Μόνο οι σχετικοί αγαπούν το ρεμπέτικο?

καλημέρα σε όλους…με αφορμή ένα χαρακτηρισμό σε ένα τραγούδι,και συγκεκριμένα ότι το ακούνε γκομενίτσες που εχουν πρώτη φορά επαφή με το είδος,και μάλιστα ο φίλος δίνει συμβουλές για το ανάλογο ύφος!για σωστή μόστρα προφανώς!η αφεντιά μου μάλλον κατατάσσεται στις γκόμενες διότι γκομενίτσα ετών 36 μάλλον δεν πάει!σαν γκόμενα λοιπόν έρχομαι να ρωτήσω,ποιός μετράει το πόσο και πως αγαπάει κάποιος το ρεμπέτικο?άν το σπουδάσει?άν ξέρει πόσο μουσικά σωστό είναι η!όχι ένα κομμάτι?από το ύφος πού παίρνει ΄την ώρα που χορεύει η!που σιγοτραγουδά?προσωπικά,όταν βρίσκομαι σε χώρο με παιδιά που παίζουνε το τελευταίο πράμα που θα μπορούσα να κάνω είναι να χαζέψω το τί κάνουνε οι γύρω από μένα!'οσο γιά τις νοικοκυρές που καθαρίζουνε φασολάκια την ώρα που σιγοτραγουδάνε το σ’αγαπώ γιατί είσαι ωραία,προσωπικά και τα φασολάκια μου αρέσουνε πολύ και τη μάνα μου γουστάρω πολύ που τραγουδάει όλη την ώρα από το να χαζεύει το χαζοκούτι,κι άμα μπούνε τα φασολάκια στο τσουκάλι,ρίχνουμε και κανά 2 στροφές με τον πατέρα μου να κουνάει το κεφάλι…καλημέρα και πάλι…

πολυ καλά τα λές αγαπητή “γκομενίτσα”.συνέχιζε να στέλνεις μυνήματα.μούφτιαξες τη διάθεση.(ώς γνωστόν αννα και αγάπη έχουν τον ίδιον ψηφάριθμο).το ρεμπέτικο ανήκει σε όλους.προσοχή όμως στα ζειμπεκικα που κακοποιούνται απο μερικές “γκόμενες”.όχι στα ζειμπέκικα που χορεύουν γυναικες,λοιπόν…

Καλημέρα Αννα , καλωσήρθες στο Ρεμπέτικο Φόρουμ.
Χιούμορ έχεις μπόλικο και καλό,απ οτι δείχνεις,οπότε
μπορείς να μην παίρνεις στα σοβαρά ορισμένες απ τις υπερβολές μας.
Μερικές φορές αυτα που γράφουμε έχουν και το “άρωμα” της στιγμής που γράφτηκαν κάτι που δεν φαίνεται όταν τα διαβάζεις πολύ καιρό μετά.
Είναι το γνωστό πρόβλημα στις δικτυακές κουβέντες, λέμε 2000 λέξεις για να πούμε κάτι που αν κουβεντιάζαμε απο κοντά θα το λέγαμε με δυο κουβέντες.
Στο θέμα μας τώρα,ορισμένα τραγούδια καλά ή οχι λόγω της συχνής χρήσης τους “ξεφτίζουν” και θεωρούνται “σούπες” δηλαδή εύκολα και πομπώδη ακούσματα τα οποία εύκολα κάποιος τα αποδέχται στο αυτί του και διασκεδάζει μ αυτά.
Τέτοια παραδείγματα είναι τα “δαχτυλίδια” το “πιτσιρικάκι” το “σ αγαπώ γιατι είσ ωραία” το “πίνω και μεθώ” πάντα στο επίπεδο της ταβέρνας και
των ψίλοερασιτεχνών μουσικών σαν κι εμας.
Το συγκεκριμένο τραγούδι “Θεε μου μεγαλοδύναμε” ανήκει σ αυτήν την κατηγορία , ολο και κάποιος ζητάει να το παίξουμε και μεις το χουμε ψιλοβαρεθεί και κάνουμε πλακίτσα , αυτό ειν όλο χωρίς σωβινισμούς και φαλοκρατικές προεκτάσεις.
Να είσαι καλά και ξανά καλωσήρθες

Αννα, μην τσιμπάς,

το ύφος εδώ στο φόρουμ είναι πολλές φορές ειρωνικό, χιουμορίστικο, και πολλές φορές σοβαρό, είναι όπως το πάρει ο άνεμος…
μην απελπίζεσαι τώρα κιόλας από τέτοιες “απαντήσεις”, θα διαβάσεις πολλές αυτού του είδους.

καλωσήρθες πατριωτάκι. θα σου αρέσει πολύ εδώ που ήρθες και θα κάνεις καλή παρέα. θα καταλάβεις στη πορεία τι πρέπει να παίρνεις στα σοβαρά και τι όχι. στείλε mail και όταν κατέβω λάρισα θα τα πούμε. μου φαίνεται ότι γίναμε πολλοί λαρισαίοι εδώ μέσα.
ΑΕΛΑΡΑ ολέ

Άννα καλωσόρισες στο στέκι μας.
Εδώ, έχει απ’ όλα ο μπαξές: γνώσεις, κουτσομπολιά, πληροφορίες, πειράγματα, μπινελίκια, φιλοφρονήσεις, προγκίσματα, θαυμασμό, τσατίλα, χαβαλέ, απογοήτευση, μεράκλωμα, καλές και κακιές γνωριμίες, ανταγωνισμό, άμιλλα, συναδελφοσύνη, ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Υπομονή, … και θα τα γευτείς ΟΛΑ!

Σ.Π.

ʼννα,

Είσαι λεβέντισσα. I couldn’t have said it better myself.