Τετράς η ξακουστή του Πειραιά: Σειρά 1998

Καλησπέρα. Ήθελα να ρωτίσω μήπως ξέρει κανείς που μπορώ να βρώ τη σειρά Η τετράς η ξακουστή. Το έχει δείξει παλιότερα η ΕΤ3 και πρέπει να είναι 4 επεισόδια.Έχω ψάξει στο internet χωρίς αποτέλεσμα.

Ευχαριστώ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΒΡΩ Η ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ
ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ ΚΑΠΙΑ CD
Η ΤΕΤΡΑΣ Η ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΣΟΥΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΣΤΗ ΔΕΛΙΑ
ΚΑΙ Η ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΔΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΤΡΑΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΤΗ ΝΤΟΜΠΡΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΓΓΕΛΑ

Αγγέλα καλωσήρθες στο φόρουμ. Παράκληση να μη γράφεις με κεφαλαία (το κάνουμε όταν θέλουμε να δείξουμε ότι φωνάζουμε).

Δεν κατάλαβα ακριβώς τι ζητάς. Η «Τετράς» (τετράδα) ήταν ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Στράτος Παγιουμτζής, ο Ανέστης Δελιάς και ο Γιώργος Μπάτης. Ο καθένας έχει ηχογραφήσει τραγούδια στο όνομά του, σε κανένα τραγούδι δεν αναφέρεται «Τετράς». Σε πολλά τραγούδια του καθενός συμμετέχουν και οι υπόλοιποι, αν και δεν ξέρω σε ποια συμμετέχουν και οι τέσσερις (αλλά σίγουρα άλλοι στο φόρουμ θα το ξέρουν).

Άρα θέλεις:

α) το «Σούρα και μαστούρα». Για ξεκίνημα άκου το εδώ.
β) ???

Το «Ντόμπρα και Σταράτα» είναι η αυτοβιογραφία του Γιάννη Παπαϊωάννου, όχι του Μπάτη. Δε νομίζω ότι ο Μπάτης έχει αφήσει αυτοβιογραφία, πιθανόν όμως να υπάρχει βιογραφία του γραμμένη από άλλον.

Ναι ρε παιδιά που μπορουμε να τη βρουμε…προλαβα λιγο στην ετ1 σημερα

Υπάρχει στο youtube. Δες εδώ.

ευχαριστω πολυ.

9k=

ΤΕΤΡΑΣ Η ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Οι 4 Ρεμπετοφύλακες | ΕΤ1| 1998

(απο τον Ριζοσπάστη)

Σάββατο 14 Απρίλη 2001 - Κυριακή 15 Απρίλη 2001

**Η ιστορία της ρεμπέτικης κομπανίας των Μάρκου Βαμβακάρη, Στράτου Παγιουμτζή, Γιώργου Μπάτη, Ανέστη Δεληά, των οποίων η ζωή και τα τραγούδια αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη, εδραίωση και εξέλιξη του ρεμπέτικου τραγουδιού, είναι το θέμα της ταινίας «Η τετράς η ξακουστή» του Διονύση Γρηγοράτου, που θα μεταδοθεί σε τέσσερα μέρη. Στα χρόνια τους, κάτω από την έντονη προσωπικότητά τους, επετεύχθη και η σύνθεση του ρεμπέτικου της Ανατολής (Σμύρνης και Κωνσταντινούπολης), με το ελλαδικό, στο κλασικό του Μεσοπολέμου. Στα τέσσερα μέρη της ταινίας, παρακολουθούμε το μεσουράνημα του ρεμπέτικου και το μακρύ δρόμο που ακολούθησε από τη γέννησή του μέχρι σήμερα. Θα ακουστούν περισσότερα από εκατό ρεμπέτικα τραγούδια, μερικά ανέκδοτα, στις πρώτες αυθεντικές τους εκτελέσεις, με παράλληλες σύγχρονες, αλλά πιστές εκτελέσεις από την Κομπανία, που δημιουργήθηκε ειδικά για τις ανάγκες της σειράς, με επικεφαλής τον Στέλιο Βαμβακάρη, γνωστό συνθέτη, οργανοπαίχτη και τραγουδιστή. Εκτός από τους μουσικούς και τραγουδιστές της Κομπανίας, συμμετέχουν και παλιοί, μεγάλοι ερμηνευτές, όπως ο Μιχάλης Γενίτσαρης και άλλοι. Η κινηματογράφηση έγινε σε αυθεντικούς χώρους, όπως στην περιοχή των Βούρλων και της Κρεμμυδαρούς - σημερινή Δραπετσώνα - ενώ ανέκδοτα και σπάνια κινηματογραφικά ντοκουμέντα συμπληρώνουν την οπτική διαδρομή του είδους. Ο ιστορικός και μουσικός σύμβουλος είναι ο Παν. Κουνάδης, το σενάριο και η σκηνοθεσία του Διονύση Γρηγοράτου (Τρίτη, ΝΕΤ, 23.00).

Νομίζω ότι εδώ είναι όλα τα επεισόδια μαζεμένα σε ένα βίντεο.

2 «Μου αρέσει»