καιρό είχα γράψει τους στίχους,κι είχα αρχίσει να βάζω την μουσική,αλλά τα παράτησα για διάφορους λόγους , κι ετσι ειχε μείνει στο συρτάρι.Με την ευκαιρία που θα κατέβαινα Αθήνα για το Πάσχα,το ξαναδούλεψα κι ετσι καταφέραμε να το περάσουμε κι αυτό με την παρέα.Και πάλι τους ευχαριστώ πολύ.

11 «Μου αρέσει»

Πω πω, αυτό σκοτώνει! Μπράβο ρε παιδιά, μπράβο Κώστα.

Βέβαια, για να μη φανεί ότι κολακεύυουμε, να πω ότι προϋπόθεση για να το ευχαριστηθεί κανείς όσο το ευχαριστήθηκα εγώ είναι να αποδεχτεί τη σύμβαση ότι ορισμένες φορές οι στίχοι επαναλαμβάνουν προϋπάρχοντες στίχους με διαφορετική διατύπωση αλλά ακριβώς τις ίδιες ιδέες, χωρίς κάτι καινούργιο. Αυτό συνέβαινε και «τότε», ας συμβεί και τώρα, γιατί όχι;

3 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ εκ μέρους της παρέας Περικλή.
Για τους στίχους που ανάφερες, ενας λόγος που αλλάζουν λίγο ειναι , για να μην γίνονται βαρετοί στην επανάληψη.Αλλά το νόημα παραμένει φυσικά το ιδιο. :wink:

1 «Μου αρέσει»

Όχι, εννοώ ότι τα μοτίβα μοναξιά, βουνό, θηρία, δεν έχω /δε θέλω φίλους κλπ. είναι γνωστά από παλιότερα τραγούδια. Η παραλλαγμένη επανάληψη Κώστα μια χαρά είναι, και ως παραδοσιακή πρακτική αλλά ακόμα κι αν δεν ήταν παραδοσιακή αλλά καινούργια δική σου.

2 «Μου αρέσει»