Τα πιο αγαπημένα ρεμπέτικα τραγούδια

Για μένα θα ήταν τόσο ενδιαφέρον να μάθω γιατί ο καθένας αγαπάει ένα ορισμένο τραγούδι. Ελπίζω ότι θα γίνει πραγματικότητα αυτή η ωραία ιδέα γιατί νομίζω ότι με το βλέμμα των άλλων μπορείς να ανακαλύψεις ίσως μια ομορφιά που πριν δεν ήταν τόσο φανερό.
Εγώ θα ήθελα να αρχίζω (λίγο και από εγωίστικους λόγους). Το πιο αγαπημένο μου τραγούδι είναι |Η δερβίσαινα" που τραγουδάει η Αγγελική Παπάζογλου. Μου αρέσουν τα παλιά τραγούδια γιατί νιώθω κάτι αυθεντικά, μου αρέσουν τραγούδια που έχουν κάτι να μου πούνε, μου αρέσουν τραγούδια με ανατολικο χρώμα, και μου αρέσει προπάντον η φωνή της Α.Π. Όπως ξέρω δεν υπάρχουν πολλοί ηχογραφήσεις τις. Πάρα πολύ κρίμα, γιατί εμένα μου αρέσει η φωνή της περισσότερα απ΄όλους τους άλλες τραγουδίστριες…
Έχω ήδη δυο τραγούδια (δερβίσαινα και θα πάρω χασαπάκι) και δυο αμανέδες (όσοι με κοιτούνε και τύχη πως με κατάντησες). Ευχαριστώ αυτούς που μου τα χάρισαν αυτά τα κομμάτια, αλλά ισώς κάποιος άλλος έχει και ένα άλλο? Σας παρακαλώ πάρα πολύ να μου τα στείλετε, θα ήταν μεγάλη χαρά για μένα!!!

Καλησπέρα,

Αν και δεν έχω να καταθέσω κάποιο συγκεκριμένο τραγούδι (άλλωστε είναι τόσα πολλά), μπορώ να πω οτι με τρελαίνει το πειραιώτικο ύφος για τον απλό λόγο οτι σηκώνεται η τρίχα μου μόλις αντιληφθώ τέτοιο άκουσμα και έχω μια ταχυπαλμία άστα… Τώρα για ποιό λόγο γίνεται αυτό πραγματικά δεν ξέρω… Ίσως είναι στο μυαλό μου… Ίσως πάλι να έχω περίεργα ή ξεπερασμένά ακούσματα, σύμφωνα με τους περισσότερους της ηλικίας μου και της εποχής μας. Αυτό που ξέρω πάντος είναι οτι γίνομαι σαν μωρό και σκάω ένα χαμόγελο, νααα, με το συμπάθειο, ιδιαιτερά άμα είναι ζώντανή η μουσική…

Τελειώνοντας θα εκφράσω και το παράπονό μου. Αυτή μου η αγάπη για το λαικό (ρεμπέτικο) με έχει ταλαιπωρήσει, απο άποψη διασκέδασης, γιατί δύσκολα βρίσκεις παρέα να γουστάρει πραγματικά να πάει να ακούσει αυτή τη μουσική για την οποία εγώ τρέφω τέτοια συναισθήματα.

Να 'σται καλά,

αγαπητοί φίλοι

δηλώνω ότι μου αρέσουν υπερβολικά οι Χειμερινοί Κολυμβητές.στενοχωριέμαι που εμφανίζονται πολύ λίγο στην Αθήνα.στενοχωριέμαι επίσης που ο μεγάλος μπυζουκτσής Ι.Παπαδάμου εδώ και χρόνια έφυγε απο την ομάδα.
τέλος πάντων.όπου βρώ αυθεντική εκτέλεση ρεμπέτικου πάω και ακούω.αλλά εκτός απο τον Κοντογιάννη πόσοι άλλοι σήμερα παίζουν και τραγουδούν με τον παλιό τρόπο?

Καλές στιγμές ρεμπέτικου μπορείς να βρεις σε κάποια μέρη. Το “Απτάλικο” (Κοντογιάννης-Ξηντάρης) είναι πράγματι, κατά τη γνώμη μου, εξαιρετική περίπτωση, με μια επιφύλαξη για Σάββατο ή και Παρασκευή όπου δύκολα να ξεφύγει από τον κανόνα της “λαϊκής απογευματινής”. Αυτή όμως είναι συζήτηση για άλλο - ήδη υπάρχον - topic. Όσο για τους “Χειμερινούς” υποθέτω (ή και ελπίζω) ότι προφανώς δεν τους συνδέεεις με την “αυθεντική εκτέλεση ρεμπέτικου”. Ίσως θα άξιζε μια άλλη συζήτηση για εναλλακτικές εκτελέσεις ρεμπέτικων που αξίζουν τον κόπο, όπως λ.χ. αυτές των Χειμερινών.

ναι βεβαίως,αξιότιμε κ Γουνελά.έχετε δίκιο,ως συνήθως.αλλά είχα προτείνει παλιοτερα μια τέτοια συζήτηση,αλλά την έφαγε το σκοτάδι του αδμίνορος και άλλων δαιμονίων του φόρουμ.οπότε,άμα βρώ ευκαιρία,θέτω το θέμα των Χ.Κ…

Καλησπέρα Τασο,

Μηπωσ υπαρχη κανα δειγμα των Χειμερινων Κλυμβητων γιατι δεν εχω εμπειρία απο τη συγκεκριμένη κομπανια.

Αν υπαρχει, μπορεις να στειλεις κανα τραγουδακι…

Να σαι καλα
Κωνσταντινος

καλησπέρα Κωνσταντίνε

οι Χειμερινοί Κολυμβητές είναι ένα πολύ πρωτότυπο
μουσικό γκρούπ,που παίζουν δικά τους τραγούδια,αλλά και κάποιες επανεκτελέσεις ρεμπέτικων.είχαν εμφανιστεί σε συναυλίες με τον μακαρίτη πιά Γιώργο Θεολογίτη (Κατσαρό)απο τους παλιούς του ρεμπέτικου στην Αμερική,ήδη απο την δεκαετία του 20(!).Στις συναυλίες εκείνες ο Κατσαρός ήταν 87(!) ετών.
δεν ξέρω αν κυκλοφορεί τιποτε των Χ.Κ. σε cd.φοβάμαι ότι υπάρχουν μόνο δίσκοι σε βινύλιο.
δίσκο έχουν να βγάλουν κάπου 7 χρόνια.περιμένουμε λοιπόν.
πάντως ο πιο λαικός τους δίσκος είναι ο πρώτος τους (Χειμερινοί Κολυμβητές-1982).

Kαλησπέρα φίλοι μου,

Ευχαριστώ για το δείγμα.

Τελικά νομίζω οτι έχω ακούσει τραγούδι τους γιατί η φωνή του τραγουδιστή μου είναι γνώριμη. Έχει ένα ιδιαίτερο ύφος.

Κωνσταντίνος